Lämmin kiitos Eero Aholalle, Juha Aholalle ja koko Karprintin väelle – Paikallislehtemme, Lopen Lehti, on ollut hyvissä käsissä

Kynästä, keskiviikkona 27.01.2021

Haluan lämpimästi kiittää Karprint Oy:tä, Eero Aholaa ja Juha Aholaa ja koko yhtiön väkeä lähes 30 vuodesta Lopen oman paikallislehden Lopen Lehden isäntinä. Perinteikäs paikallislehti siirtyi teidän konserninne Karprintin osaksi vuonna 1995. Lehtiala on kokenut tämän jälkeen suuria murroksia, mutta paikallinen oma sanomalehti – Lopen Lehti – on kestänyt nämä myllerrykset ja ollut tilattu ja siksi myös luettu.

Lopen Lehden tilaajakanta on säilynyt hyvänä ja jopa vahvistunut. Lehti tulee isoon osaan loppilaisia koteja joka keskiviikko, mutta myös todella monille vapaa-ajanloppilaisille ja monille myös Lopelta jo syystä tai toisesta muualle muuttaneille. Lapsuuden kunnan, entisen kotikunnan tai jostain muusta syystä juuri Lopen asioita on monet halunneet seurata täältä poismuutettuaankin. Lopen Lehti on ollut siihen hyvä ja luotettava tiedonvälittäjä ja kumppani.

Itse tutustuin Lopen Lehteen jo pienenä poikana. Leinon Mirjan, Salorannan Antin ja Kytömäen Matin opissa sain olla yläasteen TET-jaksolla paikallislehdessämme ja sen jälkeen pitkään kirjoittaa lehteen ns. avustajana juttuja urheilusta ja monesta muustakin. Lopen Lehdestä tuli minulle läheinen ja rakas.

Lopen Lehden perinteiset palstat Kulttuurinurkka, Nuoriso- ja liikuntatoimi, Lopen Opisto ja seurakunnankin ajankohtaiset ovat olleet ja ovat edelleen tärkeä osa loppilaista tiedonvälittämistä. Lopen Lehti on myös kotikuntamme, Lopen Kunnan, virallinen ilmoituslehti. Monet mainokset ovat viikosta toiseen luettu aina lehdestä. Niin luetaan tänäkin päivänä vaikka sähköinenkin tiedonvälittäminen on vallannut alaansa. Ja juuri internet ja sosiaalinen media ovat syöneet valtakunnallisilta ja maakunnallisiltakin lehdiltä elintilaa, mutta kyllä ne paikalliset uutiset löytyvät aina edelleen omasta lehdestä.

Lopen Lehden historia on pitkä. Lehti jatkaa nyt matkaansa kohti 100-vuotisjuhliaan uuden isännän käsissä. Toivottavasti hyvissä käsissä ja niin, että nuo juhlat Lopen Lehti aikanaan näkee. Itse uskon vankasti niin.

Haluan vielä kiittää ja muistaa tässä tervehdyksessäni lehden tekijöitä vuosien varrelta. Leinon Mirjaa ja nyt lehteä upeasti pyörittävää Puolitaipaleen Tainaa. Lehden toimituspäälliköitä Matti Kytömäestä lähtien, Jussi Mikkeliä ja nyt viimeisenä erinomaista työtä tehnyttä Eero Wihuria. Lehden laajaa avustajakuntaa ja kirjoittajakuntaa. Monia upeita palstoja Simo Rädyn Sirpaleista edelleenkin jatkuvaan Ahti Gåpån Kotineuvoksen kynästä -kirjoituksiin – runoista kolumneihin ja yleisönosaston risuista ruusuihin. Kaikki on luettu ja muistiin merkitty – usein myös opiksi otettu.

Tämä nyt kädessäsi oleva Lopen Lehden numero on viimeinen Karprintin tekemistä Lopen Lehdistä. Seuraava Lopen Lehti on sitten uusien tekijöiden tuotos. Uskon, että hyvä ja haluttu – tilattu ja luettu – jatkossa sekin.

Kiitollisena tätä viimeistä lehteä nyt myös itsekin luen. Kiitos Eero, Juha, Eero W ja Taina. Kiitos toimittajat ja kiitos kirjoittajat ja kuvaajat.

Lopella Viertolassa 25.1.2021

Timo Heinonen
Lopen Lehden ystävä
kansanedustaja, Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja

Kommentit