Lauantai, 12.11.2011

Blogi, lauantaina 12.11.2011

Taas ihan normaalipäivä tuon 111111-päivän jälkeen ja Iin kunnassahan sormukseen sai kuulemma eilen ykkösiä vieläkin enemmän. Mutta tänään siis lauantai ja lämmin sää jatkuu. Talvesta ei vielä tietoakaan vaikka Pekka Pouta kertoikin ensi viikolla sen jo kärkkyvän tännekin päin. Katsotaan mahtaako pitää paikkansa.

Tänään menen puhumaan Kotitalousopettajien valtakunnallisillepäiville sivistyspolitiikan ajankohtaisista asioista ja tulevaisuuden peruskoulusta. Peruskoulu on muutostarpeen alla ja kuten myös lukiokoulutuksemmekin. Mutta tänään keskityn peruskouluun ja mm. tuntijakouudistukseen. Viime kaudellahan me esitimme jo merkittävästi lisää opetusta taito- ja taideaineisiin ja myös mm. kieltenopetukseen. Silloin keskusta tämän kauan odotetun ja toivotun muutoksen mm. lisäliikunnasta peruskouluun tyrmäsi. Nyt asiaa tehdään uudenhallituksen ja toisten puolueiden kanssa ja toivotaan, että nyt on enemmän halua lisätä taito- ja taideaineita kouluihimme ja myös tasa-arvoa asuinpaikasta riippumatta. Se on iso tehtävä, mutta se on tehtävä, jos ja kun haluamme, että lapsemme ja nuoremme saavat jatkossakin maailman parasta opetusta. Pisa-tulokset eivät tule ilmaiseksi.

Mutta nyt aamunlehdet Aamuposti ja Hämeen Sanomat ja sitten kotitalousopettajia tapaamaan.

….

Mukava päivä takana. Riihimäellä aamusta heti teatterin isosali täynnä väkeä. Kotitalousopettajien valtakunnalliset syyspäivät keräsivät hienosti opettajia yhteen ja olikin mukava tunnin verran olla taas siellä vahvimmalla omalla alueella eli puhua sivistyspolitiikasta. Hieman toki alkuun talouden tätä hetkeä ja tulevaa ja sitten pääpainona peruskoulun tuntijakouudistus ja oppitavoitteiden uudistaminen ja hieman myös muita sivistyspolitiikan isompia kysymyksiä läpikäyden. Erittäin mukava ja aktiivinen keskustelu sen perään ja jos aikaa olisi ollut enemmänkin niin olisihan sitä piisannut.

Sitten hieman kaupoille ja tapaamaan yhtä tulevaan uutta kunnallisvaaliehdokastamme Riihimäelle. Ja illalla vielä Hausjärvellä ystäväperheellä illanistujaisia. Nyt kello jo seitsemän ja kotona. Vapaailta ja sen kautta Isänpäivään.

 

Kommentit