Lauantai, 03.01.2009

Blogi, lauantaina 03.01.2009

Upea talvinen sää jatkuu edelleen ja tänäänkin yritän ehtiä vielä Pekkalan mökillekin. Iltapäivällä nimittäin suuntaamme Tampereelle salibandyn Suomen Cupin puolivälieriin, missä turneen enää ainoa ykkösdivisioonajoukkue meidän RSS Laaka kohtaa paikallisen liigamiehistö G-Kooveen Tampere Areenalla. Me yritämme tänään jymy-yllätystä ja matkaan lähdössä paljon myös katsojia.

Illalla tänään tulee myös jälleen yksi suosikkiohjelmani ehkä upeimmista jaksoista. Olen aina pitänyt Jussi Hallin tyylistä tehdä ohjelmia ja Ajoneuvos-ohjelma on ollut ehdoton ykkönen. Erittäin hienosti tehty ja toteutettu autoilu ja moottoriohjelma täysin suomalaisin voimin. Täytyy toivoa, että ohjelma saa edelleen jatkaa. Tällaisia ohjelmia usein tulee ikävä, kun katselee esimerkiksi sitä mitä Yle tarjoaa meille tv-lupamaksuillaan. Tänään Ajoneuvoksessa Jussin vieraana on Kimi Räikkönen ja tietenkin tarjolla Ferrari-kyytiä Maranellossa Ferrarin testiradalla Ferrari F430 Scuderia. Auto on muuten tehokkain katukäyttöön tehty menopeli. Tänään ohjelma siis Maikkarilla illansuussa 17.30. Pakko katsoa.

Tänään juhlitaan myös puhemiehemme Sauli Niinistön häitä. Lämpimät onnittelut Saulille ja Jennille. Upea talvipäivä siis luvassa.

….

Hieno päivä takana vaikka tuo salibandypeli Tampereella päättyikin ennakkosuosikin lopulta selväänkin voittoon. Laaka kuitenkin ainoa ykkösdivarin joukkue liigajengien seassa kahdeksan maamme parhaan joukkueen joukossa eli aikalailla kovasta jutusta kyse. Eli onnea tämän päiväisestä huolimatta.

Päivän aikana on mediassa ollut vahvasti esillä puhemies Sauli Niinistön ja Jenni Haukion häät. Itse arvostan todella tuollaista järkilinjaa näissäkin kysymyksissä. Erilaisiakin hääesimerkkejä maastamme löytyy. On hienoa, että osa poliitikoista haluaa olla esillä vielä nykyäänkin vain työn kautta eikä erilaisten muotikuvien ja ainoastaan viihdeunelmahötön kautta. Itse arvostan tätä Niinistön tuttua ja vahvaa linjaa. On toki hyvä, että jutuissa voi olla kuvia harrastuksista tai hieman muistakin piireistä kuin eduskunnasta tai vastaavista. Itsestänikin on ollut juttuja hevosten kanssa tai motorsportin kautta, mutta olen itse halunnut pitää niin, että jutuissa on aina myös työni vahvasti esillä. Se on jutunteon ehto numero yksi.

Onpa tuo pakkanenkin pitkästä aikaa kivaa. Pekkalan mökillä päivällä jää paukkui upeasti ja luonto oli horroksessa. Pekkalan tikka vain töitään teki, mutta edellispäivien puiden tutkimisesta oli nyt siirtynyt helpompaan urakkaan eli kisaamaan tinttien kanssa talista. Suotakoon se tikallekin näillä pakkasilla. Tänään totesin kotona, että minulla on jo ikävä mökille. Taitaa olla niin, että yöksi on tässä kohta puoliin pakko päästä.

Kommentit