Lauantai, 15.03.2008

Blogi, lauantaina 15.03.2008

Lauantaipäivä ja tänään Kokoomuksen paikallisyhdistysten puheenjohtajapäivät Kouvolassa. Upea päivä Kouvolassa edessä ja tärkeitä aiheita esillä. Itseänikin liippaavia, vaikkakin itse joudun jättämään päivät väliin. Tai tässä tapauksessa saan – nimittäin jo melkein vuosi sitten lupauduin mukaan suureen Sydänlasten tapahtumaan Vanajanlinnalle ja Hyvinkään Vauhtipuistoon ja tällaisista hyväntekeväisyysjutuista haluan aina pitää kiinni. Se mikä on sovittu on sovittu ja se myös pitää. Eli minä toivotan Kouvolaan hienoa päivää ja ajatus on mukana siellä.

Itse kuitenkin siis suuntaan aamulla Hyvinkään Vauhtipuistoon, jossa nimekkäät ralliautoilijamme nostavat kytkintä hyvän asian puolesta. Sydänlapsia, -nuoria ja -aikuisia sekä vanhempia ovat paikalla kyyditsemässä ralliautoilijat MM-sarjastakin tutut Harri Rovanperä, Kristian Sohlberg ja Jani Paasonen sekä Heikki Westerlund, Teemu Arminen, Sami Uuskoski, Marko Kakko, Petri Lehtovirta ja Vanajanlinnan ”linnanherra” Pekka Vihma. Mukana tapahtumassa on myös kolminkertainen rallin Suomenmestari Juha Salo ja rallin yksi vahva tulevaisuuden nimi Lammin Matti Rantanen. He eivät tällä kertaa ajopuuhissa vaan mukana seuramiehinä muiden talvirientojen parissa ja tottakai makkaranuotiollakin. Mukaan tilaisuuteen on ilmoittautunut jo pitkälle toistasataa sydänlasta ja nuorta eli vauhtia ja kyyditettäviä ei tule puuttumaan. Tapahtuman isäntänä ja idean isänä häärää Marko Lappalainen luonnollisesti. Hienoa saada olla mukana tällaisessa jutussa, jonka paikat menivät hetkessä kuin kuumille kivlle.

Niin ja hieman huonoissa tunnelmissa aamu alkoi. Kimi Räikkönen lähtee nimittäin huomiseen kisaan sitten ruudusta 16:sta. Kimi suljettiin aika-ajosta, kun hänen autonsa pysähtyi varikkosuoran alkuun ja sieltä mekaanikot kävivät työntämässä hänet varikkopilttuuseen. Tämähän on luonnollisesti sääntöjen mukaan kielletty. Sellaista se motorsportti välillä on. Tsemiä kuitenkin. Mutta upeaa oli toisen suomalaisen eli Heikki Kovalaisen aika-ajon kolmastila juuri hetki sitten päättyneissä Australian GP:n aika-ajossa. Nopein oli Lewis Hamilton ennen aivan täydellisen suorituksen tehnyttä BMW:n Robert Kubicaa. Tai itseasiassa parempaankin Kubicalla olisi ollut mahdollisuuksia. Yksi mutka nimittäin tällä nopealla kierroksella hieman leveäksi. Mutta tulos loistava ja yllättäväkin bemarilta.

Nyt kuitenkin pian jo ulkoiluvaatteet päälle ja liikkeelle.

….

Kello 14.45 ja juuri kotiin Hyvinkään Vauhtipuistosta. Moottorimaailma.com Marko Lappalaisen johdolla ja yhteistyökumppaneiden kanssa järjesti todella upean Sydänlasten, -nuorten ja -aikuisten talvipäivän Hyvinkäällä. Paikalla oli pitkälti toistasataa henkeä Kanta- ja Päijät-Hämeen sekä Uudenmaan alueosastoista ja upea joukko rallin MM-sarjasta ja SM-sarjasta tuttuja kuljettjia. Oli hieno saada olla mukana juontamassa ja tukemassa tällaista tapahtumaa ja kyllä niill’ä hymyillä ja silmien sädehdinnällä taas jaksaa pitkään mitä päivän aikana näki kun piskuiset lapset ja isommat nuoretkin pääsivät rallinmakuun. Varmasti monelle ikimuistoinen päivä. Sellainen myös minulle.

Nyt vielä illalla kunnanjohtajamme kanssa onnittelemaan V.Leino Oy:n toimitusjohtajaa Juha Leppästä hänen 50-vuotispäiville. Ohjelmaa siis riittää tässäkin päivässä vaikka tuo Kouvolan kokoomuspäivä nyt väliin jäikin. Sieltä tullut monta tekstiviestiä ja seurataan mielenkiinnolla päivän antia sieltäkin.

Kommentit