Lauantai, 19.09.2009

Blogi, lauantaina 19.09.2009

Viikonloppu nyt Päijät-Hämeessä Lahdessa. Järjestämme tieskuinka pitkän tauon jälkeen tänä viikonloppuna jälleen oman seminaarin. Hämeen Kokoomuksen Syysseminaari onkin saanut erinomaisen vastaanoton ja itse piirimme puheenjohtajana odotan tältä paljon. Väkeä tulossa lähes jokaisesta piirimme alueen kunnasta ja monesta useitakin ja varmasti hyvää keskustelua luvassa. Itse odotan erityisesti puoluesihteerimme Taru Tujusen puheenvuoroa, joka kääntää katseemme jo tuleviin vuoden 2011 eduskuntavaaleihin. Myös omassa puheenvuorossani kyseistä aihetta luonnollisestikaan en voi sivuuttaa. Mutta nyt nokka Lahtea kohden.

Kello 17.38 ja juuri Syysseminaari päätökseen. Voi olla, että piirin puheenjohtajana olen hieman jäävi arvioimaan päivää, mutta totean nyt kuitenkin, että minusta enemmän kuin onnistunut juttu. Olin iloinen, että iso sali oli täynnä väkeä ja jopa enemmän kuin kuvittelimme ja puheenvuorot ja alustukset mielenkiintoisia. Puoluesihteerimme Taru Tujunen kävi läpi tulevaa ja täytyy todeta, että olen jälleen enemmän kuin tyytyväinen, että meillä tuollainen puoluesihteerin. Aivan mahtava osaaminen ja taito ja vielä innostunut työstään ja se näkyy ja tarttuu. Kansion puolesta Annika Kokko kävi läpi erittäin hyvin järjestö- ja yhdistystyön eri osa-alueita ja antoi tällaiselle vuosikausiakin puolueyhteisössä sen eri tasoilla toimineelle monenlaista mietittävää ja pohdittavaa. Myös moni muu paikallaollut totesi, että me ainakin kokeille sitä ja me ainakin yritämme noin. Eli toimi sekin. Sitten päivän lopuksi erittäin laaja ja monipuolinen läpikäynti tämän sähköisenmedian käytöstä yhdistystoiminnassa ja politiikassa laajemminkin. Hämeen Kokoomuksen kohtuullisen tuore järjestösihteeri Pasi Nykänen on tällä puolella edelläkävijä ja toi Annikan tapaan esille monia hyviä ajatuksia siitä miten asioita voisi tehdä ja miten niitä ei kannata tehdä. Eli tällainen päivä hyvän keskustelun ja juttelun täydentämänä takana ja tästä on hyvä katsoa eteenpäin. Tähtain piirinä luonnollisesti 2011 eduskuntavaaleissa. Työ niitä kohti jatkuu jo tänä syksynä määrätietoisin askelmerkein.

Vaalirahakohu näyttää jatkuvan tänäkin viikonloppuna. En tiedä koska tähän saadaan loppu. Nyt tosin erittäin huolestuttavia uutisia julki siitä, että myös RAY:n jakamaa rahaa on ohjattu Matti Vanhasen presidentinvaalikampanjaan. Onneksi pian näiden uutisten jälkeen saatii jo tieto, että Raha-automaattiyhdistys aloittaa heti maanantaina tarkastuksen tässä keskustaa lähellä olevassa Nuorisosäätiössä. Tällainen toiminta ei yksinkertaisesti kuulu RAY:n tukitoimintaan ja se on syytä nyt perata huolella. Toivottavasti tällaisia ei löydy enempää.

Kommentit