”Kun sä tulit nyt tänne vierailulle, niin koska me saadaan tulla eduskuntaan?”

Blogi, torstaina 30.01.2014

Tänään Tasavallan Presidentinkin hyvin tuntema Hämeenlinnan HYK:n 2. luokka kummiluokkansa viitosten kanssa ottivat minut vastaan Hämeenlinnassa. Luokka sai juuri Educa-messuilla presidentiltä erikoistunnustuksen omasta työstään Ihan tavallisia asioita -kampanjan parissa. Ja täytyy kyllä ihastella tätä luokkaa heidän opettajan johdolla. Siinä ihan kuulkaa vanhan opettajan silmäkulma kostui kun tervetulolaulu kajahti ilmoille ja kummioppilaat vitoselta yhtyivät tottunein ottein lauluun. Ja hauska laulu vielä siinäkin mielessä, että siinä aivan henkilökohtaisesti minut toivotettiin tervetulleeksi kouluun.

Olimme varanneet aikaa tunnin kyselytunnille ja keskustelulle ja tänään aikaa olisi saanut olla enemmänkin. Niin pienemmät oppilaat kuin isommatkin olivat innolla ja mielenkiinnolla mukana keskustelussa ja hyviä ja vaikeitakin kysymyksiä sieltä tuli. Ja ehkä paras oli yhden oppilaan kysymys: ”No nyt kun sä sait tulla tänne vierailulle niin koska me saadaan tulla eduskuntaan vierailulle?” Vastaus oli helppo, että tervetuloa heti kevään luokkaretkellä ja se jo sovittiinkin. HYK:läiset siis matkaavat keväällä eduskuntaan ja lupasin, että jätskiä kun tarjoan niin varmasti Ben Zyskowiczin tulee moikkaamaan 🙂

Hämeenlinnan Yhteiskoulu toimii nyt parakeissa. Varsinainen koulurakennus on käyttökiellossa asbestin ja muiden ongelmien takia ja remontti ei ole vielä edes alkanut. Mutta täytyy todeta, että hyvin nämäkin tilat koulua palvelivat. Neljästä parakista muodostui linnakaupunkiin hauska koululinna jonka keskellä reilu sisäpiha välitunteja varten. Ja aikamoinen vauhti siellä pihalla olikin. Ja jos olen kehunut aiempien koulujen oppilaita hyvästä käytöksestä niin sama täytyy sanoa myös tänne. Hienosti ottivat vieraan jo pihalla vastaan ja vielä tunnin jälkeenkin useampikin tuli juttusille. Hauskoja lapsia ja nuoria.

Huomenna vielä kaksi koulua jäljellä. Aamusta Peltosaaren kouluun ja sitten Lasitehtaalle. Kymmenen koulua tullee sitten täyteen. 

 

Kommentit