Lauantai, 20.02.2010

Blogi, lauantaina 20.02.2010

Kunpa pian tulis pakkanen. Siitä suomalaiset tykkää… Vai miten se laulussa laulettiinkaan. Täällä Mikkelissä ainakin pakkasta riittää. Aamulla lähelle -30 astetta ja aivan täydellinen auringonpaiste ja aivan muuta kuin täydellinen viima. Mutta ei valiteta. Upeaa Suomen talvea ja tässä kelissä hieno talviralli edessä Mikkelin Urheiluautoilijoiden johdolla. On hienoa, että tällaista talkoohenkeä vielä Suomesta löytyy ja tyytyväinen täytyy olla myös siihen, että alueen asukkaat ja tiehoitokunnat ovat suhtautuneet kilpailuun näin hienosti. Itseasiassa aika monelle yhdistykselle ja seuralle täällä tämä SM Vaakuna ralli tärkein vuotuinen tulonlähde mm. lipunmyynti- ja makkaranmyyntituloineen ja tietenkin sellainen winwin-tilanne luo vahvan yhteishengen. Kökkähenki siis elää ja voi jossain vielä hyvin.

Nyt ralli edennyt jo mukavasti yli puolenvälinen ja erityisen iloinen olen siitä, että koko ajan tulee uusia nuoria lahjakkuuksia tähänkin huippu-urheiluun mukaan. Esimerkkinä voisi mainita vaikkapa kartingissa kovaa menestystä niittäneen 19-vuotiaan Esapekka Lapin, joka siirtyi ralliin. Voitti ensin kaikki 21 nuorten rallisprintosakilpailua ja ajaa nyt jo mukavasti kaksivetoluokan kuumissa kärjessä myös yleisen puolella. Toivotaan, että hänen ja hänenkaltaisten nuorten urille löytyy tukea ja tsemppiä riittämiin näinä talouden vaikeinakin aikoina.

Mutta nyt seuraamaan ja jännittämään kisaa. Aamulta siis jo makea voitto Vancouverin kaukalosta ja ainakin ylivoimapeli siis luistaa.

….

Nyt juuri kotiin takaisin Lopelle. Upea päivä Mikkelissä takana ja paukkupakkasessa saatiin jälleen selville rallin SM-sarjan tämän hetken parhaat kuljettajat. Jari Ketomaa piti nelivetoisissa parasta vauhtia, mutta SM-sarjan kuljettajista Juha Salo kuitenkin kuittasi ylivoimaiseen tyyliin korkeimmat SM-pisteet. Kaksivetoisten nimi oli jälleen Kalle Pinomäki joka venytti kauden voittoputkensa jo kolmeen.

Päivällä ehdin myös mukavasti lounaalle yhdessä AKK Motorsportin puheenjohtajan Kari O. Sohlbergin ja Simo Lampisen kanssa ja luonnollisesti esillä niin rallin muistot ja historiakin, mutta myös motorsportin tulevaisuuden jutut mm. Iittiin suuniteltu moottoriurheilukeskus sekä tulevan kesän Suomen MM-ralli ja rallicrossin EM-osakilpailukin. Upea vuosi siis tulossa tässäkin mielessä. Niin ja kävinhän minä päivällä myös tarkistamassa uuden upean Mikkelin Akseli-kauppakeskuksen. Kauppakeskus valittiin samantien Suomen Vuoden Kauppakeskukseksi enkä yhtään ihmettele. Erittäin upea, tyylikäs ja valoisa paikka ja myös rehti henki toimia ja yrittää yhdessä. Muutamissa kaupoissa nimittäin kyselin, että sallitaanhan täällä myös pienille liikkeille pitää ovet sunnuntaisin halutessaan kiinni ja vastaus oli tottakai. Niin se pitääkin olla. Hyvä.

Mutta nyt ajattelin pitää sohvaillan olympialaisten parissa. Janne Ahosen on aika ottaa tänään uransa ensimmäinen henkilökohtainen olympia-mitallia. Minä uskon siihen.

Kommentit