Lauantai, 04.09.2010

Blogi, lauantaina 04.09.2010

Kokoomus Kuuntelee -kiertueemme jatkuu tänään. ja ohjelmaa ainakin Hollolassa, Kärkölässä ja Hartolassa. Omaan kalenteriini mahdutin tänään visiitit ensin nyt aamusta kello 10-11 Kärkölän Maalaismarkkinoille ja sitten sieltä siirtymä iltapäiväksi Hartolan markkinoille klo 12.30-13.30. Tällä kertaa en siis saanut tuota Hollolaan päivään mahtumaan, kun ajomatkat syövät oman osansa, mutta ensi kerralla jälleen sielläkin. Mutta tänään siis kahdet syysmarkkinat ja tervetuloa juttusille paikallisten Kokoomusten teltoille.

….

Tänään siis tuhti päivä Päijät-Hämeessä. Ensin aamusta Kärkölän Syysmarkkinoille. Väkeä mukavasti liikkeellä heti aamusta vaikka itsekin olin jo pelikentillä ennen varsinaista markkina-avausta. Kesän helteistä ei ollut tietoakaan, kun aamulla mittari oli enää muutamia asteita plussanpuolella, mutta kyllä se siitä sitten yli kymmenen asteen kipusi. Kärkölässä paljon tuttuja liikkeellä ja hauska olikin pitkästä aikaa montaa tukijaa ja komppaajaa nähdä. Keskustelut tuttuja aiheita ja luonnollisesti myös paljon puhutti Lahden seudun Uusikunta-hanke, joka koki nyt päättyneellä viikolla kovan kolauksen. No katsotaan mihin suuntaan hanke etenee ja toivotaan, että turhilta ylilyönneiltä ja reagoinneilta puolin ja toisin vältytään. Siitä olen varma, että ne eivät ainakaan tilannetta parempaan suuntaan vie. Tällaisissa hankkeissa pitää muistaa hienotunteisuus ja ennen muuta kunnioittaa erilaisten kuntien itsenäisesti tekemiä ratkaisuja. Mutta keskustelu varmasti jatkuu.

Kärkölässä esillä myös hevosasiat kun paikalliset toimijat olivat myös mukana markkinoilla. Oli mukava huomata, että toimintani tälläkin saralla on huomattu ja kuultu ja varta vasten toivottiin keskustelumahdollisuutta tälle päivälle. Tuttuja aiheita hevostalouden ja -yrittäjyyden ympäriltä esillä ja muutama aivan uusikin asia. Niitä on syytä tutkia ja selvittää. Hevosenlannan polton sallis -asiakin puhutti ja kysytytti ja kyllä nykyisin jo vastana itse niin, että en usko, että nykyisen ympäristöministerin aikakaudella asiaa kuntoon saadaan. Toivottavasti jo seuraavan sitten. Järjen pitää ja täytyy voittaa.

Kärkölästä sitten Hartolaan ja maamme yksille suurimmille markkinoille. Valtava alue täynnä myyjiä ja tungokseksi asti väkeä ja sehän tiesi hyvää markkinatunnelmaa. Paikkakunnan oma ehdokkaamme Sirpa Tilander oli joukkoineen paikallisen kokoomuksen kanssa laittanut paikan kuntoon ja kokoomus näkyi, kuului ja kuunteli. Kiitokset siis Itä-Hämeen kokoomusaktiiveille ja myös tietenkin kärköläläisille kokoomuslaisille hienoista tapahtumista. Oli kiva saada olla mukana. 

Huomenna sitten SUOMALAISEN YRITTÄJÄN -päivä. Nähdään.

 

Kommentit