Lauantai, 20.03.2010

Blogi, lauantaina 20.03.2010

Tänään Lopell Elmolassa kisataan Penkkipunnerruksen SM-kisat. Mestaruuskisat järjestää yksi tuoreimmista loppilaisista seuroista vasta 2000-luvulla perustettu Lopen Voima ja Kunto Team. Nuoruudestaan huolimatta seura on osoittanut voimansa jo muuallakin kuin tangonvarressa ja on kerännyt jo monena vuonna kiitosta järjestämistään kisoista mm. Jussin Penkkareista. Nyt kuitenkin astetta kovemmat karkelot kun Lopella kisataan suomenmestaruuksista. Olen lupautunut mukaan tapahtumaan ja avajaisia vietämme aamulla 9.50 ja siitä se sitten rauta alkaa antaa periksi.

Lopen Voima ja Kunto Team on tehnyt aivan erinomaista Loppi-työtä jo siis useamman vuoden ja levittänyt tietoa kotikunnastamme hieman uusiinkin piireihin. Tästä täytyy antaa Savolaisen Markulle ja joukoille iso hatunnosto. Parasta kuntamarkkinointia on tyytyväiset ja toimivat kuntalaiset ja heidän välittämänsä viesti harrastusten kautta ja muuten tutuille ja omille sidosryhmilleen. Monta mainosta saamme laittaa yhden hyvän ystävän puheen korvaajaksi lehtiin jos se edes on sitä kautta ostettavissa. Tiedän myös monta Lopella viihtynyttä mm. nokialaista jotka ovat vieneet viestiä kotikunnastaan työpaikalleen hyvin tuloksin ja näin olemme saaneet uusia tekijöitä ja asujia Lopelle. Tällaista pr-työtä kunta tarvitsee ja siitä kiitos.

Mutta tänään siis LVK:n johdolla kuntamme on monen voimakkaan huulilla ja voi olla, että joku vaikkapa tänäänkin Lopesta ilmostuu. Ja vähintäänkin ihastuu kuntaamme niin, että tullee vaikkapa tulevana kesänä käymään upealla Marskin Majalla tai Lopen Sajaniemen Kesäteatterissa tai sitten nauttimaan luonnosta yli 300 järven ja lammen helmaan. Näitä ja muitakin valttejamme kannattaa esillä pitää ja niin myös tänään avauspuheessani teen.

Mutta nyt aamun Helsingin Sanomat, Hämeen Sanomat ja Aamuposti ja sitten urheilulegenda, uskallan sanoa loppilaisen urheilulegenda, Elmon mukaan nimettyyn Elmolaan katsomaan miten kevyttä kevättalvinen rauta on.

….

Puherunko Penkkipunnerruksen SM-kisojen avaukseen. Muutokset puhuttaessa mahdollisia:

****
****

Arvoisat urheilijat, hyvät urheilun ystävät, hyvät ystävät.

Minulla on erityisen mieluisa tehtävä tänään avata virallisesti Penkkipunnerruksen SM kilpailut Lopella täällä Elmolassa.

Loppilaisen urheilijalegenda Elmon mukaan nimetty liikuntasalimme toivottavasti tarjoaa teille hyvät puitteet rehdille mestaruustaistolle.

Olen vakuuttunut, että Lopen voima ja kunto team järjestää ensi luokkaiset kisat teille.

LKV on yksi kuntamme nuorimmista seuroista, mutta se on osoittanut jo voimassa niin tangon varressa kuin tapahtumien järjestäjänäkin.

Haluan Lopen kunnan puolesta kiittääkin jo tässä vaihessa Lopen Voima ja Kunto teamin tekijöitä todellista voimannäytteestä. Teette kotikunnallemme hyvää. Voimme olla teistä ylpeitä.

En teitä monella sanalla halua häiritä. Ehkä kuitenkin tämän talven jälkeen on vaikea olla sanomatta muutamaa sanaa olympiamenestyksestämme. Kasvassa määrin menestyksemme nojaa nykyisin uusiin lajeihin. Ei siinä mitään pahaa. Mutta perustellusti on syytä pohtia sitä miksi emme pärjää muuten.

Olemme ohjanneet viime vuosina ennätysmäärän rahaa liikuntaan ja urheiluun. Itse kannatan vahvasti jokainen pelaa –ajattelua Nuori Suomen hengessä, mutta toisaalta meidän on myös tiedostettava se, että kaikki pelaa –filosofia ei toimi loppuun asti ainakaan jos haluamme tarjota nuorillemme ja urheilijoillemme myös mahdollisuuden olla maailman parhaita.

