Lasten liikunnan riemua ja hymyä.

Blogi, lauantaina 25.08.2012

Tänään on Hippokisapäivä. Sitä on taas odotettu monessa perheessä innolla. Muistan jo omasta lapsuudestani Hippokisat aina näin syksyn alkajaisiksi ja myöhemmin kun sain monen monta vuotta tapahtuman juontaa ja juoksuja selostella niin oli hauska nähdä miten oman lapsuuden kavereiden pikkulapset ninnat ja jutat kisasivat jo omia Hippokisojaan. Tänään jälleen piskuiset ja hieman isommatkin lapset  pääsevät mukaan leikkimieliseen kisan Lopen urheilukentällä ja olen varma, että siinä hymyä ja riemua riittää.

Lopella urheilukenttä on päässyt luvattoman huonoon kuntoon. Herättelimme toiveita, että alueen uusi kaava olisi avannut uuden kentän rakentamismahdollisuudet Lopelle. Nyt näyttää siltä, että alueelle tulee yksi kerrostalo, mutta itse kenttäalue jää sen ulkopuolelle ja menee aikaa ennen kuin alue kasvaa edelleen. Nyt onkin ehkä kuitenkin oikea aika laittaa hieman Lopen urheilukenttääkin kuntoon. Ei tässä paikassa tartan-kenttää ja vastaavaa kannata tehdä, mutta urheilukenttää voisi ja pitäisi laittaa hieman kuntoon. Juoksuradoille hieman lisää pintaa ja ehkä järkevää voisi olla kentän keskialueenkin nurmettaminen. Silloin kenttä palvelisi myös kasvavaa jalkapallotarvetta. Uskoisin, että pikkuisin teoin saisimme Lopen ”stadionin” taas kivempaan kuntoon ja ehkä sitä kautta lasten urheiluinnonkin taas nousu-uralle.

Pojat ovat esittäneet myös beachvolley-kentän rakentamista. Aikanaan kentät olivat Loppijärven rannassa, mutta paikka ei palvellut kouluja ja oli muutenkin vaikeasti kunnossa pidettävä. Nyt miehet ovat esittäneet, että josko voisimme yhdessä heidän kanssa tehdä yhden kunnollisen kentän niin vapaa-ajan pelaamisen kuin koulujenkin käyttöön. Itse olen ajatuksesta innostunut ja olemme jo katselleetkin sopivaa paikkaa koulukeskuksen nurmialueilta. Siellä se olisi samassa paikassa muiden urheilupaikkojen palvelemassa laajasti kuntalaisten tarpeita.

Tänä syksynä avaamme Lopen Läyliäisiin myös hienon uuden Ässä-pelikentän. Viime syksynä Läyliäisten koulun rehtori Jukka Mursula soitti yksi aamu minulle ja kertoi ajatuksestaan. Ei mennyt kuin hetki kun hakemus Palloliittoon oli jo matkalla valtiontuen ja yksityisen rahan saamiseksi hankkeelle ja myös kunnassa Jukan esitys otettiin vastaan hyvin. Nyt kenttä on jo melkein valmis ja eilen ajellessani Läykän läpi kohti eduskuntaa katselinkin miten jo lapset kentällä pelasivat. Kenttä toimii erinomaisesti ja palvelee juuri niin kuin pitää niin koululaisia kuin Läyliäisten vapaa-ajanliikkujiakin. Kentän avajaisia vietetään pian ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Tiina Seppälä saa avata yhden uuden sporttiperinteen jälleen Lopella.

Oma toiveeni on, että vastaavia kenttiä saataisiin Lopelle lisääkin. Palloliiton ja S-ryhmän Ässä-kenttärahaa on haettavissa vielä tänä syksynä ja jos olen oikein ymmärtänyt niin hakemusta on tulossa ainakin Launosten koululta mutta myös Kormussa kyläläiset ovat aktivoituneet asian suhteen. Ässä-kenttä onkin juuri sellainen peliareena joka palvelee erinomaisesti pientenkin koulujen liikuntatarpeita ja annan ainakin oman tukeni mielelläni tällaisille hankkeille joissa pienellä rahalla tehdään paljon.

Mutta nyt aamupalaa ja aamun lehdet ja sitten hippoilemaan. 

Kello 19 ja kotona. Mukava päivä kertakaikkiaan. Kuvat tästä kertokoot enemmän eli Lopen kentällä Hippokisoissa päivä ja iltapäivällä illansuussa sitten Riihimäen UA:n 50-vuotisjuhlassa. Hippokisoissa oli upea nähdä jälleen paljon entisiä Lopen lapsia omien lapsiensa kanssa. Monta vanhaa koulukaveria ala-asteelta oli nyt mukana äitinä ja isänä ja moni sen aikainen vanhempi isovanhempana. Niin se vaan menee. Aika kuluu.

Mutta tällaisia koko perheen ja isovanhempien ja kummienkin yhteisiä tapahtumia vaan tarvitaan. Uskon, että tänään monessa loppilaistalossa oli aikamoinen vilske kun lapset ja lapsenlapset tulivat aina Helsinkiä ja muita kaupunkeja myöden kisaamaan perinteisiin Hippokisoihin. Tämä perinne on Lopella kantanut vuosikymmeniä ja toivottavasti kantaa tulevaisuuteenkin.

Suuri kiitos siis Lopen Osuuspankille ja ennen muuta talkoolaisille LFT:n ja Lopen Laakan väelle Riitta Joutsin ja Jouni Vileniuksen johdolla. Ilman tällaisia puuhaihmisiä ei Hippokisoja Lopella varmasti enää olisi eikä paljon muutakaan. Tekijöitä aina tarvitaan ja heitä aika harvoin muistamme kiittää. Mutta tänään minä kiitän omasta ja uskoisin, että aika monen muunkin puolesta.

Samaa talkoohenkeä uhkusi sitten yhden maamme vanhimman ja nyt myös suurimman UA:n 50-vuotisjuhla. Riihimäen Urheiluautoilijat juhlivat tänä viikonloppuna pyöreitä ja seuran historia on vuosien rinnalla tapahtumarikaskin. Kristallimäkeä, Riihimäki Rallia ja paljon paljon muuta on nämä vuosikymmenet pitäneet sisällä. Tänään oli hieno saada olla mukana juhlassa kutsuvieraana alueemme kansanedustajana ja myös varmasti motorsportmiehenäkin. Riihimäelläkin monta kertaa selostushommia motorsportin parissa on tullut tehtyä, mutta myös kisattuakin Riihimäki Rallikin muutaman kerran läpi. Yhtenä vuonna Laivolan Arskan kanssa olimme myös kisan nopein pari ja luokkavoittoja pariltakin eri vuodelta. Upea ralli ja lumikin on meitä viime vuosina taas hellinyt.

Mutta nyt koti-ilta. Nautitaan tästä ja muistellaan ensimmäisiä Hippokisoja isänä 🙂 Sekin on meriitti se.

Kommentit