”Kyllä kruunu pojistaan huolen pitää”

Blogi, tiistaina 15.11.2016
15032235_10154743720111670_2526639488258747139_n

Tänään eduskunnassa vieraanani ja myös Puolustusvaliokunnassa kuultavana kolme kovia kokenutta Kriisinhallinta-veteraania. Arvostus. Kunnioitus.

Tänään eduskunnassa oli yksi kansanedustajaurani koskettavimmista kuulemisista. Puolustusvaliokunta aloitti sotilastapaturmalain uudistamisen käsittelyn ja valiokunnassa oli kuultavana arvovaltainen asiantuntijajoukko puolustusvoimista, järjestöistä, mutta myös kolme miestä jotka ovat itse kovimman kokeneet. Vertaistukiryhmä Vaikeasti Korvattavat ry:n puheenjohtaja Timo Heikkinen, varapuheenjohtaja Pekka Jylhä ja sihteeri Jouni 15107353_10154743720106670_5666778085486165420_nVainionpää kertoivat valiokunnalle omat korjaus- ja muutosehdotukset lakiesityksiin. Miehet ovat päässeet tai oikeastaan joutuneet tehtävään vaikeimman kautta – Vaikeasti Korvattavien jäseneksi ei pääse kuin pahimman kautta eli loukkaantumisen tai vammautumisen kautta.

Aiheesta kirjoitin viime viikolla täällä blogissani pidemmän kirjoituksen ja sen voitte halutessanne lukea täältä. Nyt käsittelemme esitystä perusteellisesti valiokunnassa ja teemme muutos- ja korjausesitykset mietinnönantovaliokunnalle eli sosiaali- ja terveysvaliokunnalle. Tavoite ja ehto minulle ehdottomasti se, että jatkossa vanha sanonta, että ”Kyllä kruunu pojistaan huolen pitää” toteutuu ja on totta.

En siis kuulemisten yksityiskohtiin tässä vaiheessa voi mennä syvemmälle, mutta voin todeta, että muutoksia ja parannuksia vielä tarvitaan ja laki sen jälkeen mahdollisimman pian voimaan.

….

Pitkä eduskuntapäivä takana. Mukavat tuokiot Kriha-kavereiden kanssa ennen valiokuntaa kahvilla ja sitten vielä valiokunnan jälkeen lounaalla. Päivällä tapasin myös Nuorisovaltuustojen liiton puheenjohtajan Kimi Uosukaisen Ben Zyskowiczin kanssa ja iltapäivällä vielä pieni palaveri ASO-asumisesta ja rakentamisesta hieman laajemminkin. Iltapäivän täysistunnossa vielä pieni keskustelu harmaantalouden kitkeämisestä ja rahanpesun estämisestä sekä terrorismin rahoittamisen kriminalisoimisesta. Voi hyvin todeta, että onneksi vihdoin ja viimein myös näissä asioissa pystytään etenemään sillä harmaantalouden kautta menetämme vuositasolla valtavan määrän veroeuroja ja myös rahanpesu on vakava huoli puhumattakaan terrorismistä.

Nyt kotona ja loppuviikko sitten tukkaputkella myös illat. Normaalia marraskuuta siis.

 

Kommentit