Lauantai, 21.07.2007

Blogi, lauantaina 21.07.2007

Upea auringonpaiste. Kello vajaa kahdeksan ja ainakin vielä aurinko hellii. Tänään toivonkin kaunista ilmaa, kun hyvä ystäväni – ystävä jo yläaste ja rippikouluajoilta – Taina astelee Lopen kirkon käytävää isänsä ja sitten tulevan miehensä Jussin kanssa. Hienoa päästä juhliin.

Ennen Tainan ja Jussin hääjuhlaa kuitenkin menen Mommilanjärven soutuun. Olen monena vuotena saanut kutsun ja nyt löytyi sopiva aika osallistua. Eli kohta naapurikuntaa kohden.

Tänään alkaa myös ravustus. Ennakkotietojen mukaan tämän vuoden rapusaaliista näyttää tulevan kohtalaisen hyvä. Meilläkin jälleen ravustetaan. Lapsuudesta en rapuaikaa muista enkä juhliakaan. Syy siihen on rapurutto mikä tappoi aikanaan yhden Etelä-Suomen parhaista rapujärvistä käytännössä kokonaan. Istutuksin ja ravustuskielloin rapukantaa saatiin jälleen aikaan ja nyt muutaman vuoden Loppijärvikin on antanut hieman saalista. Toivotaan, että nyt pari kuukautta olisi antoisia. Ravustuskausihan päättyy lokakuun lopussa. Tänän serkkuni aloittaa ravustuksen ja ehkä herkkuja saamme pöytään jo lähipäivinä.

Mommilanjärven soutelu oli hieno kokemus vaikka en airojenvarteen päässytkään. Sää suosi Hausjärven Haminankylän tapahtumaa ja vanhassa Paloheimon rannassa oli tuhtakunta soutajaa ja paljon meitä soudusta nauttijoita ja kannustajia. Liikkeellä oli myös paljon tuttuja ja olikin mukava vaihtaa kesäkuulumisia monen naapurikuntalaisen kanssa. Loppilaisiakin mukana ihan mukavasti ja useammassa veneessäkin.

Nyt Tainan ja Jussin häihin. Sää suosii heitäkin.

Kommentit