Kuntavaaleissa täystyrmäys Marinin hallitukselle – Jo riittää, äänesti suomalaiset

Blogi, tiistaina 15.06.2021

Kuntavaalien tulosta on pureskeltu nyt reilu vuorokausi. Selvää on se, että suomalaiset äänestivät muutoksen puolesta. Suomalaiset äänestivät myös selvän viestin pääministeri Sanna Marinin vasemmistohallituksen politiikalle. Viesti on selvä, että ei maakuntasotea, ei maakuntaveroa ja holtiton velanotto pitää saada loppumaan ja taloudenhoito palautettava vastuulliselle uralle. Nämä olivat nyt ainakin aikalailla selvät viestit mitä kuntavaalien tulos kertoi.

Ja jotain kertoo tuo Ilta-Sanomien kansi. Marinin hallituksen ministerit kokivat yksi toisensa jälkeen tyrmäyksen äänestäjien edessä.

Tänäänkin eduskunnassa sitten keskusta esitteli ja puolusti eturintamassa jätelain uudistamista. Keskusta siis puolusti kiivaimmin uudistusta mikä tarkoittaa lopunkin jätteenkuljetuksen kunnallistamista ja paikallisten yrittäjien liikentoiminnan alasajoa. Jotenkin voin ymmärtää, että vasemmistoliitto ja SDP tällaista ajaa, mutta Keskusta kiivaimmin?

Kysyinkin tänään eduskunnan täysistunnossa, että…

”Arvoisa keskusta, tiedättekö te, mitä te olette tekemässä? Nykyisen jätehuoltojärjestelmän, kaksoisjärjestelmän, purkaminen, muutos on paikallisille yrityksille nimittäin rajusti negatiivinen. Vaikutukset ovat jopa suuremmat kuin teidän aiemmin päättämällänne turpeen alasajolla on työllisyyteen”.

”Kahden vuoden siirtymäaika tuhoaa nämä pienet paikalliset yritykset, vie niiltä 70 miljoonaa euroa. Ja kysyisin, miksi te, edustaja Sipilä, päädyitte kahden vuoden siirtymään, kun hetki aiemmin kunnallisille jäteyhtiöille annettiin 13 vuoden siirtymäaika. Tässä on kyse omaisuudensuojasta.”

Tämä jätehuollon sosialisointi vie vasemmistohallituksen toimet ja yritysvihamielisyyden ja -kielteisyyden aivan uudelle tasolle. Ja tätä ei tapahtuisi, jos ei Keskusta tätä tukisi. Kannustan nyt vielä kaikkia olemaan yhteydessä omiin keskustalaisiin kansanedustajatuttuihin, että estäkää tämä jätelainmuutos. Meidän esitys on äänestyksessä loppuviikosta ja sillä paikallisten jätealantoimijoiden jatko turvattaisiin.

Repäisy Verkkouutisista 15.6.2021.

Tänään myös toinen iso kokonaisuus eteenpäin, kun maakuntasoten mietintö esiteltiin sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsittelyn jälkeen. Esitys on karu ja täytyy tämänkin kohdalla todeta, että tällaistako oikeasti maaseudulle ja myös kaupungeille halutaan? Nyt päätettävä maakuntasote lisää byrokratiaa ja hankaloittaa palveluiden järjestämistä. Ja on siis kallis ja heikentää palveluita. Voi siis aiheellisesti kysyä, että mitä ihmettä? Ja miksi?

Nyt kello 20.52 ja taidan mennä saunan lämpöön hermoja lepuuttamaan. Maatamme ajetaan nyt hulluun suuntaan.

Kuka voisi kellot seisauttaa? Ja ajan pysäyttää?

Lopen Kokoomuksen kuntavaalien Kiitoskahvit Lopen Vaalikahvilalla torstaina 17.6.2021 klo 14-17! Tervetuloa!

 

 

 

 

Kommentit