Kyra Kyrklund ja Max valloittivat Ypäjällä

Uutiset, sunnuntaina 20.06.2010

Finnderbyn tiukka kilpailuohjelma sai tänä vuonna erikoisen lisän, kun lauantai-iltana Ypäjä-halli täyttyi ääriään myöten ratsastuksen harrastajista ja kutsuvieraista. Lähes kolme tuntia kestänyt ”Ypäjän hevosteatteri” esitteli menestyneimmän suomalaisen kouluratsastajan Kyra Kyrklundin uraa pienestä hevostytöstä moninkertaiseksi olympiaratsastajaksi.

Illan aikana yleisö sai nauttia Kyran entisten oppilaiden, Hevosopiston oppilaiden ja opettajien ja kymmenien hevosten esityksistä. Maneesin hiekalla nähtiin myös musiikkiesityksiä, oopperaa, teatteria ja tunnelmia vuosien varrelta mm. Suomen edellisen kouluratsastuksen olympiajoukkueen voimin. Kyran tarina käytiin läpi loppuunmyydyn katsomon kanssa ensimmäisestä ratsastuksen opettajasta nykyiseen valmentajaan ja valmennettaviin asti.

Yleisön odottama hetki nähtiin lopussa, kun soihduin valaistuun maneesiin astui ensimmäistä kertaa Suomessa esiintynyt SWB Max ratsastajanaan Kyra Kyrklund. Pekingin olympialaisissa kilpaillut ratsukko tarjosi katsojille kouluratsastuselämyksiä ja itseoikeutetusti tähden elkein esiintynyt Max otti yleisönsä ensivisiitillään.

– Ypäjästä on muodostunut tässä vuosien saatossa tärkeä paikka ja nyt jälleen se tarjosi yhden ”kerran elämässä”-kokemuksen. Upea show, maneesissa vallinnutta tunnelmaa on vaikea kuvata sanoin. Kiitokset kuuluvat jälleen Ypäjälle ja Hevosopistolle tästä mahdollisuudesta, kertoi hämäläinen kansanedustaja Timo Heinonen.

Järjestyksessään 37. Finnderby kilpailtiin Ypäjällä 17.-20.6. Viikonlopun aikana nähtiin kansallisia huippuja niin koulu- kuin kenttäratsastuksessakin. Ypäjällä kilpailtiin myös kansainvälisiä esteluokkia, joista tärkeimpänä FEI:n Nations Cup-osakilpailu. Joukkuekilpailun voitti Irlanti, Suomen jäädessä harmittavasti kahdeksannelle sijalle.

Kommentit