Perjantai, 30.06.2006

Blogi, perjantaina 30.06.2006

Aamulla aikaisin sain Maikkarilta puhelinsoiton ja haluavat nyt tuon MTV3+ enduron ohjelman huomiseksi pääkanavalle. Töitä siis tänäänkin. Nyt siis töihin. Enduromiesten kesäpäivään Marskin Majalla palaan siis vasta myöhemmin tänään. Tuli pieni hässäkkä.

….

No niin… tulipahan tästäkin aikamoinen päivä. Aamulla siis Maikkarilta soitto ja halusivat nyt lauantaiksi MTV3:lle enduro-ohjelmamme uusintana. Hieno juttu. Pääkanavalla ohjelma kerää jälleen muutaman satatuhatta katsojaa. Asia siis tuli hoitaa heti aamusta kuntoon; mainoskatkon paikat yms.

Sitten lähdin Riihimäelle ja hoidin auton katsastuksen missä menikin sitten aikaa. Riihimäeltä ei tilaa löytynyt ja Hyvinkäällä oli kolmen tunnin jono, mikä sitten venyi odottaessa viiteen tuntiin. Endin siinä välissä onneksi pyörhtää myös Helsingissäkin.

Nyt jälleen kotona ja ajattelin mökille mennä. Huomenna siis päivä Lopella – aamusta Perunankukkapäiville sitten Krouvin kyläpäiville ja illalla Lopen Teatterin kutsuvierasensi-iltaan. Mukava päivä siis tulossa.

Palataan siis hieman tuohon eiliseen eli torstain 30.6. tapahtumiin. Olin kutsunut siis Lopelle joukon maailmanmestareita ja yhteistyökumppaneitani ja ystäviäniä viettämään päivää Kassarien Endurosafarimailla Motojysky.fi:n johdolla. Tengmannin Jysky vei meitä upeilla 100 km reitillä ja mukana oli itse Heikki Mikkola nelinkertainen motocrossin maailmanmestari, Kari Tiainen (7 enduromestaruutta), Samuli Aro (3 enduromestaruutta) ja Marko Tarkkala. Lisäksi KTM:n ja Husabergin maahantuojat olivat matkassa ja joukko hyviä ystäviäni. Kuvasimme samalla enduro-ohjelmaan 10 minuutin jutun reitistöstä ja Marskin Majasta.

Olimme saaneet Mikkolan Hessulle Keskolta uuden Yamahan pyörän. Saman merkin millä Heikki viimeiset mestaruutensa ajoi. Oli muuten mies aika elementissään. Nautti niin kuin me ensikertalaisetkin. Samuli ja Kari olivat otettuja siitä, että pääsivät idolinsa kanssa ajamaan ja hauskaa oli.

Itse siis ajoin ensikertaa ja täytyy sanoa, että kokemus oli mahtava. Voin suositella kaikille. Upeat maastot, vesistönylitykset, makkaranuotiot jne. Ja sitten illalla Zettermanin Teuvon herkut Marskin illallisella.

Porukka oli tyytyväistä. Asiaan siis palataan meidän ohjelmassa heinäkuun lopussa.

Nyt siis Pekkalaan. Nauttimaan Suomen kesästä.

….

No oli pakko vielä palata, kun lehtiä luin. Eli tänään saatiin sitten tieto, että melkein puolet kunnista haki perjantaina päättyneeseen määräaikaan mennessä valtiolta harkinnanvaraista rahoitusavustusta – Loppi mukaanlukien. Moni kunta joutunee kuitenkin lehtitietojen mukaan pettymään, sillä tälle vuodelle varattu avustussumma on viimevuotista olennaisesti pienempi.

Hakemuksia saapui tänä vuonna yhteensä 207 kappaletta ja haettu avustussumma oli yhteensä 234 miljoonaa euroa. Keskimäärin avustusta haettiin noin 168 euroa asukasta kohti.

Viime vuonna avustusta haki 238 kuntaa ja sitä myönnettiin 105 kunnalle yhteensä 40 miljoonaa euroa. Tänä vuonna avustukseen on käytettävissä 13,5 miljoonaa euroa edellisvuotta vähemmän eli yhteensä 26,5 miljoonaa euroa.

Harkinnanvaraista rahoitusavustusta voidaan myöntää kunnalle, joka ensisijaisesti poikkeuksellisten tai tilapäisten kunnallistaloudellisten vaikeuksien vuoksi on lisätyn taloudellisen tuen tarpeessa. Katsotaan miten jaossa käy. Toivotaan että kuntamme saa sillä Helsingin kasvupaine tulee kovaavauhtia tänne ja kasvu luo myös kustannupaineita mm. kouluihin ja lastenpäivähoitoon. Verohyöty tulee hieman sitten perässä eli ensin kuluja. Niihin kuntamme siis hieman apua toivoisi.

Kommentit