Lauantai, 16.06.2007

Blogi, lauantaina 16.06.2007

Aamun Aamulehti kertoo, että demarien joukoissa etsitään nyt tosissaan haastajaa puheenjohtaja Eero Heinäluomalle. Tämä vahvistaa siis keskusteluja mitä eduskunnassa on kuultu. Muutama nimikin on esillä on ollut kahvipöydissä ja keskusteluissa, mutta jätetään ne nyt vielä kahvipöytien salaisuuksiksi. Aamulehden mukaan muutospaineet SDP:n sisällä ovat nyt jo niin kovat, että aatteellisesti eri leireihinkin kuuluvat sosialidemokraatit hakevat yhteistä vastaehdokasta puheenjohtajalle.

Vahvimmin uudistusta demarileiriin hakevat nuorisojärjestöt. Viikolla saimme kuulla, että on syntynyt jo kaksi kaksi uutta demariryhmää joiden päätavoite on ravistella demarien ukkoutunutta järjestökenttää ja rakennetta. Jotain minusta kertoo myös ryhmien nimet. Toinen on NUS eli Nuorsosialidemokraatit ja toinen Epämiellyttävä totuus -ryhmä. Erityisesti jälkimmäinen etsii Heinäluomalle haastajaa.

Kun jätän nyt täältä vielä pois nuo kahvipöytänimet niin nostetaan nyt esille Aamulehden julkaisemat nimet. Aamulehden mukaan esillä puheenjohtajaksi ovat olleet kokkolalainen kansanedustaja Jutta Urpilainen ja vaasalainen kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri. Mutta Aamulehti nostaa kestoniminä esille myös kestonimet Erkki Tuomiojan ja Tarja Filatovin. Kahvipöydissä puhutaan vielä muistakin nimistä tai nimestä. No aikaa keskusteluun demareilla onkin. Puoluekokous valitsee puheenjohtajan kesällä 2008. Jäädään mielenkiinnolla seuraamaan tilanteen kehittymistä.

Eilen myös saimme mielenkiintoisia uutisia, kun vasemmistoliiton puoluekokouksesta puheenjohtaja Martti Korhonen viestitti, että vassareilla olisi halukkuutta syventää yhteistyötä demarien kanssa. SDP:n Feld-Ranta tyrmäsi ajatuksen suoraltaan, mutta katsotaan mitä kaikua se muilta saa. Itse olen ollut tyytyväinen keskustan ja kokoomuksen yhteistyöhön valtakunnan tasolla ja toivotaan, että tämä yhteistyö saa myös pidempiä vaikutuksia. Yhteisiä tavoitteitakin Suomen kehittämiseksi yli hallitusohjelmakauden.

….

Tänään minulla periaatteessa vapaapäivä. Eilen kävin illalla mökillä vain nauttimassa hiljaisuudesta ja nyt ajattelin nauttia ralliautoista. Tänään ajetaan Keravalla Keskiuusimaa ralli ja ajattelin sinne suunnata. Ystäviä ja tuttuja moikkaamaan ja jännittämään tiukkaa kilpailua.

….

Tänään koko päivä siis Sm-rallin parissa Keravalla. Keski-Uusimaa-ralli tarjosi upean kilpailun kesäkaudeksi kotoisaan Sm-sarjaamme ja mikä hienointa Armisen Teemu ajoi tänään isossa N-ryhmässä palkintokorokkeelle kolmanneksi. Tiukka taistelu, mutta Teemu kesti paineen ja piti Toni Klemetsin takanaan voittaen vielä viimeisellä ek:lla myös koko sakin tehden yleiskilpailun pohja-ajan. Voittoon Keravalla ajoi Jari Ketomaa ja toiseksi Kosti Katajamäki joka nousi nyt viidenneksi jätetyn Juha Salon ohi Sm-sarjan kärkeen. Ison A:n voittoon ajoi Juha Vuorela ja pikku ännässä omaa luokkaansa oli Jarkko Nikara.

Puitteet Keravalla oli kohdallaan. Hieno huoltoalue ja Viitasen Marko hoiti kuulutushommat viimeisen päälle. Oli kiva seurata kollegan toimintaa ja oli kiva myös olla tyytyväinen kuulemaansa ja kokemaansa. Keravalla esille nousi myös muutamia ajankohtaisia auto- ja moottoriurheiluasioita. Lupasi hieman niitäkin selvitellä. Toinen koski auton tuontia Italiasta. Epätietoisuutta ja sakkoja on aiheuttanut tilanne, missä Italiasta ostettiin auto ja selvitysten jälkeen sitä lähdettiin tuomaan Suomeen Saksan siirtokilvillä. Sakot tuli ja jatkoselvittely jatkuu. Olisiko nyt kuitenkin järkevintä joko harmonisoida Eurooppalainen järjestelmä niin, että autojen ostajat tietäisivät miten toimitaan tai sitten meidän tehdä järjestelmä niin, että Suomesta voisi ostaa siirto-oikeuden ja kilvet autoihin. Jäisivät nekin rahat Suomeen. Selvitellään siis asiaa. Toisessa asiassa kyse on ammattimaisesta autourheilusta osakeyhtiömuotoisena. Nyt verottaja ei ole hyväksynyt kilpailutoiminnan kuluja alv-vähennykseen. Tuntuu erikoiselta eli tämäkin vaatii selvitystyötä. Loppujen lopuksi nämä juuri sellaisia asioita mitä nyt minulle motorsport ja autoihmisenä tulee jos ei nyt päivittäin niin viikoittain. Kiitos niistä. Tuntuu hyvälle, että väki on ottanut hyvin vastaan läpimenoni ja vaativat myös toimia.

Päivällä ehdin myös tavata hyvän ystäväni Keravalla lounaan merkeissä ja jutella myös AKK:n entisen ja nykyistenkin työkavereiden kanssa. Heitä kouluväen tapaan ikävä. Upeita aikoja sain kokea ja työpäiviä ja viikonloppuja vääntää. Onneksi ne sentään jatkuvat nytkin tosin hieman pienemmällä määrällä.

Illalla vielä laitoimme Jarnon kanssa Pekkalan vesiasiat keittiössä kuntoon. Nyt kotona ja kello 23.16. Huomenna serkkuni pojan Miikan rippijuhlat eli huominen varattu siihen.

Kommentit