Kunnanhallituksen viimeinen kokous – Loppi siirtyy uudelle hallitukselle hyvässä kunnossa

Blogi, maanantaina 22.05.2017

Tänään vaalikauden 2013-2017 viimeinen kunnanhallituksen kokous. Mukavat neljä ja puolivuotta takana ja ollut ilo seurata tämän kunnanhallituksen työskentelyä. Asiat on hoidettu hyvin, sujuvasti ja hyvässä hengessä. Ja mikä merkittävintä nykyinen valtuustokausi on pystytty pitämään kunnan talous hyvässä kunnossa. Nyt viimeinen tilinpäätös oli peräti reilu 1,2 miljoonaa ylijäämäinen ja itseasiassa tämä ylijäämäinen tilinpäätös oli jo kahdeksas perättäinen ylijäämäinen tilinpäätös. Ja näin siitäkin huolimatta, että tällä päättyvällä kaudella on investoitu Lopella enemmän kuin koskaan ennen vastaavalla nelivuotiskaudella verrataan sitten kausia rahassa tai hankkeidenkin määrässä. Isoja ja merkittäviä panostuksia lapsiin, lapsiperheisiin, yleisiin paikkoihin ja moneen muuhun. Ja myös paljon tulevaisuuteen ja olen varma, että monet eurot saadaan vielä takaisin kunhan asiat jatkossakin hoidetaan hyvin.

Tässä meidän hieno kunnanhallitusporukkamme Tiina Seppälä kunnanhallituksen varapuheenjohtaja ja jäsenet Karoliina Saari ja Jarmo Laukkanen. Mukava trio ja kiva on ollut saada olla tämän ryhmän jäsenenä valtuuston puheenjohtajana.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Marja Peltomäki ja kunnanjohtaja Karoliina Frank sekä keskustan hallitusryhmän muut jäsenet Aimo Alho, Asko Niemelä ja Seppo Kuparinen.

Kunnanhallituksen varapuheenjohtajana Tiina Seppälä kiitti puheenjohtaja Marja Peltomäkeä erinomaisesta työstä hallituksen johdossa.

Karoliina, Tiina ja Jarmo ja päättyvän valtuustokauden viimeinen pykälä kunnanhallituksessa.

Nykyisen valtuuston ja kunnanhallituksen perintö on siis ainakin taloudellisessa mielessä erittäin hyvä ja minusta alkavan vaalikauden tärkein tehtävä on pitää kunnan tilinpäätökset jatkossakin plussalla ja kehittää palveluita ja myös huolehtia siitä, että lääkäripalvelut saadaan Lopelle takaisin mahdollisimman pian. Tehtävää siis uudella valittamalla kunnanhallituksella riittää ja urakka sen osalta alkaa jo heti kesäkuussa.

Maakuntapäivä näin päätökseen ja huomenna sitten jatketaan eduskunnassa. Ja kiitos muuten muutamasta erinomaisen hyvästä viestistä ja palautteesta liittyen niin valtion ensimmäiseen lisätalousarvioon kuin Lopen kunnankin asioihin. Niin ja yksi mainio esitys myös Hämeeseen. Ja ei siis pelkästään myönteistä vaan vähän kritiikkiä ja niin pitääkin antaa kun siihen on aihetta. Käärin hihat taas.

 

Kommentit