Lasten mukulamessu.

Blogi, sunnuntaina 22.09.2013

Tänään sunnuntaina vapaapäivä. Aamusta suuntasimme koko perheen kanssa Lopen kirkkoon. Lasten kirkkopyhä alkoi Mukulamessulla ja täytyy antaa kiitosta hienosti toteutetusta jumalanpalveluksesta. Arvokas tilaisuus, mutta juuri taiten tehty lapsille. Kanttorimme Taina Sulkasen ja soittimissa olleiden Antti Auvisen ja Juho Aarnion johdolla musiikki soi ja lapsille tuttuja lauluja. Pieni lapsi- ja varhaistyön työntekijöiden tekemä esitys saarnana ja esirukousaiheiden kerääminen kirkkosalin eri puolilla olleilla pienillä alttareilla piti lapset virkeinä ja kiinnostuksen ja keskittymisen oikeassa. Erittäin kiva toteutus ja lämmitti näin entisen varhaiskasvatusopenkin pedagogistakin aivopuoliskoa 🙂

Mummolalounaan jälkeen lasten pyhä jatkui Kappelilla nukketeatteriesityksellä. Onnistunut oli sekin kapsäkkiteatteri. Opettavainen tarina ja taitava esittäjä. Lasten mielenkiinto säilyi ja hymyä ja nauruakin riitti opetuksen lomassa. 

Usein aina kysytään, että mitä se kirkko meille antaa. Tässä jälleen yksi hyvä osoitus mukavasta ja antoisasta päivästä. Ja väkeä oli kirkossa paljon ja nukketeatterikin seuraamassa lähes täyden penkit ja lasten tyynypaikat. Ja mikä ihaninta monet paikalla isovanhempien kanssa, monet koko perheen voimalla ja sitten muutamia aikuisiakin vain ihastelemassa ja katselemassa miten lapset nauttivat. Siitä muuten saa kummasti energiaa ja virtaa kun näkee pienen innostuneen pellavapään nauttivan. 

Kiitos siis Lopen seurakunnalle tämän päivän annista. Me nautimme.

Nyt jo kello juossut iltaan. Iltapäivällä hieman pihatöitä Loppijärven rannalla ja hieman uudenkin rakentamista ja siinä tohinassa näi formulatkin näkemättä. Mutta upea ajo Kimiltä ja ensi vuonna kun taas kilpailukykyisempi auto alla niin taistellaan mestaruudesta.

Huomenna arkeen. Akut jälleen täynnä.

Kommentit