Kun kurkotan, niin yletyn tällä jakkaralla… Perjantai ja 13. päivä.

Blogi, perjantaina 13.04.2012

Mitäs tänään sitten tapahtuukaan? Itse en ole tätä päivää kokenut mitenkään erityisenä, mutta katsotaan mitä se tänään tuo tullessaan. Mutta tämä päivä perjantai 13.4. on myös nimetty Tapaturmapäiväksi. Aiheellinen juttu kiinnittää kodeissa ja myös työpaikoilla huomiota siihen, että onko erilaisiin mahdollisiin tapaturmiin ja vahinkoihin varauduttu riittävästi. Päivästä lisää: Tapaturmapäivä 13.4.2012.

Eilen vedimme superpitkan istunnon. Vasta tämän vuorokauden puolella kotiin, mutta hyvä edes niin. Nyt jo takaisin eduskunnassa ja aamun työt täällä ”hytissä”. Sitten täysistuntoa ja iltapäivällä Riihimäelle.

Yksi asia vielä tähän aamuun joka todellakin kummastuttaa. On nimittäin tämä erikoista kun aikuiset kiukuttelevat ja riitelevät niin tuhannet nuoret ovat jäämässä ilman kesätyötä.

Palvelualojen ammattiliiton Pamin ja Kaupan liiton välinen erimielisyys koululaisten Tutustu ja tienaa -harjoittelua käyttävistä työnantajista uhkaa nyt siis jopa 10 000 nuoren kesäharjoittelua kaupan alalla ensi kesänä. Sofia Vikman kannusti eilen kyselytunnilla liittojen edes häpeämään ja toisaalta etsimään edelleen ratkaisua. Toivotaan, että ”isojen” järki voittaa, että ”pienet” eivät kärsi.

Uskomatonta pelleilyä. Eiköhän nyt ay-liikkeen ja työnantajien kannattaisi myös muistaa se, että nuorista kasvaa tulevaisuuden työntekijät.

Järki käteen PAM ja Kaupanliitto.

….

Kello 15.37 ja nyt jo Riihimäen kautta Lopella. Juuri hetki sitten puhelin piippasi ja kertoi, että kaupan alan työnantajat ja työntekijöiden ammattiliitto ovat päässeet sopuun koululaisten Tutustu työelämään ja tienaa-ohjelman ehdoista. Aika uskomaton juttu. Eilen vielä asiat solmussa ja aamustakin. Mutta näyttää siltä, että kun paine tärkeän asian ympärillä vaan nousee riittämiin niin tuloksiakin alkaa syntyä. Isoin kiitos tottakai kaupanalalle ja työntekijöille sopimisesta ja iso kiitos myös pääministeri Jyrki Kataiselle joka laittoi tässäkin vaikeassa asiassa arvovaltansa peliin ja tuloksekkaasti.

Näin pitkä perinne voi jatkua kaupoissakin ja moni nuori saa ensi kosketuksensa työelämään. Hieno juttu.

Tämä siis hieno päätös työntäyteiselle eduskuntaviikolle. Nyt kotona ja illalla vielä piipahdan lyhyesti Kesijärven Leirikeskuksessa puhumassa rippikoulujen isoiskoulutettaville. Entinen isonen itsekin.

Kello 22.41 ja hetki sitten Kesijärveltä kotiin. Tänään ilta siis jälleen Lopen seurakunnan isoskoulutettavien kanssa ja mukava ja muistorikas ilta olikin. Mukavia nuoria jälleen koulutuksessa ja nyt viimeinen koulutusviikonloppu heillä ja sen jälkeen kesän rippileirit ja lasten- ja nuortenleirit edessä. Ja täytyy sanoa, että joku vanha henki tässä paikassa säilyy vaikka väki vaihtuu ja jo sukupolvetkin. Rakkaita muistoja ja mieleeni tuli niin Pastilan Tapio, Ilkka-pappi, Ojalan Minna, Dece, Kulmalan Pekka, Heinosen Esa, Rehellin Riku, Jalavan Lasse, Tiina, Taina ja Tanja ja Janita ja kumppanit. Voi niitä aikoja. Olen niistä teille kaikille ja muillekin aina kiitollinen. Sain paljon.

Mutta nyt viikonloppua. Hyvää sellaista kaikille.

Kommentit