Lähes satapäinen yleisö Hausjärven paneelissa Timo Heinonen uskoo yhteistyön voimaan Riihimäen seutukunnalla

Uutiset, maanantaina 26.02.2007

Hausjärven keskustan, kokoomuksen ja sosialidemokraattien järjestämä Hausjärven vaalipaneeli keräsi kunnantalolle hyvän yleisön. Kunnanjohtajan tehtävät tällä viikolla jättävän Hannu Mäkelän johtamaa paneelia seurasi lähes 100 kuntalaista ja kahden tunnin aikana keskustelussa oli niin maatalouspolitiikka, hoiva-alan kysymykset, työvoimatilanne kuin kunta- ja palvelurakenneuudistuskin. Kokoomusta paneelissa edustivat Jari Koskinen Hauholta ja Riihimäen seutukuntaa edustava loppilainen Timo Heinonen.

– Tämä paneeli varmasti antoi yleisölle paljon. Aikaa keskustelulle oli hyvin ja saimme myös aina hieman syventääkin keskustelua kommenteilla ja pienellä väittelylläkin, totesi Timo Heinonen paneelin jälkeen vaikka totesikin tilaisuuden edenneen hyvässä yhteisymmärryksessä.

Kuntayhteistyöllä voidaan turvata erikoisosaamista

Paneelissa vahvasti esille nousivat Riihimäen seutukunnan kysymykset kuntaliitoksesta aina Paras-hankkeeseen asti. Ensimmäisenä ehdokkailta kysyttiinkin: Pitäisikö Riihimäen seudun kuntia yhdistää?

– Tähän oli helppo vastata. Ei pitäisi. Ei ainakaan pakolla. Talousaluetoimikunnan puheenjohtajana ja nyt selvitystyötä puheenjohtajan roolissa vetävänä en nytkään ottanut kantaa liitokseen enkä sitä vastaan. Toisaalta ei siihen ole edes vielä tietoa ja faktaakaan tueksi. Muistutin vain, että nyt teemme selvityksen liitoksen eduista ja haitoista ja sen jälkeen on sitten arvokeskustelun ja päätöksenteon paikka, kertoi Heinonen paneelin jälkeen.

– Samalla halusin korostetusti muistuttaa siitä, että kyse ei ole nyt palveluiden vähentämisestä vaan siitä miten voimme tulevaisuudessa turvata palvelut seutukunnallamme. Itse uskon, että kuntayhteistyöllä voimme parantaa mm. monen erikoisosaamista vaativan alan toimivuutta ja palvelua. Tämä ei vaadi kuntaliitoksia.

-Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi hoiva-alan palvelut, koulualan erikoispalvelut ja kasvatusalan erikoisalat yleensä puheterapiasta aina tukipalveluihin asti.

”EI maa- ja metsätalousmaan kiinteistöverolle”

Kumpikin kokoomuksen ehdokkaista oli Hausjärvellä tiukasti vastustamassa kaavailtua kiinteistöveron ulottamista maa- ja metsätalousmaalle.

– Maataloutemme ei enää kestä yhtään lisärasitetta ja toisaalta tämä olisi uhka myös jokamiehen oikeudelle ja myös hirvikantojen kurissapitäminen metsästämällä vaarantuisi. Itse asiassa tällä ratkaisulla ei tehtäisi kuin kiusaa. Oikeastaan mitään taloudellisesta merkitystäkään sillä ei olisi, totesi Timo Heinonen.

Hausjärven vaalipaneelin keskustelussa esille nousivat myös kunta-alan työntekijätarve, päivähoidon subjektiivinen oikeus kuin energiapolitiikkakin.

– Itse asiassa oli hieno juttu, että tämä avaukseni hevosenlannan poltosta nousi jälleen esille. Se on saanut erittäin hyvän vastaanoton ja edelleen lähes päivittäin saan asiasta yhteydenottoja. Toivotaan, että saamme asiaa eteenpäin. Se on yksi sellainen järkevä askel bioenergian suuntaan, totesi Heinonen ja yhtyi samalla kysyjän kanssa hevosalan suureen merkitykseen sosiaalisena kasvattajana ja myös terapiana.

Tiistaina 27.2. Timo Heinonen jatkaa vaalipaneelien sarjaa Hämeenlinnassa kun pöydän taakse asettuu joukko hämäläisiä istuvia kansanedustaja ja Suomen Yrittäjäjärjestön jäsenenä olevia ehdokkaita.

Kommentit