Kytäjä-Jukola palaa juurilleen kansainvälisempänä kuin koskaan

Uutiset, perjantaina 18.06.2010

” Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjoisella rinteellä, … on talolla avaria metsiä, soita ja erämaita, … Ja tämä on niiden seitsemän veljeksen koto, …” kertoo Aleksis Kivi teoksessaan Seitsemän Veljestä. Jukolan viesti kilpaillaan tänä vuonna Kytäjällä, hyvin lähellä Nurmijärveä, joka on Kiven teoksen tapahtumapaikkana ja täältä myös Jukolan viesti juontaa juurensa.

Järjestyksessään 62. Jukolan Viesti ja samalla suunnistettava 33. Venlojen viesti kilpaillaan Hyvinkäällä, kaupungin tuntumassa. Maasto on erämaata, koostuen 20-30 metriä korkeista kalliosta ja niiden välisistä suonotkoista. Lauantain ja sunnuntain aikana etappeja kilpaillaan seitsemän ja maaliin päästessään kilpailijoilla on takanaan jopa kahdeksan tuntia matkaa.

Kilpailuihin odotetaan ennätysosanottoa, ilmoittautuneita on 15 000 ja viestiä seuraamaan on tulossa jopa 40 000 katsojaa. Jukolan viesti juostaan vahvassa kansainvälisessä hengessä, joukkueita on tulossa useita mm. Virosta, Iso-Britanniasta, Latviasta, Norjasta, Venäjältä ja Ruotsista. Järjestelyistä vastaavat kuntien kanssa yhteistyössä Hyvinkään Rasti ja Rajamäen Rykmentti.

– Kävin tutustumassa naapurikaupungin järjestelyihin ja kaikkien aikojen suurin Jukolan viesti on hyvällä paikalla Kytäjällä. Kannattaakin ehdottomasti mennä viikonloppuna nauttimaan tunnelmasta. Luvassa on huikea viikonloppu, kertoi loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen.

Kommentit