Lauantai, 25.10.2008

Blogi, lauantaina 25.10.2008

HYVÄ EHDOKAS: Miia Eskelinen-Fingerroos

asuinpaikka: Nurmo

ikä: 25

ammatti: opiskelija

perhe: Aviomies Mikko sekä staffordshirenbullterrierit Urho ja Sylvi

Kotisivut: mef.kokoomus.info

Luottamustehtävä:

Pohjanmaan Kokoomusnuoret ry pj 2008-,
Seinäjoen Kokoomusnuoret ry pj 2008-,
Kansallinen Kokoomus rp. puoluevaltuusto jäsen 2008-
Kuopion Seudun Kokoomusnuoret ry hallituksen jäsen 2007
Jyväskylän Kokoomusnuoret ry. hallituksen jäsen 2006 ja 2007
Jyväskylän Huoneteatteri ry. lipunmyynnin vastaava 2006
Jyväskylän yliopiston Tuhatkunta ry. hallitus, taloudenhoitaja 2005
Kouvolan Lyseon lukion oppilaskunnan hallitus jäsen 2002

Miksi kokoomus:

Maailmankatsomukseni on aina ollut suvaitsevan porvarillinen. Kokoomuksen jäseneksi ajauduin kuitenkin lähes vahingossa ystäväni kautta. Aloitin opiskeluni Jyväskylässä ja siellä huomasin olevani mukana paikallisen Tuhatkunnan toiminnassa, siitä sitten Kokoomus-ura lähti etenemään. Vuonna 2006 olinkin jo puolueella töissä poliittisena sihteerinä ensin Keski-Suomessa ja sitten Pohjois-Savossa.

Tavoitteet kotikunnassa:

Kuntaliitoksen jälkeen alamme kehittämään uutta Seinäjokea, johon tulee mielestäni saada toimiva kaupunkikeskus, johon on helppo tulla viettämään aikaa kaupungin laidoiltakin. Seinäjoen nykyinen keskusta on sekava sekä epäkäytännöllinen.

Julkiseen liikenteeseen ja sen toimivuuteen kuluttajien kannalta on kiinnitettävä enemmän huomiota. Nykyinen malli suosii ehdottomasti kahden tai kolmen auton talouksia.

Vasta Pohjanmaalle muuttaneena olen huomannut, että kierrätys on vielä lapsenkengissä ja sitä tulee ehdottomasti kehittää hurjasti alueella. Nurmon alueella ei ole mahdollista kierrättää esimerkiksi biojätteitä juuri lainkaan.

Kolme asiaa joita muuttaisit Suomessa:

– Työnteon kannustavuuteen on kiinnitettävä enemmän huomiota. Työttömien, mutta työkykyisten, aktivoiminen työntekoon on iso haaste

– Nuorten hyvinvointiin on satsattava entistä enemmän. Näin voimme ennaltaehkäistä pahoinvoivien aikuisten määrää, ja olemme valmiimpia vastaamaan työmarkkinoiden haasteisiin vanhempien työntekijöiden eläköityessä. Opiskelijoiden sitominen työelämään mahdollisimman pian on myös tärkeää.

– Puolustusvoimien palkka-asteikon päivittäminen elinkustannusten nousua vastaavaksi. Tärkeästä työstä isänmaan puolesta tulee myös saada nykyistä hintatasoa vastaava, päivitetty korvaus.

Kommentit