17. vuosi Lopen Kokoomuksen johdossa alkaa – ”Tältä porukalta olen eniten saanut ja tälle haluan jatkossakin kaiken antaa”

Blogi, maanantaina 14.11.2016
15079062_10154740000676670_8419221926065124254_n

Lopen Kokoomuksen syyskokous valitsi minut puheenjohtajaksi myös ensi vuodelle – se on muuten jo 17 vuosi kokoomuksemme peräsimessä. Olen paljon saanut ja yrittänyt paljon antaakin. Kiitos!

15109425_10154740014961670_7485341764997274027_n

Lopen Kokoomus onnitteli tänään Tiinan perhettä pienestä perheenlisästä ja Saijaa pienestä iänlisästä. Supernaisia!

14992010_10154740055646670_3186520900601231362_n

Syyskokous tutustui tänään Länsi-Lopen kouluun. Hieno ja elinvoimainen kyläkoulu. Mutta jatkossa Länsi-Loppikin tarvitsee lisää lapsiperheitä että koulu saadaan pidettyä kolmeopettajaisena tulevaisuudessakin. Itseasiassa sama haaste meillä Lopella kaikilla kylillä ja taajamissakin.

15094403_10154740053966670_5013260947505767904_n 15027966_10154740015721670_3148571483730687732_n Lopen Kokoomuksen syyskokous valitsi tänään illalla minut jatkamaan puheenjohtajana. Keväällä 2000 aloitin puheenjohtajana ja nyt alkaa jo 17 vuosi rakkaan kotiyhdistyksen johdossa. Lopen Kokoomus on ollut minulle se poliittinen koti missä olen saanut kasvaa ja se poliittinen koti mihin on saanut aina luottaa ja turvatakin. Paljon olen Lopen Kokoomukselta saanut ja olen yrittänyt myös paljon sille antaa. Suuri kiitos siis luottamuksesta ja jatkosta.

Pidimme tänään syyskokouksemme Topenolla Länsi-Lopen koululla. Olemme kiertäneet koko toiminta-aikani kuntamme eri toimipisteissä pitämässä kokouksiamme ja myös eri loppilaisilla yrityksissä. Mallista on tullut meidän tapa toimia ja sen kautta on säilynyt hyvä yhteys kuntamma arkeen. Länsi-Lopen koulun merkitys on Lopelle korvaamattoman suuri. Koulu vastaa tällä hetkellä pinta-alaltaan suurimmasta alueestamme ja laadukas ja ajassa hyvin mukana pysynyt kyläkoulu elää ja voi nyt hyvin. Aika-ajoin koulua on aina joku ollut alasajamassa, mutta onneksi ylipuoluerajojen on löytynyt aina tahtoa panostaa kyläkouluihin ja huolehtia siitäkin, että koulumatkatkaan eivät saa pienillä lapsilla venyä kohtuuttomuuksiin. Itse aikanaan tullessani kunnanhallituksen puheenjohtajaksi annoin jossain haastattelussa koulurauhalupauksen kylille ja kyläkouluille ja olen iloinen, että se on pitänyt. Tulen jatkossakin toimimaan sen puolesta, että elinvoimaiset kyläkoulut saavat jatkua ja teemme niistä kuntamme tulevaisuuden voimavaran ja ”käyntikortin”. Olen nimittäin varma, että monessa kunnassa vielä kadutaan sitä, että kyläkoulut on ajettu keskittämisen ideologialla alas ja luotu suuria keskuskouluja. Erilaisilla kouluilla on tulevaisuudessakin oma paikkansa niin koko maassa kuin Lopellakin ja olen varma, että tulevaisuudessakin moni perhe haluaa valita pienemmän kyläkoulun tuhannen oppilaan keskuskoulujen sijaan.

Mutta totta on sekin, että Lopella oikeastaan kaikki muut koulut paitsi Kormu ovat pian ”helisemässä”. Kirkonkylän koulun oppilasmäärä romahtaa lukuvuoteen 2022-2023 mennessä reiluun 80 oppilaaseen nykyisestä yli 200 koululaisesta. Myös Launosten ja Läyliäisten isommat koulut menettävät merkittävästi oppilaita ja samoin käy kyläkouluillekin joista esimerkiksi tämä Länsi-Lopen koulu putoaa nykyisestä yli 40 oppilaasta alle 30 oppilaan kouluksi. Se tarkoittanee samalla pahimmillaan koulun muuttumista kaksiopettajaiseksi ja se olisi hieman vasten sitä mitä olemme kyläkouluiltamme halunneet ja tavoitelleet. Ainoastaan Kormun koulu näyttää kasvavan ja se koulu voi tulevaisuudessa ollakin investointienkin tarpeessa. Eli nyt oikeastaan taas tarvitaan tontteja myyntiin kaikilta kyliltä ja uusia lapsiperheitä kuntaan. Itse uskon vielä, että tästäkin tilanteesta selvitään, mutta varmasti edessä on ainakin isompien koulujen pienenemisiä. Mutta ottakaa kylillä taas koppia ja haaste vastaan ja vaikka ensi syksynä kuntamme yhteisten avoimien ovien päivän yhteydessä vaikka kylillekin tonttimarkkinoita puuhaamaan.

