Lammin Pellavamarkkinat keräsivät ennätysyleisön Timo Heinonen mukana kuuntelemassa ja keskustelemassa Ydin- Hämeen kokoomuksen kanssa

Uutiset, sunnuntaina 20.06.2010

Aurinkoisena kesälauantaina järjestetyt Lammin Pellavamarkkinat keräsivät ennätysmäärän kävijöitä. 40. kertaa järjestettyjen markkinoiden kävijätavoitteena ollut 10 000 ylittyi reilusti kun neljän vuoden evakon jälkeen markkinat palasivat Hakkalan koulun ympäristöön Hämeenlinnan Lammille. Pellavamarkkinat järjestävät vuosittain Lammin Lions Club ja tällä kertaa teemaksi oli valittu suomalaisten siirtolaisuus.

Pellavamarkkinoiden tuoksinassa mukana oli myös Ydin-Hämeen Kokoomus omalla teltallaan. Kokoomus kuuntelee – teltalla riitti vilskettä, kun yli 80 kävijää kävi kertomassa kehitysehdotuksensa paikalliseen päätöksentekoon. Kokoomuslaisten kyselyssä haettiin ihmisten ajatuksia mm. säästötoimiin ja hallinnon kehittämiseen. Valtakunnan asioista kävijät pääsivät keskustelemaan kokoomuksen kansanedustajien Timo Heinosen ja Kalle Jokisen kanssa. Mukana kuuntelemassa ja keskustelemassa oli myös Hämeen Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaanakin oleva Sari Rautio ja muita alueen kokoomustoimijoita.

– Sää suosi hienoja markkinoita ja kävijöitä oli valtavasti. Hyviä keskusteluja jälleen niin Hämeen ja Hämeenlinnan seudun kehittämisestä, kuin myös hallitusneuvotteluista, energiakysymyksistä ja koulupuolen asioista, kertoi Timo Heinonen.

Pellavamarkkinoilla valitaan perinteisesti Lammin sahtimestari ja Vuoden lammilainen tuote. Tänä vuonna valittiin tuotteen sijaan palvelu ja tunnustuksen sai kenkäkauppayrittäjä Anna-Liisa Mikkola, jonka kauppa palvelee Lammin Kirkonkylässä.

Kommentit