Lauantai, 24.05.2008

Blogi, lauantaina 24.05.2008

Lauantai Brysselissä. Tänään hieman rennompi päivä ja ohjelmassa aikaa myös vapaalle tutustumiselle kaupunkiin. Nyt kuitenkin aamusta vielä matkaan yhdessä ja sitten illalla myös yhteistä ohjelmaa.

Eilen sain heti muutama minuutti eduskunnan välikysymysäänestyksen jälkeen tiedon, että eduskunnan luottamus hallitukseen on vahva. Vain 68 kansanedustaja äänesti hallituksen epäluottamuksen puolesta kun kyseessä oli nyt vasta valmisteilla ja neuvotteluissa oleva yliopistouudistus. Hyvin odotettu tulos, kun tiedämme miten laaja yhteisymmärrys asian tarpeellisuudesta on. Tästä on siis hyvä jatkaa uudistustyötä yhdessä yliopistojen kanssa.

Tyytyväinen täytyy myös olla siihen, että puolueet näyttävät pääsevän yhteisymmärrykseen myös vaalirahoituslain uudistamisesta. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että esittämäni myös m-enopuolta koskeva erittely ja selvitysvelvollisuus on etenemässä. Minusta on nyt kuitenkin syytä hieman tehdä selvitystyötä ja antaa työryhmälle aikaa. Pohditaan sen jälkeen sitten mm. sitä miten erilaisiin rahoitus- tai yksittäisiin tukikattoihin on syytä suhtautua ja miten ne suhteutetaan mm. muuhun julkisuuteen. Niin ja puhumattakaan siitä poliittisten mm. työväenyhdistysten taakse kätketyistä rahoituksista. Nekin on syytä selvittää ja minusta tuotava samalle viivalle kuin tukiyhdistykset. Mutta edetään nyt maltilla ja tutkitaan ja linjataan sitten loppuun.

Mielenkiinnolla myös tuossa netistä lueskelin uutista, että SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma esittää presidenttiehdokkaaksi Suvi-Anne Siimestä. Aika erikoinen ratkaisu vaikka varmasti mainio ehdokas olisikin. Mutta olisin uskonut, että SDP pyrkii löytämään ehdokkaansa omista riveistään.

Riihimäelle vielä terveisiä. Siellä tänään kello 14.00 juhlitaan puolueemme 90-vuotista taivalta koko seutukuntamme yhteisellä juhlalla. Ohjelma eilisessä blogissa ja toivon todella, että mahdollisimman moni ehtii mukaan. Itse siis Brysselissä, mutta terveisin siellä.

Nyt jo kello 19.25 ja yhteys nyt vain puhelimella. Kohta illalliselle ja jännittämään Euroopan pääkaupungissa Euroviisuja. Katsotaan tekeekö Teräsbetoni sen mihin minä ainakin uskon. Me pidämme täällä Suomenlipun korkealla.

Kommentit