Lopen Kokoomuksen syyskokous valitsi tänään varapuheenjohtajaksi Sirpa Hopearuohon ja sihteerinä jatkamaan Tiina Seppälän ja taloudenhoitajana Sanna Kallelan. Hallitukseen valittiin lisäksi Jarmo Laukkanen, Saija Grönholm, Jarno Hatakka, Vesa Pesonen, Kari Maunula ja Sari Paalijärvi. Vaalipäällikkönä jatkaa Ahosen Timo Kormusta.

Kävimme kokouksessa myös pitkän ja perusteellisen keskustelun tulevista kuntavaaleista ja myös ensi vuoden budjetista. Ensi vuoden budjetissa kokoomus haluaa nostaa esille ikäihmisten palveluasumisen lisätilantarpeen Lopella. On syytä varautua tuleviin vuosiin.

Niin ja tänäänkin oli mukava saada jälleen yksi puhelinsoitto kun tuleva uusi loppilainen soitti ja kertoi haluavansa liittyä Lopen kokoomukseen ja lähteä myös samantien uuden kotikunnan kuntavaaleihin mukaan. Esimerkillistä halua vaikuttaa omaa kotikuntaan näinä aikoina kun somessa ja yleisönosastoilla yleensä vain keskitytään arvostelemaan tehtyjä päätöksiä ja linjauksia. Olen enemmän kuin tyytyväinen.

Kuntavaaleihin Lopen Kokoomuksenkin listalle mahtuu vielä hyvin mukaan ja kannustakin lähtemään mukaan toimintaan ja vaikka ehdokkaaksikin. Ja jos kotikunta on joku muu kuin Loppi niin mielelläni autan löytämään sieltäkin kontaktit mukaan kokoomustoimintaan. Avuksi olen siis enemmän kuin mielelläni eli rohkeasti vain yhteyttä jos edes aivan vähänkin kunta-asiat kiinnostavat.

Lopen Kokoomus suuntaa nyt kuntavaalien kautta kohti seuraavaa eli 100. toimintavuottaan! Lopella on yksi maamme vanhimmista Kokoomus-yhdistyksistä mutta kuitenkin vireä ja aktiivinen kuin teinityttö konsanaan. On kunnia ja ilo saada johtaa tätä porukkaa ja tehdä se joukon keskellä yhdessä.

Tänään aloitimme uudet säännölliset tapaamiset Riihimäen uuden kaupunginjohtajan Sami Sulkkon ja seutumme kansanedustajien Aino-Kaisa Pekonen ja Päivi Räsäsen kanssa. Tapaamisten yhteydessä myös aina yritys tai esimerkiksi päiväkoti, koulu tai hoivalaitosvierailu ja keväällä yksi tapaaminen myös Lopella. Ja sitten yritämme päästä myös Hausjärvelle.

Tänään aloitimme uudet säännölliset tapaamiset Riihimäen uuden kaupunginjohtajan Sami Sulkkon ja seutumme kansanedustajien Aino-Kaisa Pekonen ja Päivi Räsäsen kanssa. Tapaamisten yhteydessä myös aina yritys tai esimerkiksi päiväkoti, koulu tai hoivalaitosvierailu ja keväällä yksi tapaaminen myös Lopella. Ja sitten yritämme päästä myös Hausjärvelle.

Riihimäen seudun kansanedustajat uuden kaupunginjohtajan vieraana.

Tämä maakuntapäivä alkoi kuitenkin aamusta Riihimäen seudun kansanedustajien tapaamisella yhdessä Riihimäen uuden kaupunginjohtajan Sami Sulkon kanssa. Sovimme, että tapaamme jatkossa ainakin neljä kertaa vuodessa kaupunginjohtajan johdolla ja yksi tapaaminen yritetään sovittaa aina seutukuntamme maalaiskunnista jompaan kumpaan. Ajatus ja tarkoitus siis käydä läpi ajankohtaisia asioita yhdessä pyöreän pöydän ääressä ja tämän jälkeen tehdä aina vierailu yhdessä johonkin alueemme kuntien tai valtion toimipisteeseen tai yritykseen. Keväälle sovimmekin jo pari tapaamista joista ensimmäinen helmikuulla Riihimäellä ja toinen sitten yritys saada Lopelle toukokuulla. Ideoita ja kutsuja vierailukohteista otamme siis mielellämme vastaan.

Tänään kävimme Samin ja Aino-Kaisa Pekosen ja Päivi Räsäsen kanssa läpi mm. sote-uudistusta ja myös VR:n asioita ja liikennehankkeitakin. Isoja muutoksia tulossa moneen ja on hyvä, että omalla seutukunnalla mutta myös Hämeessä laajemminkin olemme hereillä. Meillä hyvä kolmikko Riksun seutukunnalta eduskunnassa ja yhteistyötä yli puoluerajojen.

Nyt kello jo kohta yhdeksän ja aika kiittää tästä päivästä. Päivällä pidimme Riihimäellä vielä pienen palaverin erämuseoasioista Metsästysmuseolla ja toivottavasti siinäkin pääsemme eteenpäin. Huomenna eduskunnassa jatkamme saan vieraakseni mm. kolme Kriha-veteraania jotka tulevat myös kuultaviksi Puolustusvaliokuntaan. Mielenkiintoinen päivä ja viikko luvassa.

Kommentit