Lauantai, 08.03.2008

Blogi, lauantaina 08.03.2008

Oikein hyvää Naistenpäivää kaikille blogini lukijoille! Vaikka pitäisikin niin olla ettei ainakaan tasa-arvon nimessä Naistenpäivää tarvittaisi niin minusta päivällä on muutenkin paikka. Ja edelleen tuon tasa-arvonkin nimessä. Niin Suomessa kuin ennen muuta maailmanlaajuisesti. Monissa maissa naiset ovat alistetussa tai huonossa asemassa miehiin verrattuna edelleen ja muutoksen ja korjauksen eteen tarvitaan yhteisiä toimia. Siksi YK minusta oikea toimija tässä. YK:n naistenpäivää onkin vietetty jo vuodesta 1975 lähtien, mutta paikka tasa-arvonäkökulmastakin päivällä edelleen on. Valitettavasti.

Erityisen tyytyväinen olin eilen siihen, että valtiovarainministeri Jyrki Katainen ilmaisi halunsa jatkaa työtä tasa-arvon eteen myös ensi vuoden budjettia laadittaessa. Tieto ei yllättänyt sillä Katainen on puhunut tästä aina ja määrätietoisesti ja myös tehnyt asian eteen työtä. Tässäkin työssä kaikki tuki Kataiselle. Ja tänään aurinkoista päivää Naisille!

Katainen nosti tänään esille polttoaineiden verotuksen. Turun Sanomissa Katainen oli esittänyt mahdollisuuden, että polttoaineita verotettaisiin tulevaisuudessa sen mukaan, paljonko päästöjä niiden valmistaminen kaiken kaikkiaan aiheuttaa. Ei siis vain ajossa tulleiden päästöjen mukaan vaan polttoaineiden verotus määräytyisi niiden koko valmistuselinkaaren aikaisten päästöjen mukaan. Erittäin hyvä ja moderni ajattelutapa tämäkin ja olisi ainutlaatuinen ja edelläkävijä. Olen samaa mieltä, että sillä paljonko käytössä polttoaine päästöjä tuottaa ei ole kovinkaan suurta merkitystä, jos sen tuottaminen on aiheuttanut todella paljon päästöjä. Tämä moderniajattelutapa laittaisi oikeasti pohtimaan myös itse tuotantoprosessia ja nostaisi oikeaan arvoon aidot biopolttoaineet. Hyvä avaus jälleen Järkivihreältä!

Nyt Nilsiän Tahkovuoren upeaan aurinkoiseen päivään.

….

Päivä takana. Paras talvipäivä tänä vuonna. Ainakin minun kohdalle sattunut. TahkoSpa SM-ralli eteni hyvin ja tilanteita ja tapahtumia oli riittämiin. Jari Ketomaa otti Subarun uudelle 08-mallille ensimmäisen voiton ja Jussi Välimäki voitti Ison A:n ja Ailu Magga pikku ännän. Ailun voitto muuten uran ensimmäinen SM-sarjassa. Nyt kuitenkin pakko mennä nukkumaan. Pitkä päivä takana. Palataan aiheisiin huomenna, kun jälleen Helsingissä ja illalla sitten kotonakin.

Kommentit