Kokoomukselle murskavoitto läpi Suomen maan – Lopellakin Kokoomus ensi kertaa suurimmaksi puolueeksi

Blogi, maanantaina 14.06.2021

Yhtenä päivänä suomalaiset vain äänestivät Suomen tällaiseksi.

Osa varmasti muistaa legendaksi nousseen piirroksen vuoden 2007 eduskuntavaalien jälkeen. Kokoomus nousi silloin oppositiosta suurella voitolla hallitusvastuuteeseen ja kampanjamme kuvituksessa oli mukana erilaisia värikkäitä hahmoja yms. Iltapäivälehden piirtäjä tämän Kokoomuksen voiton jälkeen piirsi kuvan missä kaikki oli toisin ja iloa ja eloa riitti.

Neljännen kerran peräkkäin Kansallinen Kokoomus on Suomen suurin kuntapuolue!

Eilen illalla tämä piirros tai sen yhteydessä ollut kommentti tuli mieleen. Kokoomus jälleen siis Suomen suurin kuntapuolue – nyt siis jo neljännen kerran peräkkäin, mutta tällä kertaa hienoja uutisia tuli valtakunnallisen yleistuloksen lisäksi kunta ja kaupunki toisensa perään ympäri Suomen maan. Isot kaupungit kaikki siirtyvät yhtenä rintamana Kokoomusjohtoon. Helsinki saa pormestarikseen Juhana Vartiaisen, Turussa jatkaa Minna Arve ja myös Tampere siirtyy demarikomennosta kokoomusjohtoon. Tampereen uusi pormestari on joko Anna-Kaisa Ikonen tai Kalervo Kummola. Myös Vantaa siirtyi demareilta kokoomukselle, kuten myös Hämeenlinna ja Riihimäki meillä Hämeessä jne.

Lopen Kokoomuksen kanssa juhlimme eilen kotikuntamme ykköspaikkaa Hunsalassa Pelto-Seppälän tilalla. 19-vuotias Susa Lehtinen nappasi heti paikan kunnanvaltuustoon ja teki muuten samalla historiaa – Susa on Lopen kaikkien aikojen nuorin kunnanvaltuutettu! Onnea Susa!

Ja tietysti minua lämmitti erityisesti se, että myös piskuinen Loppi muuttui eilen siniseksi. Ensimmäistä kertaa Lopen suurimmaksi puolueeksi äänestettiin siis Kokoomus ja kaikilla vaalialueilla Lopella ykkönen oli kokoomus. Lisäsimme valtuutettujen määrää kahdeksaan ja iloinen olin myös oman äänimääräni hyvästä kehityksestä. Lopen Kokoomuksen upea tulos oli ennen muuta kiitos pitkäaikaisesta ja hyvähenkisestä tavastamme toimia. Olemme aina keskittyneet asioiden hoitamiseen ja etsineet yhdessä yhteistä hyvää. Ja haluankin vielä kiittää nytkin mukana olleita 31 upeaa ehdokastamme. Porukkamme oli yhtenäinen ja hyvä henkinen ja kaikki kunnioittivat toisiaan. Ja lämpimät onnittelut vielä kaikille läpimenneille Jarmo Laukkaselle, Eeva Pyhälammille, Tiina Seppälälle, Antti Mikkolalle, Jarkko Mikkolalle, Juhana Männistölle ja Susa Lehtiselle. Onnea paljon!

Ja onnea myös kaikille muillekin kotikuntani valtuustoon valituille. Näytti siltä, että yhteistyötä ja yhdessä tekemistä äänestäjät arvostivat. Tästä on hyvä jatkaa yhdessä eteenpäin ja aina Loppi-kylki edellä.

Tämä kuvaaja kertoo koko maan tilanteen! Huikea tulos! Onnea Petteri Orpo ja Kokoomus! Yhdessä ja yhteistyöllä tämä tehtiin!

Paljon onnea tiimiläiseni ja kaikki nuoret läpimenijät

Eilen seurasin myös suurella mielenkiinnolla tuloksia ympäri maan. Olin mukana auttamassa kymmeniä ja kymmeniä ehdokkaitamme eri kunnissa ja kaupungeissa. Ja täytyy sanoa, että aikalailla hienosti kaikilla vaalit menivät.

Kokoomuslaisia koronasääntöjen mukaisesti odottamassa kuntavaalien tulosta Pelto-Seppälän terassilla ulkosalla.

Illalla kävimme vielä Tiina Seppälän ja Susa Lehtisen kanssa onnittelemassa Riihimäen kokoomuslaisia todella upeasta tuloksesta. Myös naapurikaupunki siirtyi Kokoomuksen johtoon ensikertaa historiassaan. Onnea siis Riihimäen Kokoomus ja Jukka Mursula! Teitte upeaa työtä johdollasi!

