Lauantai, 02.08.2008

Blogi, lauantaina 02.08.2008

Eilen saimme tuoreimmat puoleiden kannatusluvut. Ylen Uutiset kertoi, että kokoomus ja keskusta ovat nyt tasoissa ja SDP:n kannatus on kaikkien aikojen alhaisimmillaan. Mielenkiintoinen tulos – kun ajattelee sitä, että SDP vaihtoi juuri puheenjohtajaa ja on saanut uuden puheenjohtajan kuherrusaikana varsin paljon vain myönteisiä juttuja ja mediajulkisuutta – mielipiteistä ja esityksistä huolimatta tai niistä välittämättä. Mutta ehkä niiden loputtoman jakamisen ”kaikille kaikkea ja äkkiä ja paljon ja heti” on huomannut myös ihmiset ja tulos on tämä. Mene ja tiedä. Jokatapauksessa aikalailla mielenkiintoinen tilanne.

Tänään Neste Oil Ralli jatkuu Jyväskylässä. Itse suuntaan nyt Kakariston legendaariseen tosin tänä vuonna toiseen suuntaan ajettavaan risteykseen. Päivällä sitten hieman muitakin tapaamisia ja sitten ilta tänään onkin vapaa. Tsempataan tänään Mikko Hirvonen hyökkäykseen ja kohti voittoa.

….

Kello 20.07 ja juuri töistä hotellille. Tänään siis pääsimme hieman muistelemaan vanhoja ja selostamaan Kakariston mutkan tapahtumia. Jari-Matti Latvala väläytteli superrallisäännöllä hyvää vauhtia, mutta päivän nimi oli Sebastien Loeb joka piti pahimman uhkaajansa Mikko Hirvosen turvallisesti melkeinpä pätkä toisensa jälkeen takanaan. Huomenna ei enää ihmeitä ole tehtävissä ja näyttänee siltä, että Loeb saa nyt haluamansa ja himoitsemansa. Mutta motorsportissa pitää katsoa aina homma loppuun asti.

Päivän ikäviin uutisiin kuului Juha Salon ulosajo N-ryhmän selkeästä johtoapaikasta. Olisi voiton Juhalle kyllä suonut. Mutta hyvä voittaja myös Juho Hännisestä saadaan jos ja kun kaikki hyvin loppuun asti mene. Mutta nyt aikalailla ventti oli. Huomenna vain kolme erikoiskoetta ja voittaja selvillä.

Politiikassa ei mitään ihmeellistä. Toki hieman on ihmetyttänyt se, että SDP:n uuden puheenjohtajan kommenttaja emme ole tähänkään asiaan kuulleet. Taitaa olla niin hyvä esitys 🙂 Mutta hallituksesta kuuluu. Tänään opetusministeri Sari Sarkomaa nosti esille kauppojen aukioloaikojen sääntelyn tai oikeastaan siitä luopumisen. Sarkomaa haluaa vapauttaa kauppojen aukioloajat ja toivoo, että asiasta voidaan päättää vielä tämän vuoden aikana. Itse olen samaa mieltä. Jos ei ole hyvää syytä rajoittaa kilpailua ja kauppojen aukioloa niin silloin rajoituksista on syytä luopua. On myös yhdyskuntarakenteen eheyttämisen ja liikennepäästöjen kannalta eriskummallista, että taajamien ulkopuolella kaupat saavat usein olla auki samaan aikaan kun yhteiskunta sääntelee aukioloa taajamissa ja kaupunkikeskuksissa. Eikö voisi antaa tuo pohdinnan itse yrittäjille – se voisi ja antaisi pienille liikkeille mahdollisuuden pohtia uudestaan kilpailuasemaansa suurten markettien puristuksessa. Pitääkö meidän se päättää? Ja jo nyt huoltoasemat ovat muuttuneet lähes liikekeskuksiksi joita ei kaupan aukiolorajoitukset koske. Työntekijöitä on löytynyt hyvin myös teiden varsille usein kauemmaksikin asuinalueista. Uskon siis löytyvän vielä helpommin sunnuntaityöstä kiinnostunutta väkeä myös taajamakauppoihin. Nykytilanne tässä kilpailunsekamelskasssa on normaaleille ruokakaupoille kestämätön. Toivon Sarkomaan esitykselle ripeää toteutumista.

Kommentit