Lauantai, 01.09.2007

Blogi, lauantaina 01.09.2007

Upea hieman syksyinen aamu. Sellainen Poronpolun aamukeli. Poronpolku muuten jälleen kohta ajankohtainen eli 30. syyskuuta Lopen Riihisalosta matkaanlähtö koko perheen yhteiselle patikkaretkelle. Kannattaa mukaan tulla.

Mutta säästä tähän päivään. Sain yhden vapaan viikonlopun tähän ennen syysistuntokauden alkua. Tänään kuitenkin yksi lehtihaastattelu tai oikeastaan lehtihaastattelun kuvaus. Lahden seudulla ilmestyvä Etelä-Suomen Sanomat tekee juttua ja tänään kuvauksia aamupäivästä. Mutta muuten sitten vapaata. Serkkuni kanssa rapujen keittoa ja vain upeasta säästä nauttimista. Ei parempaa voisi keksiä. Ravuista puheenollen aiempi huoleni Loppijärven raputilanteesta oli aiheeton. Pelkäsimme jo rapuruttoa ja niin ärjyä, että olisi purrut myös täplärapuihin, mutta kasvunkierto vain hieman lykkäsi saksiniekkojen parhaita saalisaikoja ja nyt mertaa kohden tulee vahva noin kymmenen rapua. Se on erittäin hyvän rapukannan merkki ja silloin ravustus on hyväksi myös populaatiolle. Parin hiljaisemman rapuvuoden jälkeen nyt jälleen siis erittäin hyvä vuosi ja tässäkin niin kuin puidenkin suhteen tuo vuoden säätapahtumat vaikuttavat moneen. Katsotaan mitä loppusyksy tuo eli siitä ennustettavissa seuraavien vuosien saalista. Näyttää ainakin sille, että ensi vuonna jälleen isompia. Nyt aikapaljon sitä noin kymmensenttistä mitkä me päästämme aina takaisin järven suojiin.

Päivällä kaksi tuntia kuvauksia Etelä-Suomen Sanomien kanssa. Kuvasimme nyt tehtävään juttu kuvat, mutta myös arkistokamaa mm. hieman erilaisia juttuja. Katsotaan mitä tuli. Flunssa edelleen kiusana, mutta nyt kuitenkin saunan lämmitykseen. Ravut jo serkku onkin keitellyt.

Nyt vielä lisää huomisia kokouspapereita ja muutama puhelinsoittokin. Sitten vain vapaailta.

Kommentit