Lauantai, 13.11.2010

Blogi, lauantaina 13.11.2010

Kirjoitustöiden lauantai. Tässä syksyn aikana olen pitänyt ennätysmäärän erilaisia puheita ja alustuksia ja tilaisuuksia on edelleen kalenterissa vaikka kuinka. Valitettavasti aivan kaikkia en ole saanyt mahdutettua kalenteriin lukuisista puheista, mutta aika hyvin. Aina joku menee toisen kanssa päällekkäin. Sellaista se elämä on. Mutta tänään tarkoitus työstää muutama alustus ja ainakin yksi juhlapuhe kuntoon. Katsotaan miten alkaa syntyä. Hieman erilaisia nyt.

Haja-asutusalueen jätevesiasetuksessa luomamme paine näyttää toimivan ainakin osittain toivotulla tavalla. Jätevesiasetuksen päällä istuvassa keskustan eduskuntaryhmässä on äänenpainot muuttuneet entistä kriittisemmiksi ja samalla myös ratkaisun avaimet omaava keskustalainen ympäristöministeri Paula Lehtomäki näyttää antavan vastuuta enemmän pääministeri Mari Kiviniemelle. Antaa tai se häneltä pois otetaan – mene ja tiedä. Mutta nyt Kiviniemikin on tullut meidän linjoille ja kertoi eilen olevansa valmis muuttamaan jätevesiasetusta. Kiviniemi väitti luulleensa jo heti kosmeettisiksi todettujen korjausten olevan riittäviä. No ei todellakaan. Jo sokea Reettakin haistoi tässä tapauksessa että jätevesiasetus ei todellakaan toimi noiden kikkailuidenkaan jälkeen. Asetus pitää nyt minusta purkaa ja korjata alusta asti. Kollegani Arto Satosen toteamus jätevesiasetuksesta oli minusta kuvaava. Satonen totesi, että asetus on kuin entisen alokkaan asento. Niin huono, että siitä korjaamalla enää saa uutta vaan pitää tehdä kokonaan uusi. Näin se on ja toivotaan, että Kiviniemi nyt pitää ohjat käsissään ja korjauttaa asian juurta jaksaen.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki ei asiaa ole kuntoon halunnut laittaa, mutta  haluan nyt ainakin vielä luottaa toisen keskuslaisen eli Mari Kiviniemen sanaan kun hän totesi, että ”Jos asetuksen vaatimukset koetaan kohtuuttomiksi, se vie pois pohjaa asetuksen olemassaolon oikeutukselta. Meillä on oltava valmius korjata ja muuttaa asioita, kun siihen on tarvetta”. Mutta toisaalta vasta teot vahvistat sanat. Jäämme odottamaan ja seuraamaan. Nyt vain painetta lisää keskustan suuntaan. Järki voi vielä voittaa.

….

Kello 20.20 ja hyvin kaikki tehty. Sain työt valmiiksi ja ensi viikkoon mukava katsella. Huomenna elämäni ensimmäinen isänpäivä isänä. Mukavalta tuntuu. Odotan jo innolla pyhää ja vapaapäivää. Huomenna myös seurakuntavaalipäivä. Lopen Kokoomuksella jälleen Lopella suurin ehdokaslista. Katsotaan huomenna miten väki lähtee liikkeelle.

Tämän päivän hieno uutinen tuli Myanmarista missä 15 vuotta kotiarestissa pidetty oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin vapautui. Merkittävä ja odotettu päivä ennen muuta demokratian ja ihmisoikeuksien näkökulmasta. Toivotaan, että kaikki etenee nyt demokratian henkeä kunnoittaen entisessä Burmassakin. Tulevat päivät ja lähiviikot tärkeitä. Toivotaan, että sotilasjuntta muutenkin toimii nyt saman kehityksen hengessä ja vapauttaisivat myös muut kaikki maan poliittiset mielipidevangit. Työtä maassa ja muuallakin riittää.

 

 

 

Kommentit