Kulttuurikummisetä tekee musiikkihistoriaa.

Blogi, lauantaina 21.09.2013

Tänään minulla on kunnia saada olla mukana kutsuvieraana Cheekin jäähallikeikalla. Cheek on minun Teoston kulttuurikummini ja olemme tehneet yhteistyötä useamman vuoden ajan. On ollut upea seurata läheltä Jaren uran nousukiitoa ja saada keskustella ja olla tällaisen tekijän kanssa.

Itseasiassa kulttuurikummijuttuunkin liittyy sellainen tarina joka lämmittää mieltäni. Aikanaan Teosto pyysi Cheekiä lukuisia kertoja hankkeensa Kulttuurikummiksi. Taiteilija kieltäytyi kerta toisensa jälkeen, mutta Teostosta ei annettu periksi. Lopulja Jare suostui sillä ehdolla, että sai itse valita itselleen kummiparin. Valinta osui minuun ja en tiennyt miksi. Lopulta julkistamistilaisuudessa se selvisi kun Jare kertoi tarinan taustan medialle. Hän oli neljä vuotta aiemmin 2007 vaalien alla etsinyt itselleen eduskuntavaaliehdokasta. Valinta oli kohdistunut minuun ja siitä asti hän kertoi tavalla tai toisella seuranneensa minun työtäni politiikassa. Itse istuin mediatilaisuudessa vieressä ja taisi naamani muuttaa väriäkin muutaman kerran. Olimme siis kummatkin omien uriemme rinnalla seuranneet myös toistemme uria ja tekemistä tuntematta sen paremmin toisiamme. No nyt tunnemme toisemme hyvin ja olemme tässä tutustuneet ja ystävystyneet. Tälle matkalle on mahtunut paljon ja hauskoja juttuja niin Cheekin levyjen ja musan ja keikkojen parissa ja onhan siellä uudella levyllä hieman minunkin ideaa 🙂 ja kiitoksetkin näköjään levynkannessa. Ja yhteistyötä ja yhteisiä hetkiä myös politiikankin saralla Sauli Niinistön presidentivaalivalvojaisista kampanjan tekoon asti. Taisi siitä saada osan vihatkin niskaansa ”kokoomusräppäsi Cheesenä” tai onhan kommentteja kuulunut ”hirveästä sonnastakin”. Mutta toiset tekee ja osaa. Ja hymyilee vaan.

Tänään Jare tekee suomalaista musahistoriaa. Ei taida kukaan koskaan ennen suomalaisaristeista olla myynyt jäähallia kahta kertaa täyteen peräkkäisinä päivinä tai ainakaan ei ole tehnyt sitä puolessa tunnissa kummankin keikan kohdalla. Se on teko jota ei varmastikaan helpolla tule kukaan muu koskaan tulevaisuudessakaan tekemään.

Tänään Helsingin Jäähalliin; Kuka muu muka.

 

Kommentit