Kuka muu muka.

Blogi, sunnuntaina 22.09.2013

Eilinen ilta Helsingissä. Kulttuurikummini Jare Tiihonen alias Cheek oli kutsunut meidät vieraakseen jäähallikeikalleen ja täytyy sanoa, että kiitos. Monenlaista on tässä elämän aikana tullut nähtyä ja erilaisia konsertteja maailman tähtienkin nähtyä, mutta eilinen oli jotain paljon enemmän. Helsingin Jäähalli myytiin viimeistä paikkaa myöten täyteen vajaassa puolessa tunnissa ja tämän sunnuntain toinen keikka myytiin loppuun vieläkin nopeammin. Jare ei säästellyt eikä jarrutellut showkaan kanssa ja hallilla saimme kokea varmasti maamme musahistorian upeimman shown pyron ja jousiorkesterin ja muiden kera. Voi hyvin puhua spektaakkelista. Ja Jaresta välittyi sellainen fiilis, että tunnelma ei vain sokeerannut meitä ja sykähdyttänyt vaan myös häntä itseään. Juonnoista välittyi aito ja nöyrä asenne ja kiitollisuus vaikka biiseissä uhottiinkin ja fiilisteltiin räpin tyyliin satasella. Ilta oli varmasti myös Jarelle ikimuistoinen.

Hallissa pauhasi kaikki Cheekin vaiherikkaan uran hitit. Liikkeelle lähdettiin ”Lahden Hakkapeliittapatsaan open micista” ja tultiin ”Helsingin Jäähallin lavalle”. Ja tyyliinsä uskollisena Cheek oli lavansa herra ja hidalgo vaikka seurakseen hän sai yli kaksi tuntisen ilotulituksen aikana mm. Jari Sillanpään ja Jonne Aaronin. Lisäksi vierailijoina lavalla nähtiin Brädi, Kaija Koo, Diandra, Sami Saari, Jukka Poika, Taikapeili, Eicca Toppinen, Elastinen & Rähinä, Redrama ja Lord Est. 15 vuotta musaa tehnyt Cheek juhli siis täysillä pitkää uraansa ja teki sen tyylillä.

Aikamoisia tunnelma myrskyjä koettiin lavalla biisien väleissäkin. Esimerkiksi Jari Sillanpää ojensi Liekeissä vedon jälkeen Cheekille kultalevyn todeten, että hän sai kultalevyn Cheekin biisillä. Perään Sillanpää kyseli hymyssä suin, että ”Miksei kukaan huuda mun keikalla näin lujaa?” Ja vastaus oli valtaisa huutomeri. HIFK:n kotihalli sai ihmetellä ennen kokematonta huutoa. Ja kimmellystä tuli lisääkin. Myöhemmin keikan loppupuolella Cheekin levy-yhtiö jakoi miehelle Sokka irti-levystä triplaplatinaa ja kultalevyt Syypää sun hymyyn ja Anna mä meen -sinkuista. Näiden biisien aikana areenalla oli häikäisevä tunnelma.

Biiseissään Cheek on kuningas ja kumarra. Mutta lavalla nähtiin upea ja sydämellinen taiteilija. Lava oli jokainen sekuntti Cheekin hyppysissä ja yli 10 000 päinen yleisö teki kaiken mitä tähti käski. Välispiikit olivat aitoja ja tunnelmarikkaita. Taisi tunnelma välillä murentaa kuninkaan itsensäkin. Jaren nöyryys ja aito yllättyneisyys kaiken tämän edessä paistoi miehestä. Ihmetys oli suuri hänellä itselläänkin ja kiitosta mies jakoi urastaan niin rakkaalle äidillee, kaksoisveljelleen, musan tekijöille, Rähinälle ja Vain elämää -tv-sarjalle ja lavalla vierailleille tähdille. Hän tiesi ja tunnusti, että tässä ollaan vain yhteistyöllä ja yhdessä.

