Lauantai, 14.10.2006

Blogi, lauantaina 14.10.2006

Lauantaina heräsin syksyn sateeseen. Mökin peltikatto ropisi ja sai heräämään uuteen aamuun. Luonto on lähellä täällä muutenkin. Eilen aamulla yksinäinen tämän kesän joutsenen poika uiskenteli rantavedessä. Venytteli niskaa, painoi päänsä veteen pyrstön noustessa pystyyn ja lipui jälleen hiljaa eteenpäin. Samaan aikaan pihapuussa aina yhtä hauska pyrstötiainen seikkaili koivun rungolla. Pyrstötiainen omalla ulkoasullaan sellainen yski hauskimmista pihan linnuista. Seurana hänellä talitiaisia. Ja mökkitien varressa ei ole ollenkaan vierasta jos vastassa seisoon metsäkaurisperhe niin ja eihän saisi unohtaa sitä tuntuintakaan kaveria. Keväällä istuttamamme apilakumpu on aikamoinen suosikki rusakoille. Harmaahaikara jo jatkanut matkaansa kohti etelää. Muutama viikko sitten yleinen kaveri rantavedessä eikä kurkeakaan nyt enää ole näkynyt.

No nyt katsomaan Lauantaiseuraa. Vieraana tänään valtiovarainministeri Eero Heinäluoma. Katsotaanpa mistä aiheet tänään ongitaan.

Ihan mielenkiintoinen oli Heinäluoman vierailu vaikkei mitä uutta oikeastaan tarjonnutkaan. Aika odotettua Heinäluomalta. Harmaata vähän kuin sää tänään.

Kampanjapäällikkömme Bitterin Riku soitteli. Oli nähnyt ison sinisen auton Riihimäellä tänään tienviitat kyljissään. Yläkerran Petri se siellä ajeli. Tuomisen Petrin olen tuntenut oikeastaan syntymästä asti. Asuimme reilut kymmenen vuotta samassa rappukäytävässä ja senkin jälkeen yläasteella ja aina lukioon asti olimme tekemisissä päivittäin. Opiskeluvuosinakin olimme yhteydessä todella paljon ja nyt aikuisina, kun kummallakin omat kiireet niin yhteydenpito on hieman vähentynyt. Petrillä perhettä Nurmijärvellä, mutta oma koti vielä Lopellakin ja on tässä minullakin kai jonkun verran kiireitä. Mutta ystävyys ei ole kadonnut. Nyt näin Petrin torstaina Riihimäen Graniitilla ja Petri pyyteli autoonsa mainoksia. Peltovuoren Petteri teki autotarrat eilen ja nyt tivoliautossa aikalailla komiat kyljet. Kuulemma huomaa ainakin.

Minulla tänään vapaapäivä. Ajattelin Riihimäellä pyörähtää ja myös uudella kodillamme. Sähkömies viimeistelee siellä keittiötä ja olohuonetta ja niin se siitä etenee.

Petri juuri lopetteli Tivolin pyörittämistä Graniitilla kun menin paikalle. Huvipuiston auton kyljet olivat kylä aika upeat mainospaikat vaikka itse sanonkin. Petri oli teettänyt auton kylkiin 2 metriset HEINONEN 2007 -tienviitat ja täytyy sanoa, että huomiota kiinnittivät. Sainkin päivän mittaan useamman tekstiviestin ja puhelinsoiton mainoksista. Kiitos niistä.

Samalla matkalla hain uudelle kodillemme eteisen ja parvekkeen lamput. Kotimatkalla vielä piipahdin Sydänmaan Laurilta hakemassa hieman taimia mökille. Kun puuhullu on niin ei mikään auta. Nyt Pekkalan pihaan muutama uusi kirsikkapuu ja luumupuu ja yksi sinikataja. Alkaa pikkuhiljaa piha olla kunnossa.

Ennen mökille tuloa vielä pyörähdin uudella kodillamme. Sähköt oli nyt asennettu ja sauna lauteita ja lattialaattaa vaikke valmis. Muutama viikko vielä.