Omasta nuorten tiimistäni monet myös paikkansa valtuustoon nappasivat. Eturivissä Elisa Hyvärinen Hämeenlinnassa, Jessica Sonko Riksussa ja Susa Lehtinen Lopella. Myös upeat tulokset tekivät Pinomäen Mari Hämeenlinnassa vaikka varsinaisen valtuutetun paikkaa ei nyt irronnutkaan. Se oli niin lähellä. Onnea myös mm. Heinolaan Venla Väli-Toralalle, Forssaan Lotta Saarenmaalle ja Hyvinkäälle Anton Hietsillalle! Listaa voisi jatkaa pitkään ja melkein jokaisessa kunnassa ja kaupungissa saimme läpi upeita nuoria ehdokkaitamme. Lupaan olla tukena ja apuna jatkossakin.

Ja myös hienoja tuloksia monille muillekin ehdokkaillemme. Montaa muutakin kuin vain nuoria sain olla tälläkin kertaa auttamassa ja tukemassa ja hyviä uutisia tuli eri puolilta maata. Onnea kaikille!

Mutta totta kai aina myös niitä tuloksia, jotka eivät olleet tavoitteidemme mukaisia. Tsemppiä teillekin kaikille. Teitte upeaa työtä ja monet valtavan työn myös puolueemme eteen. Monelle teistä olisin niin mielelläni myös sen valtuustopaikan suonut. Mutta jatketaan yhdessä ja ei anneta periksi. Teitä kaikkia tarvitaan!

Mutta vielä kerran lämpimät onnittelut kaikille valituille! Iso kiitos kaikille ehdokkaina olleille! Ja isoin kiitos kaikille äänestäneille!

Suomesta nyt vain äänestettiin tällainen kauniin sininen.

Mielenkiintoista nähdä mitä tämä tarkoittaa Marinin vasemmistohallitukselle. Keskustan rökäletappio ympäri Suomen maan ei voi olla vaikuttamatta puolueen ratkaisuihin. Jos oikein muistan niin olin kuulevinani, että määräenemmistö kunnat vähenivät alle puoleen aiemmasta ja monessa kunnassa kommennon otti Kokoomus ja myös perussuomalaiset tekivät upeita tuloksia.

Ja tarkoittaahan tämä tulos myös sitä, että maakuntaveroa ei suomalaiset halua eivätkä nyt esitettyä maakuntasoteakaan. Jos vasemmistohallitus ne keskustan tuella nyt kuitenkin läpi runnoo, niin ne on tärkeää kumota heti sitten eduskuntavaalien jälkeen. Silloin on toinen paikka kertoa näille hallituspuolueille demareiden ja keskustalaisten johdolla, että jo riittää.

Nyt Jokiniemen Shellin aamukahville Tiina Seppälän ja Jarmo Laukkasen kanssa ja sitten maakuntahallituksen kokous ja iltapäivällä Lopen kunnan puheenjohtajisto ja illalla kunnanhallitus.

Loppi on rautaa!

Kello 21.50 ja päivää pakettiin. Aikamoinen päivä tästä tulikin. Puhelin on soinut koko päivän toimittajien ja muidenkin toimesta ja samaan aikaa linjaa on pitänyt yrittää pitää auki Teamseihin. Aamu nimittäin alkoi jo varhain Hämeen keskustaoikeistolaisten ryhmäkokouksella ja sitten Hämeen maakuntahallituksen kokouksella. Sitten muutama haastattelu ja iltapäivä ensin Lopen kunnan puheenjohtajiston parissa ja illansuu kunnanhallituksen kokouksessa. Arki siis tuli takaisin ryminällä.

Suuri kiitos kaikista onnitteluista. Ne ovat lämmittäneet mieltä. Mutta vielä onnellisempi olen näiden nuorten menestyksestä ja lopputuloksesta kaiken kaikkiaan. Tässä porukassa on hieno olla niin Lopella kuin Suomessakin. Vastuunkannon, yhteistyön ja sivistyksen puolue! Kiitos kaikille!

Huomenna sitten eduskuntaan. Sielläkin painaa arki päälle, kun pöytään tuodaan tuo vasemmistohallituksen maakuntasote-esitys. Sosiaali- ja terveysvaliokunta on saanut mietintönsä valmiiksi ja nyt näyttää siltä, että tämä kallis ja palveluita huonontava sote-malli runnotaan väkisin läpi. Uskomatonta, että keskusta onnistui jallittamaan vasemmiston ja vihreät hyväksymään soten ilman maakuntaveroa. Ja nyt on päivän selvää, että ei keskusta enää maakuntaveroa tule hyväksymään. Vuosisadan vedätys.

Mutta huomiseen…

 

 

 

Kommentit