Timantit on ikuisia… Uusimmat hitit yleisö osasi sanasta sanaan ja koko halli seisoi ja tanssi. Aika mahtava oli tunnelma kun tuttujen biittien lyödessä hallin kattoon ensin seisomaan nousi Jaren äiti, sitten koko perhe ja lopulta kättää rytmissä heilutti niin Eurooppaministeri Alexander Stubb kuin koko täpötäysi halli. Ja valomeri oli valmis kun Cheek pyysi kännyköitä ilmaan yhteiskuvaa varten.

Jäähallikeikka tuli tarpeeseen. Cheekiä rakastavat lähes kaikki ja ehkä ne dissaajatkin salaa. Cheekin viime huhtikuussa 2012 julkaistu albumi ”Sokka irti” on myynyt yli 53 000 kappaletta. Ja kaiken kaikkiaan JHT Jare Tiihonen on myynyt uransa aikana yhteensä yli 150 000 albumia. Ja sen lisäksi esimerkiksi Vain elämää ja Vain elämää jatkuu –albumit ovat myyneet yhteensä jo yli 285 000 kappaletta. Suurimmaksi hitiksi nousi Erinin versio Cheekin Mitä tänne jää-biisistä. 

Perjantaina kauppoihin tuli Cheekin uusin levy ” Kuka muu muka ”. Albumilta julkaistiin suoraan hitiksi noussut single ” Timantit on ikuisia  ” 9. elokuuta ja jo kesällä mm. kesäkumibiisi Jossu. Kesäbiisi otti paikkansa listakärjessä Spotifyn, single –ja latauslistan kärkipaikalla! Biisissä hieman minunkin sormet pelissä 🙂 Ei paljasteta kuitenkaan enempää. Ja Youtubessa videota on katsottu yli miljoona kertaa. Ja jotain äijästä kertoo menneen kesän keikkakalenterikin: 48 keikkaa.

Ikärajaton jäähallikeikka saa sydämen sykkimään vieläkin. Jaren tyyli, kaarisma, aitous ja nöyryys ovat jotain mitä hämmästyneenä katselee. Ja tapa puhua nuorille ja tsempata ja kannustaa. Arvostan. Kulttuurikummipoikana olen ylpeä. Ja niin oli Jaren äitikin eilen kun hallilta pois lähdimme. Hymyili, että meikit tässä on levällään kun kiitin kuinka upean pojan on maailmaan tehnyt.

Tässä ensimmäisen illan biisit…

1. Tervetuloo Helsinkiin

2. Timantit On Ikuisia

3. Räplaulajan Vapaapäivä feat. Brädi&TS

4.Täältä Sinne

5. Liiku feat. Jonna

6. Tuhlaajapoika feat. TS

7. Vastatuulta feat. Sami Saari

8. Sun Täytyy feat. Sami Saari

9. Liekeissä feat. Jari Sillanpää

10. Jos Mä Oisin Sä feat. Elastinen, Redrama, Illi

11. Kaikki Hyvin feat. Lord Est

12. Mitä Tänne Jää

13. Jippikayjei

14. Anna Mä Meen feat. Jonne Aaron

15. Syypää Sun Hymyyn feat.Yasmine, Eicca Toppinen, sello

16. Kyyneleet feat. Sami Saari

17. Lämpöö feat. Brädi, Redrama

18. Profeetat

19. Fiiliksissä feat. Diandra

20. Tinakenkätyttö feat. Kaija Koo

21. Levoton Tuhkimo

22. Avaimet Mun Kiesiin

23. Jossu feat. Jukka Poika, Taikapeili

24. Kuka Muu Muka

25. Sokka Irti

26. Timantit On Ikuisia

Illalla Cheek kirjoitti twitterissä: ”Eilen oli yks elämäni hienoimmista illoista. Kiitos kaikkille, jotka oli hallilla jakamassa tän fiiliksen! Tänään saadaa onneks kokee tää homma vielä uudestaan. Boom!”

Ja aamulla tekstiviesti vielä minulle: ”Kiitos Timo. Oli Älytön ilta.” Niin oli vastasin mielessäni.

Jos tänään vielä mukaan ehditte ja saatte jostain peruutuspaikat niin menkää. Kokekaa ja nauttikaa. Timantit ovat ikuisia.


 

Kommentit