Kunpa kaikki keskittyisivät omaansa – Reilua kampanjointia toivoen

Blogi, sunnuntaina 30.05.2021

Kuntavaaleissa usein törmää siihen, että osa ehdokkaista keskittyy enemmän toisten tökkimiseen ja arvosteluun, kuin siihen, että kertoisivat omista ajatuksistaan. Varsinkin, jos jonkun esityksen tai ajatukset keskusteluun nostaa joku nuori ja vieläpä nainen, niin se antaa osalle jonkun aivan ihmeellisen oikeuden ivata ja pilkata. Ennen muuta vähätellä ja naureskella. Tällainen tässä työssä on kaikista vastenmielisintä ja ikävintä ja usein, kun kyse on nimenomaan niistä uusista ehdokkaista, jotka olisivat kunnille ja kaupungeille mitä tärkeimpiä keskustelun herättelijöitä.

Heidän ajatukset ammutaan alas ja into osallistua tapetaan. Jopa omassa puolueessaan. On jotenkin niin mukava vähän painaa alas, kun itse on ollut joskus aiemmin jossain lautakunnassa tai jopa kunnanhallituksessa. Tällainen toiminta saa mun sappeni kiehumaan.

Tämä maa ja maamme kunnat ja kaupungit nimittäin tarvitsisivat kaikki innokkaat ja uudetkin rakentajat. Huonoja tai vääriä ajatuksia ja ideoita ei ole. Ja jos jostain ideasta ei pidä tai on eri mieltä, niin sen kyllä voisi tuoda sivistyneestikin esille. Kertoa, että olen erimieltä ja mielellään vielä jatkaen, että mitä mieltä sitten itse on.

Mun oma tavoite on ollut aina politiikassa auttaa nuoria ja uusia eteenpäin. Eikä siis ratkaisevaa ole ollut edes se, että onko kyseinen henkilö meidän kokoomuksen riveissä tai jonkun muun puolueen tai ryhmän riveissä. Mieluummin siis tsempaten ja auttaen, kuin kampaten ja vähätellen.

Toivon, että kaikki tätä miettisivät nyt tämänkin kuntavaalikampanjoinnin aikana. Joskus voi olla ihan hyvä olla vaan hiljaa.

Aurinkoista pyhäpäivää kaikille. Tämäkin on hyvä päivä tehdä omaa kampanjaa.

Meilläkin on Lopella tänäänkin Lopen Vaalikahvila avoinna. Kahvila toimii kaikkien Kanta-Hämeen pandemiaryhmän sääntöjen ja suositusten mukaisesti. Kahvilaan ei ole mahdollista tulla sisälle kuin enintään 10 henkeä kerralla ja sisällä on pidettävä maskeja keskustellessa jne. Kahvit voi nauttia myös ulkosalla totta kai. Ja ovella käsidesit jne.

Toivottavasti kaikki muutkin noudattavat näitä vastuullisen kampanjoinnin ja tekemisen rajoituksia ja sääntöjä nyt. Korona ei ole vielä voitettu ja se voitetaan vain yhdessä vastuullisella ja huolellisella toiminnalla. Pidetään tämä mielessä tänäänkin.

Kello 20.01 ja iltalenkiltä Pekkalan tupaan. Kaunis kesäilta ja järvi niin valloittava. Mutta mukava oli myös tämä kampanjapäiväkin. Lopen Vaalikahvila oli tänäänkin avoinna, kuten jokapäivä vaaleihin asti ja siellä kahvia oli tänään keittelemässä mm. Eeva Pyhälammi, Tiia Hervala ja Jani Ahola. Oli mukava huomata, että vaalit saavat ihmisiä liikkeelle ja eilen oli muut ehdokkaat oikein sopineet minulle vaalitreffit erään kuntalaisen kanssa. Mukava tuokio ja asioita hänenkin kanssa eteenpäin.

Huomenna sitten kunnanvaltuustopäivä. Valtuusto tekee päätöksen siitä, että rakennetaanko Läyliäisiin uusi Paloasema ja rakennetaanko Lopen myös uusi Urheiluhalli. Itse kannatan molempia ja niin myös kannattaa meidän koko valtuustoryhmämmekin. Nämä olleet pitkäaikaisia projekteja. Taisi tämä Urheiluhalli lähteä liikkeelle jo yli kymmenen vuotta sitten ja Läykän paloasema hieman vähemmän aikaa sitten VPK-laisten aktiivisuudesta. Nyt ne molemmat rakentamispäätösvaiheessa valtuustossa ja toivon todella, että katse on tulevaisuudessa ja hankkeet saadaan liikkeelle rakentamisenkin osalta lopulta.

Ja täytyy kyllä antaa nyt kiitosta. Kiitos hienoista viesteistä liittyen aamuiseen blogini avaukseen. On mukava kuulla, että tämä hieman epämukava kampanjointi on huomattu muuallakin. Toivottavasti asiallisesti päästäisiin tämäkin kampanja tästä eteenpäin maaliin asti. Ainakin itse ole sitoutunut asialliseen ja muita kunnioittavaan kampanjointiin. Kerrotaan mieluummin mitä itse on tehty ja mitä ennen muuta jatkossa tehtäisiin. Annetaan toisten puhua omista kampanjoistaan. Reilupeli!

Kommentit