Lauantai, 20.08.2011

Blogi, lauantaina 20.08.2011

Tänään on elokuun todellinen tapahtumaviikonloppu täällä Hämeessä. Kalenteri pullollaan tilaisuuksia ja nähtävää. Nyt aamusta ensin Lopen Räyskälään RoadRacing SM-viikonlopun pariin ja sieltä Hämeenlinnaan. Hämeenlinnassa Suomen virallisen Rapumaakunnan tapahtumia kello 12 Reskalla ja itsekin kiipeän lavalle kokkailemaan yhdessä Topchef-kisasta tutun Vanajanlinnan mestarin Mika Jokelan kanssa. Ja sitten vielä Hämeenlinnan Linnan Keskiaikaiset markkinat ja olisi myös Ahvenistolla Historic GrandRacekin. Siinä yhdeksi pitkäksi päiväksi ohjelmaa. Hämeessä ei siis olla todellakaan hitaita. Tulkaahan tekin!

Tänään päivä siis todellakin Hämeessä. Mahtavia tapahtumia joka puolella ja kun aamuvarhaisella lähti liikkeelle niin paljon ehti nähdä ja kokea. Aamusta ensin kolmisen tuntia motorsportia Lopen Räyskälässä. Roadracing SM-viikonloppu starttasi tänään upeassa kesäsäässä ja toivotaan, että huomenna itse kisapäivänäkin sää suosii. Huomenna en itse mukaan pääse ristiäisjuhlien takia, mutta tänään tuli koettua jälleen sitä vahvaa ja tuttua Räyskälän henkeä. Itseasiassa jälleen kerran tänäänkin useammassa keskustelussa nousi esille paikan upeus ja historia ja myös toiveet siitä, että tulevaisuudessa paikka voisi kehittyä entisestään. Niin ilmailun ykköspaikkana Suomessa muin myös suurten tapahtumien tyyssijana. Sen eteen teemme työtä.

Räyskälästä sitten Hämeenlinnaan. Härkätien juhla ja Rapumaakunnan juhallisuudet keräsivät Reskalle ja torille valtavasti väkeä. Alueeltamme nousee tänäkin vuonna yli 60 prosenttia koko maamme rapusaalista ja olemme siis ansaitusti maamme rapumaakunta – rapujen valtakunta. Tänään valtakunta sai kuninkaan jälkeen Rapukuningattaren. Ja kruunauksen jälkeen sitten pääsin itsekin lavalle Topchef Mika Jokelan kanssa kokkailemaan toriväelle rapuherkkuja. Kauppansa tekivät ja lupasin tänne kokkailumme reseptin. Lisään sen illalla tänne.

Päivän sitten päätti – en voi sanoa huipensi – sillä kaikki koettu ja nähty oli lajissaan hienoa – Hämeenlinnan Keskiaikamarkkinat. Sielläkin uskomaton tungos ja siellä sitten ainakin koko perheelle nähtävää ja koettavaa. Menkää ihmeessä katsomaan mm. turnajaisia ja kaikkea muuta. Kannattaa ehdottomasti. Tänään tai huomenna. Mutta nyt kello 16 ja aika hieman pakata. Huomenna suuntaamme Kreikkaan. Katsomaan missä ne rahamme ovat, vai miten se Ben asian kuvasi.

 

Kommentit