Lauantai, 01.07.2006

Blogi, lauantaina 01.07.2006

Heinäkuu alkaa kulttuurilla. Aamulla aikaisin ylös Pekkalan mökiltä. Kuudelta kävin jo ensimmäisen kerran ihailemassa Loppijärveä ja auringon paistetta.Nyt Lopen torille Perunankukkapäiville ja sieltä Joentaan kylään krouvin kyläpäiville. Siinä päivän ohjelmaa.

Illalla sitten Lopen Teatterin ensi-iltaan katsomaan Timo Tirrin ohjaamaan Vain muutaman huijarin tähden. Heikki Luoman kirjoittama ”Vain muutaman huijarin tähden” on TV:sta tuttu maalaiskomedia, jossa kauniiseen Kuusniemen maalaiskuntaan saapuu samanaikaisesti uusi kulttuurisihteeri ja kirkkoherra. Nämä tahattomasti ja tarkoituksella sekoittavat vireillä olevat kierot suunnitelmat, joihin ovat sekaantuneet puolet kyläläisistä kunnanisien johdolla. Myös rakkaus toimii tapahtumien kiihdyttimenä ja mitäköhän sitten tapahtuu… Joopa joo…. ai sellaista 🙂

Niin jos nyt päivällä luet tätä niin lähde Sinäkin ihmeessä Perunankukkapäiville ja Krouvin kyläpäiville. Nähdään siellä.

Tänään sitten alkaa myös Suomen EU:n puheenjohtajakausi. Puheenjohtajuus kestää puoli vuotta ja sen aikana Suomen edustaja johtaa puhetta yli 3300 eritasoisessa EU-kokouksessa. Suomessa kokouksia järjestetään noin 130. Turkista on tulossa yksi kauden kiperimmistä ongelmista. Turkin kanssa on aloitettu neuvoittelut EU-jäsenyydestä, mutta niissä ei päästä eteenpäin. Yksi Suomen puheenjohtajuuskauden suurimmista haasteista on pitää neuvottelut käynnissä. Puheenjohtajana Suomi pyrkii myös edistämään perustulakineuvotteluja sekä avoimmuutta EU:n päätöksenteossa. Myös EU:n kilpailukykyä yritetään parantaa. Toivotaan, että tässä onnistutaan.

Suomen ensimmäisellä puheenjohtajuuskaudella seitsemän vuotta sitten tehtiin historiaa. Turkki oli kolkuttanut EU:n ovea vuosikymmeniä, ja Helsingin huippukokouksessa ovi yllättäin raotettiin. Ratkaisu tapahtui hätkähdyttävän nopeasti ja lentokone nouti Turkin pääministerin Helsinkiin.

Perunankukkapäivillä oli jälleen mahtavasti väkeä. Keskustan väki oli saanut liikkeelle tavan mukaan upean joukon myyjiä ja sokerina pohjalla oli loppilaiset aidot uudet perunat Mikkolan Heikiltä, Koukun Mikalta, Ketoselta ja Keravalta. Kauppa kävi. Syrjälän Jormalta oli Topenolta jo ensimmäiset mansikatkin myynnissä ja täytyy sanoa, että makeita olivat nekin.

Torilla tapasi paljon tuttuja ja oli kiva viettää hetki aikaa siellä. Sitten menin Joentaankylään Krouvin kyläpäiville ja sama vilske jatkui. Holttisen Erkki keitteli punamultaa ja tervaa, Nylundin Riitta soitteli 100 vuotta vanhalla levysoittimella hittilistaa, Lopen Uupunut Rautiaisen Jussi hääräsi edes takaisin ja vauhtia riitti odotetusti myös Kyläntoimikunnan vetäjällä Malinin Annellakin. Lisäksi mukana oli kymmeniä kyläläisiä tekemässä erilaisia käsityöjuttuja taonnasta puuhun jne. Oli mielenkiintoista nähdä, että kädentaitoja vielä vaalitaan ja eteenpäinkin viedään. Kiitokset talkoolaisille eli kyläläisille.

Nyt vaihdetaan hieman vaatetta ja sitten teatteriin.

Lopen Teatterin ensi-ilta siis näin takana. Oli hieno ja hauska esitys. Hieman parodiaa kunnalliselämästä 🙂 Siinä sitten Ahtiaisten kanssa (hallituksemme pj) saimme katsella miten kunnanjohtajan ja kumppaneiden kustannuksella pilailtiin. Onneksi valtuuston puheenjohtaja pääsi vähemmällä. Kannattaa todella mennä katsotaan. Lisää tietoa http://www.lopenteatteri.net Kiitokset ystävälleni Tovelle, Jesselle ja Jannalle ja kaikille näyttelijöille. Olette jälleen kerran tehnyt upean esityksen, mistä me loppilaiset voimme olla ylpeitä.

Päivän aikana kävin myös hieman neuvotteluja tuosta Läyliäisten tilanteesta, mistä kirjoitin aiemmin, keskustalaisten kanssa. Asiaa viedään eteenpäin ja se selviää varmasti.

Nyt iltaa viettämään ja aamulla aikaisin kohti Tamperetta MTV3:sen keikalle.

Kommentit