Lapsuuden joulua etsimässä – Pekkalan Rantasuon metsästä löytyi kuusi mökkiin

Blogi, maanantaina 23.12.2019

Yksi yö jouluun on. Laskin ihan itse.

Tänään Pekkalassa oli kuusiretkipäivä. Niittumäkeä kohden lähdimme päivän valjettua ja tavoitteenamme löytää Pekkalaan pieni kuusi ja nauttia myös samalla metsän rauhasta. Metsäneiläinten joulurauha alkoi jo lauantai-illasta Ilkka-papin Metsäkirkosta ja elo metsässä olikin rauhaisaa. Muutamia lintuja ja kaukaisia oksien räsähdyksiä. Ehkä Niittumäen kauriit liikkeellä.

Lopen Uupuneiden laavulla sytytimme tulet. Makkarat tulilla ja hetki metsän sydämessä. Kaunista oli nytkin vaikka ei lumesta ollut tietoakaan. Tuntui, että monelle eläimelle tämä talvi ollut helppo ja pikkulinnutkin nyppivät siemeniä suoraan sammalikosta. Pekkalassa tosin talia ollut Pekka-enon perinteitä kunnioittaen tarjolla nytkin ja vielä hieman reilumminkin ja hyvin on nekin herkkupalat pienille kavereillemme kelvanneet. ”Olet pieni veljeni, tulit taivahasta.”

Kuusi nyt Pekkalan tuvassa. Edellinen kuusi täällä olikin minun lapsuudessani Pekka-enon ja Eijan laittamana. Ja tänään jälleen kuin olisi aina ollut. Takassa vielä illan tulet ja järvi jo pimentynyt. Vasta osa järvestä on jäässä. Hevosojan iso selkä edelleen aalloilla. Saa nähdä kahlehtiiko pakkaset sitä tänä talvena missään vaiheessa?

Huomenna jouluaatto. Kaikki on valmis jouluun. Riisipuuroa mennyt jo pari kattilallista. Makulihan kinkusta on syöty jo makupaloina puolet. Mummun reseptillä on Satu tehnyt piimäjuustoja ja kalat odottavat joulupöytää.

Nyt on hiljaista. Kaunista yötä ystävät hyvät.

Kommentit