Lauantai, 23.01.2010

Blogi, lauantaina 23.01.2010

Tänään jälleen yksi suurista Kokoomus Kuuntelee päivistä. Tänään Helsingin keskustassa tapahtuu kun väkemme kokoontuu sinne käynnistämään uutta vuotta ja toivotamme samalla myös kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi keskustelemaan Tulevaisuuden työstä tänään lauantaina 23.1. Helsingissä. Päivä alkaa kello 11, kun puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen puhuu tulevaisuuden työstä avoimessa yleisötilaisuudessa Vanhalla ylioppilastalolla. Katainen valottaa ja hahmottelee tulevaa mm. sitä miten suomalaisen työn tulevaisuus turvataan? Millaisia ovat tulevaisuuden työpaikat? Miten työn uusjako globalisoituvassa maailmassa vaikuttaa Suomen työllisyyteen?
Kataisen avauksen jälkeen tilaisuus jatkuu johtaja Risto Penttilän, STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpään ja Demos Helsingin kehitysjohtaja Roope Mokan kommenttipuheenvuoroilla. Tämän jälkeen yleisöllä on mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun.

Tämän jälkeen Katainen sekä ministerit Jyri Häkämies ja Jan Vapaavuori sekä paljon kansanedustajiamme ja muita kokoomustekijöitä on tavattavissa kyselytunnilla Kokoomus kuuntelee -tilaisuudessa Kolmen Sepän patsaalla klo 12-14.

Eli tämä jälleen kaikki aivan uutta. Aiemmin suljetut puoluevaltuuston poliittinen tilannekatsaus ja ministerien kyselytunti järjestetään siis tällä kertaa yleisölle avoimena. Kannattaa ehdottomasti poiketa paikalla tai mennä kauempaakin. Luvassa hieno ja asiapitoinen päivä Kokoomus kuuntelee hengessä.

Itse sain eilen myös kutsun puolueemme työvaliokuntaan mikä on puheenjohtaja Jyrki Kataisen puoluehallituksesta valitsema tietynlainen työrukkanen. Luonnollisesti annoin suostumukseni ja tänään myös valitaan uusi puoluehallitus jne. Esillä myös paljon muita alkaneen vuoden aiheita ja myös jälleen jo seuraavakin vuosi. Aika menee niin kovaa.

Itse en tänään kuitenkaan Helsinkiin pääse. Olemme sopineet myös tilaisuuksia muualle päin Suomea ja itse olen tänään suojelijana ja myös osallistujana alkavassa rallin F-Cup -sarjassa. Sarja täyttää nyt jo 20 vuotta ja juhlavuosi alkaa legendaarisella Riihimäki Rallilla. On ilo ja kunnia on koko sarjan ja kauden suojelija, mutta myös päästä tänään tositoimiin yhdessä janakkalaisen Ari Laivolan kanssa. Mitsubishi Lancer Evo9 on valmiina hyökkäämään penkkojen väliin ja myös pysyköön siellä. Kohta jo Riihimäkeä kohden. Luvassa siis tässäkin mielessä hieno talvipäivä.

Seurataan myös Tallinnan taitoluistelin EM-kisoja ja myös Monte Carlon ralli juuri hetki sitten suomalaisjuhlissa päätökseen Mikko Hirvosen johdolla. Monenlaista siis viikonlopussa. Politiikkaa ja paljon siis muutakin.

….

Tänään siis päivä hankien välissä ja onneksemme siellä pysyimmekin. Palailen aiheeseen huomenna. Nyt kello jo nimittäin yli yhdentoista. Myös tämänpäiväinen Kokoomus tapahtuma Helsingissä oli ollut menestys. Palataan siihenkin laajemmin ja mm. Jyrki Kataisen avasupuheeseen ja sen vaikutukseen tulevaisuuuten.

Kommentit