Lauantai, 17.04.2010

Blogi, lauantaina 17.04.2010

Viikonloppua jotenkin tämän viikon jälkeen jälleen oikein odotti. Pitkiä päiviä ja iltoja, mutta paljon myös saimme aikaan. Hyvä niin. Mutta tänään rennompi päivä. Olen lupautunut vain mukaan Kanta-Hämeen Lintutieteellisen yhdistyksen, Lopen Samoojien ja Erälopen lintupöntön rakennuspäivään täällä Lopella ja sehän on tekemistä ja yhdessäoloa parhaimmillaan. Meillä Lopella on erittäin aktiivisia toimijoita lintuharrastuksen puolella ja itseasiassa itsekin joka kevät olen näitä asuntotalkoita ollut tekemässä ja aikanaan opettajana koululaisten kanssa pidimme joka vuosi myös lintupönttöpäivät. Linnunpönttöjä siis tullut rakennettua satoja tässä viime vuosien aikana. Ja tänään jälleen.

Eräloppi löytyy siis Lopelta tästä aivan kuntakeskuksemme keskustasta ja siellä tänään jokaisella mahdollisuus rakentaa ammattilaisten avustamana ja valmiista lautapinoista kotipihaan omat pöntöt. Linnunpönttöjen ripustamisaika on nyt parhaimmillaan ja ei ainakaan enää yhtään kannata viivytellä. Monet pienet etsivät jo kotikoloaan.

Eilisen Nuorten Parlamentin jälkeen oli mukava saada jälleen nippu kaveripyyntöjä Facebookiin ja muutama sähköpostiviestikin. Vastailen teilen tässä viikonlopun aikana ihan jokaiselle. Hetken kun odotatte. Arvostan todella aktiivisuuttanne ja intoanne ja olen avuksi enemmän kuin mielellään. Kaikilla tavoin. Jatkamme siis.

Mutta nyt suunnistan linnunpönttöpuuhiin. Varmaan joidenkin kanssa tapaammekin.

….

Pönttöpäivä keräsi jälleen kivasti väkeä liikkeelle ja mikäs aurinkoisessa kevätsäässä oli pönttöjä nikkaroidessa. Pihamaan yli lensi näytöksenään upeasti kurkipariskunta, korpit ja västäräkkejäkin jo liikkeellä. Kevät siis keikkuen tulevi. Sovimme jo Kanta-Hämeen Lintutieteellisen yhdistyksen kanssa yhden pönttöpäivän ensi vuodenkin helmikuulle ja hieman Samoojienkin kanssa tulevaa kevättä ja ennen muuta kesää suunnittelimme. Kiva päivä ulkosalla ensin siis pönttötalkoissa ja sitten metsässä pönttöjä ripustellen ja myös hieman pihatöitäkin tehden. Nyt sellainen mukava happipäivä takana ja tuntuu, että pattereissa olisi jälleen ihan kivasti uutta virtaa tämän viikon jälkeen.

Tänään itse allekirjoitin myös Yksikin lyönti on liikaa -kansalaisadressin perheväkivallan vähentämiseksi. Maassamme pahoinpidellään joka päivä 250 naista eli yksi joka kuudes minuutti. Allekirjoituksin olemme nyt vaatimassa Me jokaiseen Suomen kuntaan luotavaksi perheväkivallan vastainen toimintaohjelma ja vaadimme, että ohjelman toteuttamiseksi myös varataan riittävät taloudelliset resurssit. Toivon, että teistä bloginikin lukijoista mahdollisimman moni käy allekirjoittamassa tämän adressin. Mutta tärkeää on myös se, että pidämme esillä sitäkin, että perheissä tapahtuu myös paljon väkivaltaa missä kohteena on mies, isä ja lapset. Fyysistä, mutta myös henkistä. Alistamista. Ja vaikka mitä. Toivotaan, että me kaikki rohkaistumme ja haemme tarvitessamme myös apua ja sitä myös meidän tulee silloin saada. Olemme sitten lyöjiä, alistajia ja niiden kohteena. Kaikki ovat avun tarpeessa. Mutta tuo adressi löytyy siis tämän linkin takaa: www.aikapuhua.fi.

Mutta nyt sitten mukava ilta kotona. Aurinkokin jo ajautui nyt varmaankin tavallisten pilvien taakse. Islannin tapahtumat sotkevat edelleen lentoliikennettä ja vielä pahempaakin on odotettavissa. Katsotaan ja seurataan mitä tapahtuu.

Kommentit