Kulttuurikummini Cheekin jäähallikiertue päätökseen – Tällaista ei ennen ole Suomessa nähty

Blogi, perjantaina 26.02.2016

Kulttuurikummini Cheek alias Jare Tiihonen on tehnyt pian Suomessa lähes kaiken mahdollisen. Ensin minuuteissa myydyt Areena-keikat, sitten vartissa loppuun myydyt kaksi Olympiastadion keikkaa ja sapattivuoden jälkeen huikea paluu Tampereen Ratinalla loppuunmyydyllä elokuun stadionilla ja nyt 15 keikan koko maan kattava jäähallikiertue. Mitä muuta muka.

Rundi lähti liikkeelle tammikuun alussa Helsingin Jäähallista ja tänään päätöskonsertti Hartwall Areenalla. Ja kaikki 15 jäähallia ja konserttia on on ollut loppuunmyytyjä. Tälläistäkään ei ole Suomessa aiemmin nähty. Voi kysyä myös: Kuka muu muka.

Alpha Omega -jäähallikiertue huipentuu tänään Areenalle ja kunnia ja ilo saada olla paikalla vielä päätöksessä. Kiertue on ainutlaatuinen mm. erikoistehosteineen ja upean mittatilauksena suunnitellun ja toteutun lavan kanssa. Itseasiassa meillä ei ole koskaan aikaisemmin toteutettu vastaavan kokoluokan jäähallikiertuetta. Mukana maata on kiertänyt neljä kiertuebussia ja yli 60 hengen Chekkonen teami ja yhteensä työntekijöitä on tarvittu pari sataa jokaista keikkaa kohden. Lisäksi rekvisiittaa on kuljettanut halkimaan viisi pitkää rekkaa ja kolme isoa kuorma-autoa. Ja osalla keikkoja on tarvittu myös omat sähkögeneraattorit, sillä kaikkien hallien omat sähköt eivät ole riittäneet konsertin tarpeisiin.

Koko rundin lämppärinä on nähty toinen lahjakas lahtelainen räppäri Nikke Ankara ja jokaisella keikalla monta vierailevaa tähteä mm. Elastinen, Jukka Poika, Hanna-Maaria Tuomela, Ilta, Diandra, Kasmir, Pete Parkkone, VilleGalle ja Yasmine Yamajako. 

Jotain ainutlaatuista on myös Jaren käsikirjoittama ja Hannu Aukian ohjaama ”kiertue-elokuva” missä nähdään mm. Samuli Edelmann, Juha Veijonen, Anniina Puonti, Markku Toikka, Jasmin Voutilainen ja Sampo Sarkola. Alpha Omega kiertuetta eteenpäin vievä elokuva käsittellee Cheekin roolihahmon naisongelmia, peliriippuvuutta, isäsuhdetta ja menettämisen pelkoa. Tänäänkin luvassa upea kattaus.

Ja musiikki tietysti myös jotain aikalailla ainutlaatuista ja ennätyksiäkin rikkonutta. Monet hitit vuosien varrelta kuullaan, mutta ennen muuta Alpha Omega levyn raidat. Albumin kaikki kymmenen kappaletta nousivat Suomen Spotifyn top 10 -listalle. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun listan kymmenen kärjessä on kappaleita vain yhdeltä artistilta.

Stadikalla saimme elää Cheekendin ja tänään jälleen upea ilta ja viikonloppu. Kunniakierroksen maali!

Nyt eduskunnan viikko takana. Kokoukset pidetty mm. tänään valtiovarainvaliokunta Talvivaaran eli Terrafamen parissa ja täysistunto missä keskustelu puolue- ja vaalirahoituksesta. Itse esitin lisätoimia avoimuuden lisäämiseksi ja toivottavasti näissä asioissa edelleen edetään tähän suuntaan.

Kohta kunniakierrokselle Cheekin kanssa.

 

 

 

Kommentit