Länsi-Suomen karjaa – Omena on uusi lehmäni

Blogi, lauantaina 30.12.2017

Niin siinä kävi, että Suomen 100. juhlavuosi sai hienon huipennuksen kun MTK:n kummimaatilallani Hunsalan Portaankorvassa syntyi viattomien lasten päivänä 28.12.2017 terve, kaunis ja hieno lehmävasikka. Äiti ja lapsi voivat hyvin ja myös ylpeä omistaja.

Sain aikanaan syntymäpäivälahjaksi Lumihuippu nimisen lehmän. Neito oli hieman äkäinen lypsyhommissa ja pitkähermoisten tilan emännän ja isännänkin, Liisa ja Pekka Salmelan, maltti lopulta loppui niin päätimme päästää ystävän robottinavettaan jatkamaan elämäänsä toisaalle. Nyt sitten Suomi 100 vuonna kun tilalla poiki parikin Länsi-Suomen alkuperäiskarjan lehmää niin sain itselleni uuden lehmän. Portaankorvan Mansikka synnytti maailmaan kauniin lehmävasikan, joka nimettiin nyt Portaankorvan Omenaksi. Marraskuussa poikinut Mahonia kun pyöräytti maailmaan maitotilalle ei niin iloitun sonnipojan niin saimme jännittää aina vuoden viimeisille päiville asti tuleeko Suomi100 -lehmää minulle vai ei. Ja tulihan sieltä – potra tyttö Omena!

Aikanaan jos kaikki menee hyvin niin Omena alkaa maitoa tuottaa myös Valiolle. Kaunis pikkutyttö nyt kuitenkin nauttii vielä ensi askelistaan ja ihmeellisestä maailmasta.

….

Tänään lähdemme ystävien kanssa hyvästelemään tätä vuotta ja vastaanottamaan sitten uutta vuotta 2018! Meillä hieman vuodenvaihdeflunssat kiusanneet, mutta toivottavasti nekin jäävät nyt sitten päättyvän vuoden kiusaksi.

 

Kommentit