Tätä varten olemme nyt uudistamassa huippu-urheiluamme. Teemme paraikaa työtä uudistaaksemme ja kehittääksemme kansaiväliseen menestykseen tähtäävää huippu-urheilun strategiaa ja työnjakoa.

Esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa huippu-urheiluun satsataan jopa puolet enempi rahaa kuin meillä. Ei raha yksin ratkaise, mutta se kyllä näkyy. Tätä panostusta pitää nyt lisätä.

Lisärahoituksen avulla pyrimmekin parantamaan nimen omaan urheilijoiden ja heidän henkilökohtaisten valmentajiensa sekä muiden taustajoukkojen työtä menestyksen saavuttamiseksi.

Suomalaisista yksilölajien huippu-urheilijoistakin vain muutamat menestyvät taloudellisesti hyvin. Valtaosa urheilijoista ja jopa olympiatason urheilijoista joutuu hakemaan menestystä hyvin niukoilla taloudellisilla resursseilla. Puhumattakaan pienemmistä lajeista. Te tiedätte sen hyvin.

Toivon, että nyt otettu uusi tie on menestyksekkäämpi kuin tähän asti kuljettu. Emme tule unohtamaan massaliikuntaa emmekä Kaikki pelaa –filosofiaa, mutta tulevaisuudessa tulemme antamaan myös mahdollisuuksia olla maailman paras. Tältä nyt tehtävältä uudistustyöltä meillä on lupa odottaa voittoja.

Tyytyväinen täytyy olla myös siihen, että Veikkauksen mainoksista huolimatta suomalainen ei voita aina. Ei ainakaan pelien ääressä. Me suomalaiset veikkaamalla ja pelaamalla rahoitamme nimittäin valtaosan suomalaisesta liikunnasta ja urheilusta. Kiitos siitä kuuluu siis meille kaikille.

Hyvät urheilijat,

Haluan vielä mainostaa teille hieman Loppea. Toivon, että tutustutte kuntamme tarjoamiin palveluihin esimerkiksi internetissä.

Meillä on lähes 350 järveä ja lampea. Yhden rannassa mm. kertakaikkisen upea Marsalkka Mannerheimin metsästysmaja. Uskallan suositella sitä kohteeksi, juhlapaikaksi tai viikonlopun viettoon teistä jokaiselle.

Myös upeat reitistöt patikointiin, kanooteille ja maastopyörille tarjoavat hienon kokemuksen Etelä-Suomen laajimmissa erämaissa. Ja jos vauhdista pitää niin Lopen Endurosafareiden 100 km enduroreitit on myös huikea kokemus tai EK Saukkolan rallirata tai aivan toisesta laidasta ihastuttava kesäteatterimme Sajaniemessä.

Tässä vain jotain kuntamme herkkuja.

Mutta hyvät ystävät. Teillä on tänään luvassa tärkeä kisapäivä. Toivotan teille kaikille hyvää onnea kilpailuihin. Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtajan oikeudella uskallan antaa teille kaikille luvan olla tänään tämän päivän jälkeen illalla Lopen Uupuneita.

Mutta sitä ennen vahvimmat voittakoot.

Näillä sanoilla Penkkipunnerruksen SM kilpailut olkoot avatut.

**************
**************

Kello 15.24 ja nyt sitten Helsinkiä kohden. Tänään Itämeren laiva täyttyy kokoomuslaisista kun vuorossa on seuraava Hyvinvointi-risteilymme. Olen lupautunut erilaisiin ohjelmiin mukaan koko viikonlopuksi mm. tänään illalla Benin kanssa väittelykisaan ja sitten huomenna Osaamisen ja Sivistyksen verkostomme lukiotapahtumaa vetämään. Mutta paljon siis muutakin laiva pitää sisällään ja uskonkin, että luvassa jälleen hauska vuorokausi oman väen kanssa.

Katsotaan miten sieltä yhteydet pelaavat, mutta huomenna sitten kuvia ja tunnelmia ainakin tänne. Niin ja vielä muuten täälläkin kiitokset Lopen Voima ja Kunto Teamille upeasti järjestetyistä Penkkipunnerruksen SM-kisoista Elmolassa. Oli jälleen ansiostanne hieno olla loppilainen. Saitte kovasti kehuja liitolta ja ympäri Suomen. Hyvä.

Kommentit