Lahden torilla myös vilkas markkinapäivä Perheasiat ja opiskeluasiat tapetilla

Uutiset, keskiviikkona 07.03.2007

Maaliskuun kuukausimarkkinoiden sarja jatkui keskiviikkona 7.3. Lahden torilla. Helmikuun markkinoihin verrattuna pakkasta oli nyt 34 astetta vähemmän ja nyt väki saikin nauttia nollakelistä ja pienestä kevään tunnustakin. Paikalla oli jälleen laajasti myös eri puolueet ja kokoomuksen Timo Heinonen jatkoi kampanjointia väen keskellä yhdessä kampanjaväkensä kanssa.

Heinosen tv-kampanja Päijät-Hämeessä oli huomattu myös hyvin ja päivän aikana useat torikävijät pysähtyivät ja kertoivat nähneensä ehdokkaan illalla tai aamulla tv:ssä. Heinonen totesikin olevansa enemmän kuin tyytyväinen mainoksensa saamaan julkisuuteen ja mainosarvoon.

– Hämeenlinnan markkinoiden tapaan tänäänkin kymmenet ihmiset muistivat minut mainoskatkoilta. Mainos oli jäänyt mieleen ja nyt moni heistä halusi vielä henkilökohtaisestikin jutella, kiitteli Heinonen onnistunutta tv-kampanjansa avausta.

Tv-kampanja laajenee loppuviikon ja viimeiseen kampanjaviikon aikana ja mainos näkyy tv-kanaville yhteensä yli 100 kertaa ennen vaaleja.

Nuoret tyytyväisiä kotisivuihin

Lahden torin reunalla moni nuori ja opiskelija myös pysähtyi Heinosen luokse ja useampi tuli vaalikoneiden ja nettisivujen innoittamana ehdokasta tapaamaan. Suositut kotisivut saivat monipuolisuudestaan kehuja ja nuoret kiittelivät, että tietoa ja mielipiteet löytyivät lähes kysymykseen kuin kysymykseen kotisivuilta. Myös vaalichat-palsta oli huomattu.

– Muutama opiskelija tuli vielä erityisesti kysymään tarkennuksia hyvin yksityiskohtaisiinkin opintoasioihin ja nuoria koskettaviin asioihin. Nyt näyttää selkeästi olevan tarvetta ehdokkaalle joka tuntee nuorten ja opiskelijoiden asioita. Nuoret haluavat nyt tilanteeseen muutosta, totesi Heinonen toripäivän jälkeen ja kertoi opintotukiasian olleen jälleen päällimmäisenä esillä.

Lahden ja koko Päijät-Hämeen alueelta on Heinosen tukiryhmään liittynytkin viime aikoina runsaasti nuoria jäseniä. Nettisivujen ja vaalikoneiden lisäksi myös mainonta nuorten lehdissä ja oppilaitoksissa on huomattu. Nuoriso- ja opiskelijakampanja onkin kerännyt runsaasti kiitosta.

Perheiden asiat unohdettu

Nuorten ja opiskelijoiden asioiden lisäksi Lahden torilla esille nousi jälleen myös eläkekysymykset, mutta myös erityisesti perheiden tilanne. Nykymenolla perheet poltetaan loppuun ja moni nuori perheen äiti ja isä kysyikin mitä asialle ollaan tekemässä.

– Työn ja muun elämän yhteensovittaminen on todellakin yhteiskuntamme yhteinen suuri haaste. Se vaatii työtä joka sektorilla. Esimerkiksi pienten lasten vanhemmilla tulee olla halutessaan mahdollisuus lyhennettyyn työpäivään ja myös osittaista hoitorahaa tulee kehittää ja laajentaa, totesi Heinonen lääkkeitä asiaan.

– Lisäksi puolueemme ajaa yhdessä isyysvapaan pidentämistä kahdella viikolla ja yksityisen hoitotuen korotusta sekä kotihoidon tuen kehittämistä. Nämä ovat perheiden kannalta erittäin tärkeitä asioita.

Lisäksi Heinonen totesi, että tärkeää olisi myös kehittää lapsilisiä. Heinosen mukaan lapsilisät vaativatkin nyt pikaisesti korotusta ja tulevaisuudessa ne olisi sidottava kokoomuksen yhteisen tavoitteen mukaisesti indeksiin.

– Erityisesti suuret perheet, mutta myös yksihuoltajat vaativat enemmän yhteiskunnan tukea. Kokoomus ajaakin yksinhuoltajakorotuksen nostoa myös ensi vaalikaudella. Nämä ovat sellaisia asioita mihin pitää nyt vakavasti puuttua ja niiden korjaamisen aika olisi ollut jo nyt päättyvällä vaalikaudella. Nämä asiat ovat arvokysymyksiä ja meille nämä ovat tärkeitä, totesi Heinonen Lahden torilla ja painotti myös osa-aikaisen hoidon tarpeellisuutta perheille.

Heinosen kanssa Lahden torilla ja keskustassa kampanjoi myös kampanjan talkooväkeä. Aamupäivän aikana keskusta-alueelle jaettiinkin yli 1000 korttia.

– Ensimmäinen 8000 kappaleen korttikasa on nyt jaettu toreilla, tapahtumissa ja marketeilla. Tänään saamme iltapäivällä lisäpainoksen noin 2000 korttia, kertoi Veikko Heinonen Lahden toripäivän päätteeksi.

Lahdesta Timo Heinosen kampanjapäivä jatkuu Hämeenlinnan Opettajankoulutuslaitoksella vaalipaneelilla ja illalla kampanjaväki jalkautuu vielä Hämeenlinnan keskustaan.

—-

Kuvia kampanjaväen palattua päivän kiertueelta.

Kommentit