Lauantai, 20.01.2007

Blogi, lauantaina 20.01.2007

Mestariluokka. Eilen illalla olimme katsomassa Helsingin Kaupunginteatterissa mustaksi komediaksikin luonnehditun englantilaisen David Powhallin Mestariluokan. Kurt Nuotion ohjaamassa näytelmässä lavalla nähdään todella kova luokan nelikko suomalaisia miesnäyttelijöitä. Lasse Pöysti, Asko Sarkola, Esko Roine ja Martti Suosalo. esittämässä komediassa kerrotaan Stalinista, joka opettaa säveltäjiä säveltämään.

Mestariluokassa Josif Stalin (Lasse Pöysti) vaati vuonna 1948 musiikin suurmiehiä Sergei Prokofjevia ja Dmitri Šostakovitšia muuttamaan säveltämistyyliään ja tekemään musiikkia hänen makunsa mukaan. Stalinia näyttelevä Lasse Pöysti on roolissaan jälleen kerran vakuuttava. Yli 80-vuoden ikä ei miehestä näy vaan Pöysti vetää vaativan roolin läpi omalla varmalla tyylillään. Mestariluokassa näennäisen lempeäotteisen hirmudiktaattorin rinnalla nähdään Andrei Ždanov (Martti Suosalo). Suosaloa on ilo katsella näytelmän ”kantajanroolissa eli Ždanovina, joka oli Neuvostoliiton valvontakomission puheenjohtaja, Stalinin lähin työtoveri ja kovan luokan kommunisti ja kovan maineen Suomessakin saanut Stalinin oikeakäsi..

Erittäin koskettava näytelmä vaikka ajoittain raskaskin. Näytelmä vallasta ja diktatuurista ja vallan ja taiteen välisestä ikuisesta ristiriidasta. Itse pidin näytelmästä ja Kurt Nuotio on äärimmäisen taitava ohjaaja ja ennen muuta monipuolinen ja tuottelias. Evitan jälkeen Mestariluokka on aivan jotain muuta. Itse asiassa Nuotiohan ohjasi saman Neuvostoliitton diktaattoria käsittelevän näytelmän jo aikanaan 80-luvun puolivälissä. Olisikin mukana nähdä erosiko tuon aikakauden Mestariluokka 2000-luvun Mestariluokasta. Joka tapauksessa historiasta ja mustasta komediasta pitäville näytelmää voi suositella. Ei helppo, mutta vakuuttava. Mykistävä suoritus erityisesti Lasse Pöystiltä.

….

Tämä viikonloppu vielä hieman rauhallisempi. Kiertueemme kunnissa käynnistyy 110 prosenttisesti vasta helmikuun alussa ja silloin tulemme kiertämään puolen toista kuukauden ajan vaalipiiriä päivittäin ja käymme kaikissa vaalipiirin kunnissa vähintään yhden kerran ja edessä on lukuisia vaalipaneeleja ja yleisötilaisuuksia. Tänäänkin asioiden eteen teemme työtä vielä taustatyötä. Valmistelemme mainonnan suunnitelmia ja myös nuorisokampanjamme suunnittelulle olen varannut aikaa ja sen etenemisestä tiedotamme ensi viikolla lisää.

Niin ja nuo vaalikoneet ovat myös avautuneet tai avautumassa. Itse olen mukana toistaiseksi MTV3:sen, Talouselämän Talousvaalikoneessa ja Nuorten vaalikoneessa, mikä on nimensä mukaan erityisesti nuorille ja opiskelijoille suunnattu vaalikone. Vielä on tulossa ainakin Nelosen ja Helsingin Sanomien vaalikone missä tulen olemaan mukana ja lisäksi muutamissa pienemmissä vaalikoneissa mitkä suunnattu tarkemmin tietylle kohderyhmälle.

….

Kello 17.07 ja juuri sain valmiiksi vaalikoneiden sanalliset osiot. Teettävät paljon työtä, mutta uskon, että koneiden merkitys näissä vaaleissa tulee entisestään kasvamaan. Tänään olen saanut jo muutaman viestin liittyen koneisiin. Hämeenlinnasta viestitettiin, että ajatukset menevät nappiin ja äänet tulossa. Kiitos mukavasta viestistä. Toisessa viestissä kyseltiin hieman muutamien kysymysten ja vastausten taustoja. Mm. siihen miksi suhtaudun hieman epäilevästi kansanäänestyksiin. En suhtaudu ollenkaan epäilevästi silloin kun asiat ovat suuria ja muuttavat esimerkiksi merkittävästi kunnan tai valtion tilannetta. Kansanäänestys on järjestettävä minusta esimerkiksi Natosta jos se joskus ajankohtaiseksi tulee ja kuntapuolella sellainen tilanne voisi olla esimerkiksi kuntaliitos. Nämä perusteltuja ja ehdottomia kansanäänestyksen paikkoja. Muutenhan me äänestämme edustajiksemme osaavia henkilöitä ja annamme heille valtakirjan tehdä päätöksiä. Tämä ei tarkoita sitä, että kansanedustaja tai valtuutettu ei kuuntelisi äänestäjiä aina, mutta sitä että luottamushenkilöksi aikovalla pitää olla myös kykyä tehdä päätöksiä. Sitä varten kansanedustajia ja valtuutettuja valitaan.

Uskon, että he kaikki jotka minut kuntapuolen päätöksenteosta tuntevat niin tietävät sen, että ainakin minä haluan kuulla ihmisten mielipiteitä ja tuoda myös avoimesti esille omia mielipiteitäni jo ennen päätöksentekoa. Tämä blogi yksi esimerkiksi tästä, mutta myös asioista kirjoittaminen ja kysymykseni eri alojen asiantuntijoille.

No kysyjille meni henkilökohtaiset vastauksetkin jo. Näin tuo vuorovaikutus minusta toimii parhaiten.

Tänään myös Taustavaikuttaja Klubiin on jälleen liittynyt muutama uusi jäsen ja tukiryhmäkin kasvanut kuluvalla viikolla kiitettävästi. Tervetuloa sinäkin mukaan. Jos haluat!

Illalla ihan koti-ilta. Hyvä ystävämme Elina saapui Leviltä jälleen välillä kotiseudulle ja tänään ystävien kanssa istummekin iltaa ihan tässä kotosalla.

Kommentit