Kuntavaaligallup nostattaa kierroksia vaalikevääseen – Hyvä tehty työ alkaa tuottaa tulosta

Blogi, torstaina 01.04.2021

Ylen kuntavaalimittaus: SDP vajosi kolmannelle sijalle, perussuomalaiset ja kokoomus nousivat kärkeen.

Näin uutisoi Yle tuoreimman maaliskuun gallupinsa tänään aamulla. Aurinkoiseen päivää, aprillipäivään, hieno uutinen, mikä on vieläpä totta. Tehty työ alkaa tuottaa tulosta ja näkyä myös gallupeissa.

Maaliskuussa nousemme hienosti gallupissa peräti lähes prosenttiyksikön ja olemme käytännössä nyt tasoissa perussuomalaisten kanssa kannatuskärjessä. Tämä siis samalla tarkoittaa sitä, että SDP menettää kärkipaikkansa. Demareiden kannatus putoaa tämän päivän galluppeihin nähden todella rajusti, peräti -1,5 prosenttiyksikköä. Se tarkoittaa ykköspaikan vaihtumista kolmossijaan oppositiopuolueiden takana.

Marinin toimet siis ovat pitkään kannatelleet SDP:tä, mutta onko nyt sitten käymässä niin, että Marinin toimet myös pudottavat SDP:n? Vauhtisokeutta on ollut havaittavissa jo pidemmän aikaa ja hieman sellaista ylimielisyyttä ja uhitteluakin. Myös erilaisten arvovaltanokittelut eduskuntaa ja myös aluehallintovirastoja kohtaan ovat värittäneet pääministeri Sanna Marinin ja koko hänen hallituksensa nykymenoa. Ja myös aika usein syyllinen milloin mihinkin

epäonnistumiseen on löytynyt jostain muualta kuin peilistä. Nöyryys kriisin johdossa on loistanut poissaolollaan.

Marinin ja SDP:n tyyli näyttää syövän myös edelleen keskustaa. Keskustan puheenjohtajaksi kannatusalhossa nostettu Annika Saarikko ei ole saanut puoluettaan uuteen nousuun ja mielenkiintoista onkin nähdä missä vaiheessa keskustassa herää keskustelu puheenjohtajan vaihdoksesta? Antti Kaikkonen on pysynyt valtiomiesmäisesti asennossaan vaikeassakin kriisissä ja hoitanut postinsa hyvin ja voi hyvin olla, että vielä ennen seuraavia eduskuntavaaleja Kaikkosen johdolle keskusta siirtyykin. Myös ryhmäpuheenjohtaja Antti Kurvinen on hoitanut tehtävänsä hyvin ja teroitellut iskuaan puolueen kärkipaikkaakin ajatellen. Tapahtuuko näin? Se jää nähtäväksi.

 

Keskustan tapaan myös Vasemmistoliitto menettää kannatustaa. Alle 10 prosentin puolueelle peräti -1,3%-yksikö pudotus on raju ja kun ainoa hallituspuolue, joka pystyy kannatustaan parantamaan on vihreät niin asetelma hallituksen sisäisille kiistoille on valmis.

Oppositiopuolueista myös KD kasvattaa hieman kannatustaan ja siitä voikin vetää lopputuleman: Kansa alkaa saada tarpeekseen Marinin ja keskustan vasemmistohallituksesta ja sen tyylistä ja tavasta toimia. Ja hyvä niin, sillä tätä velkarallia ja holtitonta velanottoa ei hyvinvointiyhteiskuntamme tule enää kauaa kestämään. Ja kun samaan aikaan työllisyystoimet loistavat poissaolollaan ja pysyviä uusia menoja lisätään miljardiluokalla niin Suomi on kovaa vauhtia ajautumassa Pohjolan Kreikaksi. Enkä siis tarkoita matkailun ykkösmaaksi, vaan talouskriisiin ajautuvaksi entiseksi hyvinvointivaltion mallimaaksi.

Mutta nyt hyvä fiilis. Olemme tehneet puolueemme puheenjohtajan Petteri Orpon johdolla omaa työtämme vilkuilemattamme sivuille myös koronakriisin aikana. Tukeneet hallitusta silloin, kun sitä on tarvittu. Kannustaneet parempaan ja enempään silloin, kun sitä tilanne on vaatinut. Peräänkuuluttaneet tolkkua ja malttia, kun vauhtisokeus on hallitusta alkanut vaivata. Ja tämä oma ja määrätietoinen työ alkaa nyt tuotta tulosta. Mennään siis yhdessä eteenpäin – sydän oikealla.

Avasin tälle aamulle vielä toisenkin blogin. Halusin tuon Sakon juhlapäivän jättää omakseen ja kirjoitella tätä päivän politiikkaa tänne toiseen blogipostaukseen. Mutta kurkatkaapa siis aamuinen avaukseni myös tänään 1.4.2021 100-vuotisjuhlia viettävästä Suomen Suojeluskuntain Ase- ja Konepajasta. Sako on edennyt 100 vuotta vahvasti Suomi-kylki edellä.

….

Mukava päivä takana ja en tullut edes juksatuksi. Ja päivän kruunasi upea Sakon 100-vuotisjuhla. Hienoa työtä jo 100 vuotta!

Enemmän Sakosta tämän päivän toisessa blogiavauksessa. Lukaiskaapa sekin.

Kommentit