Lauantai, 11.11.2006

Blogi, lauantaina 11.11.2006

Tukiryhmässä jo 300 tukijaa ja tekijää! Eilen 10.11.2006 illalla tukiryhmä sai sitten 300. jäsenensä, kun mukaan liittyi myyntipäällikkö Teppo Pöllänen Lopelta. Toivotetaan Teppo tervetulleeksi yhteisiin talkoisiin!

Tänään aamulla tutkailin luontoa kaikessa rauhassa kun vielä tämän viikonlopun asumme kesämökillä. Järvenjäällä ei vielä pilkkijöitä ole näkynyt, mutta eläimet ovat päässeet jo nauttimaan. Jälkiä menee ristiin rastiin ja yöllä on ollut kovaa menoa. Pikkulinnut tutkivat tarkasti nurkkia. Talitinttejä, sinitiaisia ja hömötinttejä ja käpytikkakin puunkuoren alta herkkupaloja etsii. Mieleen tuossa tuli palokärki. Aikanaan kun lapsena enoni ollessa Pekkalan isäntä täällä talviviikonloppuja ja päiviä paljon vietin niin pihapiirissä seikkaili myös palokärki. Nyt en ole nähnyt…

Muuten luonto aika hiljainen. Rusakot, metsäjänikset ja valkohäntäkauriit tai -peurat miten vaan ja metsäkauriit tuttuja kavereita. Oikeastaan joka kerta kun tuon mökkitien ajaa niin joku näistä vastaan tulee ja yleensä vielä kavereineen. Kivoja katseltavia lumen keskellä. Toivotaan, että löytävät ruokaa ja paikalliset metsämiehethän ovat jo aikoja sitten aloittaneet kauriiden ruokinnan.

….

Tänään Lauantaiseurassa vieraana eduskuntaryhmämme puheenjohtaja Jy Häkämies kello 10.00 Yle1:llä. Sen jälkeen kello 11.00 erikoisohjelma formulakuljettaja, Englannin F3-National sarjassa tällä kaudella ajaneesta ja nyt Renaul World Serieniin tähtäävästä Juho Annalasta Neloselta. Ne pakko katsoa ja sitten Riihimäelle ja illalla Sadun vanhemmille.

Tänään julkistetaan ja palkitaan VUODEN ISÄ. Isänpäivän aattona annettavan palkinnon saa henkilö, joka on omalla esimerkillään ja toiminnallaan edistänyt isyyden arvostusta. Ensimmäisen Vuoden isä
-palkinnon valitsee sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen. Minusta tämä palkinto on erittäin myönteinen juttu tän päivänä, kun isyydestä on puhuttu paljon. Perheitä pitäisi muutenkin tukea enemmän perheinä ja äiteinä ja isinä. Neuvoloiden tukipalveluissa olisi minusta syytä korostaa entistä selvemmin perheen roolia ja myös isän roolia ja uskoisin, että aika moni isä olisi valmis tällaiseen. Toisaalta eikös huomenna jokainen Isä ole Vuoden Isä!

Minä ajattelin ostaa Isälle Reino tossut 🙂 Nehän on nyt kuuminta muotiakin. Ja rakkaalta Isältäni sellaiset vielä puuttuvat.

Jyri Häkämies oli Lauantaiseurassa tutun hyvä ja vahva. Selkeät mielipiteet ja selkeäsanainen ykkösvitjamme hyökkääjä, jonka varassa on hyvä edetä kohti maalisvaaleja. Häkämies ihmetteli loppuviikon Heinäluoman hyökkäystä kokoomusta vastaan. Häkämies totesi, että kokoomus vastustaa loppuun saakka eduskunnassa yt-lain ulottamista jo 20 henkeä työllistäviin yrityksiin – Heinäluoman uhkailusta huolimatta.

Häkämies totesi, että puolueemme lähtee vaaleihin hyvästä haastajan asemasta ja samalla kokoomus on päävaihtoehto SDP:lle, mitä Häkämies pitää päähallituspuolueena keskustan pääministeriydestä huolimatta. Viime aikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että nykyhallituksessa poliittinen vetovastuu on kuitenkin selvästi ollut SDP:llä.

Samalla Häkämies kuitenkin toisti tilanteen ja ilmoitti pitävänsä keskustaa ja SDP:tä tasavertaisina hallituskumppaneina kokoomukselle. Hieman myönteisemmin hän puhui minusta kuitenkin keskustasta ja totesi mm., että tietyissä kysymyksissä keskusta ja kokoomus ovat helpommin löytäneet toisensa. Tämä on aivan totta.

Nyt alkaa siis pelin henki selvitä muutenkin, kun kaikki kolme suurta puoluetta on nimennyt omat pääministeriehdokkaansa maaliskuun eduskuntavaaleihin. Tänään SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma valittiin SDP:n pääministeriehdokkaaksi. Oulussa kokoontuva SDP:n puoluevaltuusto teki yksimielisen valinnan tänään eikä äänestystä tarvittu, sillä Heinäluomalla ei ollut vastaehdokkaita.

Itseasiassa olisi aika erikoinen tilanne, jos Heinäluoma nousisi pääministeriksi. Heinäluomahan jätti koulut kesken jo 17-vuotiaana ja suoritti sitten myöhemmin vain ylioppilastutkinnon iltakoulussa 1980. Yliopistossa mies opiskeli vain vuoden ja sekin jäi kesken. Niinpä… toisaalta kyllähän elämäkin moneen asiaan pätevöittää. Tuossa ihan uteliaisuutta tutkailin hieman koska viimeksi maassamme olisi ollut ei akateemisesti koulutettu pääministeri. Jos nyt oikein kirjoista löysin niin viimeinen on ollut maamiesopistosta aikanaan agrologiksi valmistunut keskustalainen Martti Miettunen. Olenko oikeassa? Kun listaa taakse päin tästä päivästä kävin niin nämä nyt ainakin ulkoa muistin Vanhanen (valtiotiede), Jäätteenmäki (oikeustiede), Lipponen (valtiotiede), Aho (valtiotiede), Holkeri (valtiotiede), Sorsa (yhteiskuntatiede) ja Koivisto (filosofia?).

Toisaalta mitä tulee Heinäluoman kokemukseen politiikastakaan niin ei sieltäkään vielä kauheaa kokemusta ole. Ensimmäisen kauden kansanedustaja… Vastassa aikalailla kokeneemmat Katainen ja Vanhanen ja edelle gallupeissa suosiossa kiilaa vielä Niinistökin. Olisikohan sittenkin parempi demarivaihtoehto näitä vastaan ollut Erkki Tuomioja?

No katsotaan miten käy….

Tänään päivällä hain vielä kaksi valkoista ovilistaa ja nyt on kaikki listat ja sen semmoiset valmista. Iltapäivällä kokosin viimeiset kaapit ja kiinnitimme ne paikalleen ja enää puuttuu yksi kynnys ja kaksi metallilistaa ja suihkut ja wc-pöntöt. Valmistuu siis nyt.

Nyt juuri remonttivaatteet pesuun ja suihkuun. Lupasimme jo tänään mennä käymään Sadun vanhemmilla Riihimäellä. Satu on ollut päivän pelaamassa uppopallon huom! miesten SM-sarjaa. Kova tyttö! Miten minä pärjäänkään?

….

Kommentit