Lauantai, 25.10.2008

Blogi, lauantaina 25.10.2008

HYVÄ EHDOKAS: Sanna Selin

asuinpaikka: Janakkala

ikä: 29

ammatti: ravintolakokki

perhe: Aviomies Sampsa, lapset Ronja 8v ja Tino 10v

Luottamustehtävä:

Janakkalan kunnanvaltuutettu, Perusturvalautakunnan varapuheenjohtaja, Janakkalan Kokoomusnaisten hallituksen jäsen sekä sihteeri, Turengin Ratsastuskoulun Ratsastajien puheenjohtaja, Hämeen Piirin Kokoomusnaisten hallituksen jäsen.

Miksi kokoomus:

Isoisovaarini on yksi Kokoomuksen perustajajäsenistä. Sukupolvesta toiseen olemme kokeneet Kokoomuksen puolueeksemme. Kokoomuksen arvomaailma on sama kuin omani. Yrittäjyys, koulutus, sivistys, suvaitsevaisuus, välittäminen sekä kannustavuus.

Tavoitteet kotikunnassa:

Omaishoidon kriteerien höllentäminen. Omaishoitajien työ on rankkaa sekä fyysisesti että henkisesti, siksi kunnan tulee huomioida nämä seikat tehdessään päätöksiä koskien heidän arvokasta työtään. Vanhustenhuollon tulisi myös syventää yhteistyötä hoivayrittäjien kanssa, koska ensi vuoden alusta voimaantuleva kotitalousvähennys-uudistus parantaa merkittävästi omaisen mahdollisuuksia palkata hoivayrittäjä.

Turengin keskustaa on viipymättä muokattava asiakas- ja yritysmyönteisemmäksi. Näen että kävelykadun osittainen avaaminen liikenteelle ja pysäköintitilalle tuo keskustalle kauan kaivattua virtaa.

Lasten ja nuorten liikuntamahdollisuudet tulee säilyttää tasokkaina ja ilmaisina. Kun liikunnan ilo opitaan jo lapsena, se kantaa läpi koko elämän.

Janakkalalisän maksaminen kaikille alle 3-vuotiaille kelan kotihoidon tukeen oikeutetuille perheille on todellinen edistysaskel. Päätös on oikeistopolitiikkaa parhaimmillaan ja antaa kodeille vapauden valita erilaisten lastenhoitomuotojen väliltä. Kunnalle päätös merkitsee säästöjä ja helpotusta täynnä oleviin päiväkoteihin.

Jotta taajamien ala-asteet säilyisivät järkevän kokoisina eivätkä luokkakoot paisuisi maksimiin, on Janakkalan säilytettävä pienet koulunsa. Koulupiirien raja-alueilla tulisi myös olla vapaaehtoinen vaihtoehto laittaa lapsensa pienempään kouluun. Tällä hetkellä se on mahdollista vain omalla kustannuksella, vaikka joissakin tapauksissa pienen koulun suuntaan menee jo nyt joukkoliikennettä. Pienillä panostuksilla kuljetuksiin, voidaan mielestäni parantaa mahdollisuuksia investoida yläasteille, lukioille ja ammattikoulutukseen niiden oppilasmäärien kasvaessa Janakkalan väestönkasvun myötä.

Kolme asiaa joita muuttaisit Suomessa:

Äitiyden kustannukset verovaroista, Naisten palkan tasa-arvoisuus työelämässä, lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisy.

Kommentit