Lauantai, 09.07.2011

Blogi, lauantaina 09.07.2011

Eilen illalla Kartanoputiikki Punainen Tupa juhli Lopella ensimmäistä vuottaan. Tai oikeastaan jo vuotta ja kolmea kuukautta. Vuodessa paikka on vakiinnuttanut itsensä Lopen matkailukohteiden kärkipäähän ja eilen päivällä putiikin avoimien ovien aikaan paikalla kävi jälleen useampi sata ihmistä ostoksilla ja ihastelemassa upeita tuotteita muotinäytöksissä. Mukana tottakai muotisuunnittelija Jukka Rintala, muotiasiantuntija Leena Sarvi ja laajavalikoima muodin ykkösmerkkejä. Illalla myös upea muotinäytös tuvalla ja väkeä jälleen aivan valtavasti. 

 

Kartanoputiikin tuotevalikoima koostuu siis Virpi Kassarin tarkkaan valikoimista tuotemerkeistä. Putiikista voit hankkia korkealaatuisia, yksilöllisiä ja muodikkaita vaatteita, kenkiä, laukkuja ja asusteita arkeen ja juhlaan. Valikoimassa on myös mielenkiintoisia designtuotteita vaativiin ja uniikkeihin tilaisuuksiin. Paikassa järjestetään myös erilaisia ilta- ja viikkonlopputilaisuuksia, kuten esimerkiksi meikkikoulutusta, tutustumista värien maailmaan, pukeutumisneuvontaa ja teemapäiviä muotiin ja pukeutumiseen liittyen ja paljon muuta ja tämän kaiken voit kokea rauhallisessa kartanomiljöössä luonnon keskellä. Siis todellakin ainutlaatuinen ja kokemisen arvoinen paikka.
Ehdotanpa nyt yhdeksi kesän kohteeksi tuota mainiota Punaista tupaa Lopella! Lisää paikasta netissä: www.kartanoputiikki.fi. Tämä on paikka, josta vielä kuulemme paljon.
Illalla jo suunnittelimme hieman uuttakin Lopelle ja katsotaan, miten ne saamme toteutumaan. Olisivat kovia juttuja, mutta palataan niihin sitten.
….
Tänään helle näyttää jatkuvan. Upean lämmin ilta ja yö takana ja nyt sitten uuteen kuumaan päivään. Eilisestä muuten vielä pakko hieman kertoa. Päivällä kun Pilpalan Hunsalassa tuon Myy-lehmän sadantonnin juhlissa olin, niin yksi pieni viisivuotias poika tuli ylpeänä esittäytymään ja hymyili leveästi. Hammasrivistö tuon ikäisen pojan mukaisen harva ja hän totesi ylpeänä: ”Mulla on Ossi Väänäsen hampaat”. Aika velikulta. Ja juhlien lopuksi kutsui minut synttäreilleen toteamalla, ”jos Isä kertoo osoitteen”. Hauska kaveri.

 

Mutta tänään nautitaan helteestä. Ja ajattelin myös suunnata katsomaan yli 50 erilaista vanhaa traktoria erikoisnäyttelyyn Mustajoelle. Siellä Lehtosen Simo on avannut yhden maamme suurimman yksityisen traktorikokoelman yleisölle täksi päiväksi ja se on pakko nähdä. Tervetuloa siis Lopelle, jos koneet ja eläimet kiinnostaa. Nähdään.

Kesään pitää mahtua aina jotain yllätyksiäkin. Lehtosen Simon taikoma oma ”maatalousnäyttely” Lopen Mustajoella oli tämän kesän sellainen. Lähes 50 erilaista ja eri-ikäistä traktoria esillä Simon kokoelmin kätköistä ja osa kuulemme vielä jäi tallinvintille. No sitten vielä vanhoja autoja ja kuorma-autoja oli paikalle tuotu ja kotieläimiäkin ja herkullinen lettukahvilateltta. Näin syntyy uusia tapahtumia ja väkeä erittäin paljon heti aamusta liikkeellä. Ja voitte uskoa, että oli aivan jokaisen pienen ja isommankin pojan taivas. Konetta ja vempainta siis riitti. Niin ja olihan siellä vielä vanhanajan pärekone ja paljon muutakin. Juuri tällaisista päivistä on kesäloma tehty. Kiitokset vielä Lehtosen Simolle ja talonväelle ja talkooväelle upeasta tapahtumasta. Jotain erilaista ja erityistä.

Nyt taivas jyrisee sen verran, että irrotan koneen seinästä. Ihanan nihkeän kostean kuumaa. Nautitaan ja minä en valita.

 

 

Kommentit