Mökillä sitten illan pimetessä hoidin tuon mukavimman eli istutustyön. Puille löytyi paikat ja samalla vielä suojasin puita jänöjusseilta. Aika nopeasti kuitenkin pimeää, mutta hieman apuvaloa kuistilta niin sain työn valmiiksi. Kello nyt 19.07 ja juuri sisälle.

Päivällä sain hyviä uutisiakin. Hankkeemme etenevät hyvää vauhtia ja oikeaan suuntaan. Informoidaan niistä myöhemmin lisää. Lisäksi vielä olin yhteydessä hallitusryhmäämme ja kävimme puhelimitse läpi maanantain kunnanhallituksen listaa. Sovimme maanantaiaamuksi aamupalaverin kello 8.00 kunnantalolle. Lupasin aamupalaakin mukaan ottaa eli pidetäänpä tällä kertaa hieman erilainen ryhmäkokous. Maanantaina nimittäin kunnanhallituksen budjetin ensimmäinen luku, mutta listalla muutamia muita asioita mitkä vaativat läpikäyntiä yhdessä ennen kokousta.

Tänään päivällä kokoontui myös puolueemme puoluevaltuusto. Tunnelma varmasti oli hieman alakuloinen Jaskarin Harrin tapahtumien takia. Tapahtumasarja on ikävä on se sitten totta tai ei. Kirjoitin perheväkivallasta juuri viikolla kolumnin enkä sitä missään muodossa voi hyväksyä eikä kai kukaan muukaan. Toisaalta mahdollisesti perättömät syytökset ovat myös vakavia ja tällainen hyökkäys on aina myös mahdollinen. Mutta niin kuin eilen jo totesin – Suomi on oikeusvaltio – ja ensin tutkitaan ja sitten tuomitaan jos aihetta on. Siihen asti ihminen on syytön, kunnes toisin todistetaan.

Puolueemme uudeksi puoluesihteeriksi valittiin kampanjapäällikkö Taru Tujunen, joka on taitonsa jo monessa asiassa näyttänyt. Luotan häneen. Puheenjohtajamme Jyrki Katainen totesi, että Jaskari-tapauksessa ei tarvita mediatuomioistuimia saati toverituomioistuimia. Katainen totesimme puolueemme roolista osuvasti Lohjalla puoluevaltuustonkokouksessa. Katainen sanoi, että kokoomus ei ole Jaskarin asiassa puolustaja, asianajaja eikä syyttäjä.

Taru Tujunen totesi valintansa jälkeen, että tehtävä tuli hänelle ”kuin entiselle flikalle, pyytämättä ja yllätyksenä”. Niinpä. Voimia kaikille, sanon minä!

Meillä on kova työ edessä ja vaikka gallupit lupailevat hyvää niin tulosta ei synny ilman kovaa työtä. Sen me ainakin olemme omassa kampanjassamme tiedostaneet ja tulemme siis toimimaan niin. Itseämme säästämättä 🙂

….

Kun tänään tuosta luonnosta olen kirjoittanut niin täytyy jatkaa vielä hieman. Kun kirjoitin Pekkalan eläimistä niin tänään mökkitiellä tervehti illan suussa vielä valkohäntäkauris. Lajihan tunnettiin ennen nimellä valkohäntäpeura ja onhan sitä kutsuttu laukonpeuraksikin ja muistaisin, että joku kirja joskus on puhunut virginianpeurastakin. Olenkohan ihan väärässä? Aikanaahan laji tuli Suomeen Amerikansiirtolaisten lahjana Suomen Metsästäjäliitolle. Valkoinen peräpeili vilkkuen uljas elukka hyppäsi tieltä metsään ja hukkui puiden suojaan…

Ja ettei päivä olisi tylsä luonnon suhteen niin täytyy sanoa, että aivan mahtava kuun puolikas mollottaa juuri nyt Loppijärven yllä. Kello on 23.07 ja juuri sammutin kaikki pihavalot. Kuu valaiskoon… Pian nukkumaan…

Kommentit