Kuukausimarkkinoiden aikaa – Tuoreen kaupunginvaltuutetun kanssa Hämeenlinnan torikahveilla

Blogi, tiistaina 03.08.2021

Elokuu ja uuden kuukauden alku. Se tarkoittaa siis samalla uusia kuukausimarkkinoita ja tänään ne avattiin sitten Hämeenlinnan Kuukausimarkkinoilla. Koronatilanteen takia ei torilla tänään kokoomusteltaamme ollut, mutta markkinatunnelmissa me kuitenkin olimme mukana. Seuranani tänään torikahvilla tuore hämeenlinnalainen kaupunginvaltuutettu Elisa Hyvärinen ja kiva aamupäivä meillä olikin.

Aamulla jo ensin kiertelin vähän aikaa torilla yksin. Muutama mukava juttutuokio ja keskusteluissa mm. koronarajoitukset, ravintoloiden tukala tilanne, tapahtuma-alan ahdinko, mutta myös alkava koulujen ja oppilaitosten lukukausi. Tuntui, että aika moni jo koki nämä jälleen kiristyvät koronarajoitukset vähintäänkin kyseenalaisiksi ja ennen muuta juuri siksi, että nyt ei hallitus ole tehnyt kaikkea muuta mahdollista tilanteen pitämiseksi hallinnassa. Parissakin keskustelussa esille nousikin juuri tämä koronapassi- tai koronatodistusmalli ja sellaista olisi nyt tähän hetkeen tarvittu. Nyt kun tätä korttia ei ole käyttöön Suomessa haluttu ottaa niin edessä näyttää olevan sitten koko yhteiskuntaa koskevat sulkutoimet. Passilla, kun yhteiskuntaa olisi päinvastoin mahdollista pitää avoinna ja avata lisää. Ja muistutan nyt vielä, että itse en siis kannata rokotepassia, vaan vain koronapassia. Erona tässä siis se, että koronapassi ei siis edellyttäisi rokotteen ottamista vaan sen vaihtoehtona olisi tuore negatiivinen koronatesti tai sairastettu korona. En siis kannata roketepakkoa tai velvoitetta, vaan sille pitää olla vaihtoehtoja.

Nyt myös keskusteluissa jälleen myös koulujen ja oppilaitosten siirtyminen etäopiskeluun. Keväällä toki vielä hallituksen riveistä todettiin, että tällaisia toimia ei enää tehdä, mutta saa nähdä pitääkö tämä lupaus vai laitetaanko kouluja jälleen kiinni?

Mutta sitten sain seurakseni Elisa Hyvärisen. Elisa on ollut mukana tiimissäni jo pitkään ja tehnyt paljon töitä niin kampanjoissani ja muutenkin. Nyt 1.8.2021 Elisa sitten aloitti tuoreena Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettuna ja olikin mukana huomata miten hän torilla jo keräsi huomiota ja ennen muuta juttuseuraa. Kahvikupin ääressä esillä mm. Hämeenlinnan kiinteistöjen nykykunto, koulut ja myös parkkipuolen asiat. Ja olikin kiva huomata miten tottuneesti ja osaavasti Elisa ihmisten kanssa aiheista keskusteli. Erinomainen päättäjä Hämeenlinnalle.

Hämeenlinnassa sitten vielä kävin rakkaan kummityttöni Elisa Heikkilän kanssa lounassalaatilla. Eltsu muutti nyt Hämeenlinnaan ja aloittaa ensi viikolla sitten urheilulinjalla Hämeenlinnan Lyseon Lukiossa. Ja lajina siis salibandy ja siinä joukkueena Hämeenlinnan Häme Stars. Kova tyttö ja kummisetä ihan sairaan ylpeä. Syystäkin.

Nyt jo kotona. Illalla sitten vielä Läyliäisten Rukoushuoneen 85-vuotisjuhlaan. Rukoushuone on siis vuonna 1936 rakennettu, ajalleen tyypillinen ”kyläkirkko” ja nykyisin sitten lähinnä kesäkäytössä. Kylän talkootyön tuloksena syntynyt rukoushuone vihittiin käyttöön 21.6.1936 tuomikapitulin asessori J. Hannulan, lääninrovasti E. F. Aarnion ja pastori Artur Dahlgrénin johdolla. Kittilän Pappilassa asunut Dahlgren ajoi nimenomaan innokkaasti rukoushuoneen rakentamista Läyliäisiin. Rukoushuoneella tänään illalla ensin Sirpa Lindqvistin esitelmä rukoushuoneen historiasta ja juhlakahvit ja tilaisuuden päätteeksi vielä pieni iltahartaus.

Niin ja huomenna sitten kuun ensimmäinen keskiviikko ja se tarkoittaa sitä, että on Lahden Kuukausimarkkinoiden aika. Nähdäänkö siellä?

 

 

Kommentit