Perjantai, 23.05.2008

Blogi, perjantaina 23.05.2008

Aikainen aamu Brysselissä. Tänään Hyvinkää-Riihimäen talousalueen yrittäjien matka jatkuu ja olemme oikeastaan melkein koko päivän parlamentissä. Nettiyhteydet täältä hieman takkuaa, mutta koitetaan saada jotain aikaan.

Tänään eduskunnassa äänestetään myös vasemmiston yliopistouudistusta koskevasta välikysymyksestä. Keskiviikkoinen keskustelu osoitti, että kysymyksessä ei oikein ole aihetta tai ainakaan sisältöä edes otsikoksi ja opetusministerin oli helppo hallituksen puolesta osoittaa väiteet valtaosaltaan jopa virheellisiksi ja valheellisiksi. Keskustelukin hiipui salissa parissa tunnissa ja mikä erikoisinta välillä salissa ei ollut yhtään välikysymyksen allekirjoittajaa. Eli se siitä aktiivisuudesta tämän aiheen suhteen. Tänään sain ryhmäjohdolta tämän matkan takia luvan olla pois istunnosta ja äänestyksestä, mutta olen varma, että hallitus ei tällä kysymyksellä edes heilahda. Hampaatonta. Itseasiassa tänään myös minulle kansanedustajaurani ensimmäinen poissaolo valiokunnastakin. Yli vuosi siis oltu jokaisessa istunnossa ja valiokunnan kokouksessa mukana. Mutta nyt Brysselin matka aiheuttaa nämä kaksi poissaoloa.

Nyt kuitenkin aamupalan kautta EU-Parlamenttiin. Tänään tavoitteena ehtiä myös tavata Mepeistä Ville Itälä.

….

Kello 17.53 paikallista aikaa. Tänään päivä mennyt tiiviisti EU-parlamentissä ja komissiossa. Erittäin hyviä esitelmiä ja puheita ja mukava oli myös saada tunti aikatauluun mahdutettua Itälän kanssa. Esillä luonnollisesti Eu-asiat ja sen tulevaisuus, mahdollisuus ja uhatkin. On hyvä, että meillä on Ville tasoisia todella kokeita ja laaja-alaisia MEP:ejä. Meillä ei ehkä Suomessa oikein edes ymmärretä miten iso rooli heillä on silloin kun toimitaan isossa ryhmässä jolla oikeasti myös mahdollisuuksia vaikuttaa yhteisen Eurooppamme suuntaan.

Tänään myös päivällä hieman töitäkin. Hankalaa se on ollut kun yhteydet takkuaa, mutta sain jutut järjestykseen. Kiitos myös palautteista liittyen puolueemme varapuheenjohtajakisaan. Huomenna Porin paneeli jää tämän matkan takia väliin, mutta sitten maanantaina jatkamme taas Oulussa. Sinne muuten jo tilailtiin myös kampanjapaitoja ja ne siis matkaan myös. Nyt kuitenkin pari kirjoitustyötä vielä ja sitten illalliselle.

Vielä kuitenkin haluan muistuttaa kaikkia huomisesta Riihimäellä järjestettävästä puolueemme 90-vuotisjuhlatapahtumasta. Sinnekään en nyt itse pääse, mutta toivottavasti mahdollisimman moni. Upea Riihimäen seutukunnan kokoomusyhdistysten ulkoilmajuhla Graniitin aukiolla luvassa klo 14 alkaen

Tällaisella ohjelmalla!

13.45 Hämeen reserviläissoittokunta soittaa
14.00 Liput saapuvat
14.00 Hämeen reserviläissoittokunta
14.05 Juhlan avaus
14.15 Pippurit-kansantanssijaryhmä
14.23 Hämeen reserviläissoittokunta
14.28 JUHLAPUHE Tapani Mörttinen
14.55 Yhteislaulu, Hämäläisten laulu
15.00 Juhlan päättäminen, liput poistuvat
15.00 – 16.00 Apollon terassi ja Cafe Bar Taunus avoinna.
Tarjoilu on omakustanteinen.

Kommentit