Lauantai, 10.12.2011

Blogi, lauantaina 10.12.2011

Venäjän tilanne näyttää todella huolestuttavalta. Tyytymättömyys maassa kasvaa ja Duuman vaalien tulos näyttää entistä ”tehdymmältä”. Vaalivilpistä tulee koko ajan uutta näyttöä ja väitteitä ja kansa on jo lähtenyt aivan uudella tavalla kaduille. Tänään odotetaankin ennätyssuuria mielenosoituksia moneen kaupunkiin ja täytyy vain toivoa, että maltti maassa riittää nyt puolin ja toisin.

Seuraavat neljä kuukautta ovatkin Venäjällä ratkaisevat. Duuman vaaleista mennään nyt kohti presidentinvaaleja ja on jopa jo esitetty sellaisiakin arvailuja, että Vladimir Putinin ura ei kestäisi presidentinvaaleihin asti. Jos niin kävisi niin silloin maa kyllä järkkyisi aikamoisella tahdilla ja voimallakin. Nyt täytyy toivoa, että uudistuksia tulee ja aitoja uudistuksia. Sillä niille vaihtoehdot on vähissä. Olisiko ne sitten perinteinen julma voimankäyttö ja tukahduttaminen. Pahaa pelkään, että niin tai sitten rahanvoima tavalla tai toisella.

Tämä päivä on hyvinkin ratkaiseva. Tai ainakin suuntaanäyttävä. Jos kaduille tulee huhutut useampi kymmenentuhatta ihmistä niin silloin alkaa tilanne muuttua. Vajaa 100 vuotta sittenkin vallankumous alkoi aika pienestä. Naiset lähtivät vaatimaan leipää ja sen tiedämme mitä sen seurauksena tapahtui.

Nettiin virtaa koko ajan uusia videoita, joissa esitetään väitteitä ja ainakin näyttäisi siltä, että myös todisteita vaalivilpistä. Tässä yksi video missä uurnan pohjalla näkyy jo nippu äänestyslappuja vaikka äänestysaika ei ole vielä alkanut. Valvoja väittää, ettei näe laatikossa mitään.

Tai sitten tämä jo legendaksi netissä muodostunut video jossa näkyy miten vaalivirkailija väärentää äänestyslippuja. 

 

Jäämmee seuraamaan tilannetta. Nyt yhtä huolestuneena kuin Euroopankin taloustilannetta. Venäjällä saattaa tapahtua suuria.

Kello 22.22 ja kotona. Mukava päivä takana. Töitä, mutta myös aikaa ja juotenoloakin. Illalla nimittäin pitkästä aikaa ehdin Laakan salibandypeliin. Urheilutalolla Riihimäellä lähes täysi tupa kun vieraana naapurikunnan Janakkalan Turengin Urbans. Tiukka ja jännittävä matsi josta pisteet vierasjoukkueelle 6-7-lopputuloksella. Kun rehellinen olen niin kyllä janakkalalaiset pisteensä tästä pelistä ansaitsivat vaikka toisinkin päin olisi voinut käydä.

Joululahjojakin muutama tänään pukinkonttiin ja joulusiivoustakin hieman. Eli sanoisinko, että sellainen semimukava päivä. 

Huomenna sitten vapaapäivä. Aamusta aikaa ja yhdessä oloa. Päivällä talkoilemme Riihimäen Niinistö Cafeta avajaiskuntoon ja katsotaan mitä sitten keksitään. Odotanpa jo huomista.

Venäjän tilannetta olemme saaneet seurata koko päivän huolestuneena. Arviot ovat jo sellaisia, että maa olisi lähempänä poliisivaltiota kuin demokratiaa. Niin varmaan kun katsoo sitä, että Moskossa on kaduilla 30 000 mielenosoittajaa vastassa kuulemma 50 000 miliisiä. Tilanne on huolestuttava. 

Kommentit